Έλεγχοι της Τροχαίας στα Χανιά στις 12 Σεπτεμβρίου - Κλήσεις και αφαιρέσεις αδειών και πινακίδων

Σε μία ημέρα βεβαιώθηκαν 130 παραβάσεις με την μη χρήση κράνους να βρίσκεται στην κορυφή των παραβάσεων
Troxonomikoi elegxoi Xania
Από το

motomag

14/9/2023

Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 με στόχο την πρόληψη επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χανιών, βεβαιώθηκαν 130 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χανιών με σκοπό την πρόληψη και τον έλεγχο επικίνδυνων παραβάσεων που προκαλούν τροχαία ατυχήματα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συγκοινωνιών και των πολιτών εν γένει είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 130 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν :

  • 9 για στέρηση αποτελεσματικού σιγαστήρα,
  • 5 για δυσδιάκριτη / μη τοποθετημένη πινακίδα,
  • 2 για φιμέ μεμβράνες,
  • 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 11 για στέρηση καθρέφτη
  • 22 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 15 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • 1 για επίδειξη ικανοτήτων,
  • 2 για επικίνδυνους ελιγμούς,
  • 3 για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής,
  • 6 για ΚΤΕΟ,
  • 6 για φθαρμένα ελαστικά
  • 3 για μέθη και
  • 35 λοιπές παραβάσεις

Επίσης αφαιρέθηκαν:

  • 15 άδειες κυκλοφορίας
  • 7 άδειες ικανότητας οδήγησης
  • 31 πινακίδες

Τέλος ακινητοποιήθηκαν 12 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν  με στόχο τη βελτίωση  του επιπέδου οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ετικέτες

Η Yamaha προαγγέλλει σημαντική αποκάλυψη στην EICMA 2026 – Φήμες για Ténéré 900

“Κάτι νέο έρχεται” και θα “επαναπροσδιορίσει τα στάνταρ”
yamaha-redefine-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/8/2026

Μια μαύρη εικόνα με ένα κόκκινο ηλεκτροκαρδιογράφημα και μια ξεκάθαρη δήλωση κυκλοφόρησε η Yamaha, κλείνοντάς μας ραντεβού για τις 2 Νοεμβρίου 2026 και ώρα 18:00 (19:00 Ελλάδας) στο Μιλάνο.

Ως είναι σαφές, μιλάμε για την έκθεση EICMA 2026 που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 5 Νοεμβρίου, ενώ τις προηγούμενες δύο μέρες (3-4/11) θα είναι ανοικτή μόνο για τον Τύπο και τον εμπορικό κόσμο. Η Yamaha παραδοσιακά διοργάνωνε τη δική της προ-εκδήλωση σε χώρο εκτός του εκθεσιακού κέντρου Rho Fiera του Μιλάνου – συνήθως σε μεγάλα κλαμπ ή θέατρα στο κέντρο της πόλης – την παραμονή της πρεμιέρας της έκθεσης. Αυτή η τακτική είχε σταματήσει από τον covid και μετά, ωστόσο από φέτος επιστρέφει και αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει το teaser της Yamaha.

Την παραμονή της ημέρας που θα πατήσουμε για πρώτη φορά πόδι στην EICMA 2026 λοιπόν, η Yamaha λέει πως θα μας δείξει κάτι νέο που περιγράφεται ως εξής:

“Η βιομηχανία ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό για πολύ καιρό. Είμαστε έτοιμοι να τον προκαλέσουμε. Κάτι νέο έρχεται.”

yamaha-redefine-teaser

Δεν μας αποκαλύπτει και πολλά, είναι η αλήθεια, ωστόσο οι φήμες που καιρό τώρα ακούγονται για χρήση του τρικύλινδρου κινητήρα CP3 στη μόνη κατηγορία που ως τώρα δεν είχε πατήσει, τις on-off/adventure, κερδίζουν πόντους στη μάχη της εικασίας.

Η Yamaha έχει βάλει τον CP3 σε πολλά μοντέλα και σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις προκύπτει ζευγάρωμα με τον δικύλινδρο CP2: MT-07 και ΜΤ-09, XSR700 και XSR900, Tracer 7 και Tracer 9, R7 και R9. Η αντιστοίχιση χαλάει μόνο στο Ténéré, το οποίο δεν έχει αποκτήσει τρικύλινδρο μοντέλο δίπλα στο Ténéré 700.

Αυτό ακριβώς βουίζει στις σκέψεις όλων όσων διασταυρώθηκαν με την ανακοίνωση της Yamaha, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάποια πιο απτή ένδειξη πως όντως πρόκειται περί αυτού. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να μιλά για κάποιον νέο κινητήρα ή λ.χ. για τη μοτοσυκλέτα που θα αντικαταστήσει το ΜΤ-10 στη γκάμα της. Έχουμε επίσης ακούσει πληροφορίες για αναβίωση της sport touring γκάμας με ένα νέο μοντέλο που δεν θα είναι απαραιτήτως ψηλό και Tracer, ακολουθώντας στα χνάρια των Fazer 1000 και FJR1300.

Δεν αποκλείεται ακόμη και να μιλά για την ίδια την επιστροφή της εκδήλωσής της, στην οποία λογικά θα δείξει για πρώτη φορά όλα τα νέα μοντέλα που θα αποκαλυφθούν στο κοινό το πρωί της επόμενης, 3/11 και πρώτης μέρας Τύπου στην έκθεση του Μιλάνου.

Ωστόσο η δεδομένα μεγάλη προσμονή του κοινού για ένα τρικύλινδρο Ténéré και το γεγονός πως στην κορυφή των adventure της η Yamaha δεν έχει αντικαταστήσει ακόμη το Super Ténéré 1200, μάλλον κάνει τη σκέψη ενός Ténéré 900 να φαντάζει αρκετά πιθανή, τόσο ώστε από πολλούς να ερμηνεύεται οσαύτως ακόμη και το γεγονός πως στο καρδιογράφημα διακρίνονται τρεις χτύποι της καρδιάς, όσοι και οι κύλινδροι του CP3.

Σε κάθε περίπτωση, ας μην θεωρήσουμε ακόμη τίποτε ως δεδομένο, πλην αυτού που είναι ήδη βέβαιο: το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου η Yamaha θα μας αποκαλύψει κάποια ή όλα τα νέα μοντέλα 2027 που από το επόμενο πρωί θα κοσμούν το περίπτερό της στην EICMA. Και, βάσει του teaser που κυκλοφόρησε τώρα, ένα από αυτά πιθανότατα θα “επαναπροσδιορίσει” τα στάνταρ.

Ετικέτες