Έλεγχοι της Τροχαίας στα Χανιά στις 12 Σεπτεμβρίου - Κλήσεις και αφαιρέσεις αδειών και πινακίδων

Σε μία ημέρα βεβαιώθηκαν 130 παραβάσεις με την μη χρήση κράνους να βρίσκεται στην κορυφή των παραβάσεων
Troxonomikoi elegxoi Xania
Από το

motomag

14/9/2023

Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 με στόχο την πρόληψη επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χανιών, βεβαιώθηκαν 130 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χανιών με σκοπό την πρόληψη και τον έλεγχο επικίνδυνων παραβάσεων που προκαλούν τροχαία ατυχήματα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συγκοινωνιών και των πολιτών εν γένει είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 130 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν :

  • 9 για στέρηση αποτελεσματικού σιγαστήρα,
  • 5 για δυσδιάκριτη / μη τοποθετημένη πινακίδα,
  • 2 για φιμέ μεμβράνες,
  • 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 11 για στέρηση καθρέφτη
  • 22 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 15 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • 1 για επίδειξη ικανοτήτων,
  • 2 για επικίνδυνους ελιγμούς,
  • 3 για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής,
  • 6 για ΚΤΕΟ,
  • 6 για φθαρμένα ελαστικά
  • 3 για μέθη και
  • 35 λοιπές παραβάσεις

Επίσης αφαιρέθηκαν:

  • 15 άδειες κυκλοφορίας
  • 7 άδειες ικανότητας οδήγησης
  • 31 πινακίδες

Τέλος ακινητοποιήθηκαν 12 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν  με στόχο τη βελτίωση  του επιπέδου οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ετικέτες

Εγκαινιάστηκε η νέα πίστα της Βουλγαρίας A1 Motor Park (LARA) – Τσουχτερές οι τιμές

Βγήκε αμέσως και το πρόγραμμα προπονήσεων για τον μήνα
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/3/2026

Σας είχαμε ενημερώσει για όλη την πορεία των εξελίξεων που αφορούν τη νέα πίστα της γειτονικής Βουλγαρίας, που πλέον παρουσιάστηκε στο κοινό και επίσημα προχτές 21 Μάρτη με τα εγκαίνιά της.

Το διάγραμμα δεν έπεσε πολύ έξω, αφού τα εγκαίνια ήταν προγραμματισμένα για τα τέλη του 2025, όμως ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Η πίστα τοποθετείται περίπου 40 λεπτά νότια από την Σόφια στο Samokov και δυόμιση ώρες από τη δική μας πίστα των Σερρών. Οι δύο πίστες είναι σίγουρα ανταγωνίστριες, αλλά παράλληλα μπορούν και να αλληλοσυμπληρώνονται, αφού η A1 Motor Park αναμένεται να κλείνει τον χειμώνα εξαιτίας του χιονιού, όπως και η οδήγηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην πίστα των Σερρών δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη λόγω ζέστης.

3

Η πρώην LARA, που μετονομάστηκε στο ξενέρωτο A1 Motor Park, είναι μία αριστερόστροφη πίστα με 8 αριστερές και 7 δεξιές στροφές και μήκος 3,91 χιλιόμετρα, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως έχει πάρει εγκρίσεις FIA (κατηγορία 3, έως Formula 3) και FIM (κατηγορία Β, έως WorldSBK). Η στόχευση των γειτόνων για δοκιμές, εκδηλώσεις και track-days και έπειτα για αγώνες είναι σαφέστατα στη σωστή κατεύθυνση και είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα και το MOTO το γράφει εδώ και χρόνια.

nikola-tsolov

Μία live μετάδοση στα κοινωνικά δίκτυα κάλυψε τα εγκαίνια, όπου σημείωσε πάνω από 100 χιλιάδες θεάσεις, ενώ πίστα πάτησαν supercars, μοτοσυκλέτες, όπως και μία Formula 2 που οδηγούσε ο τοπικός ήρωας Nikola Tsolov, που κατέχει το ρεκόρ των πιο πολλών νικών στην FIA Formula 3 από το 2023 μέχρι το 2025. Μάλιστα ο Βούλγαρος οδηγός έκανε πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις, λέγοντας πως η νέα πίστα έχει απίστευτες εγκαταστάσεις και η είσοδος της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και θυμίζει τα μεγάλα ιταλικά circuit, όμως ο ίδιος θα συνεχίζει να επισκέπτεται και την πίστα των Σερρών που έχει πιο κλειστές και τεχνικές στροφές.

2

Αμέσως μετά την εκδήλωση ανακοινώθηκαν πρόγραμμα και τιμές για το υπόλοιπο του μήνα. Βέβαια προς έκπληξη είδαμε τσουχτερές τιμές για μία ημερήσια προπόνηση που φτάνει τα 180 ευρώ για τα αυτοκίνητα και τα 135 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες, τιμές που είναι αρκετά υψηλότερες από αυτές της πίστας των Σερρών, που γνωρίζουμε πολύ καλά και επισκεπτόμαστε συχνά και το κόστος για τις μοτοσυκλέτες είναι 90 ευρώ ανά ημέρα.