ΕΛ.ΜΟΤ.Ο: 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών Λουτρά Πόζαρ – Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση κόσμου

Περισσότεροι από 800 επισκέπτες και 400 μοτοσυκλέτες “έδωσαν χρώμα” στα Λουτρά Πόζαρ
motomag ΕΛ.ΜΟΤ.Ο: 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών Λουτρά Πόζαρ – Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση κόσμου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Η 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών στα Λουτρά Πόζαρ η οποία διοργανώθηκε από την Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο), σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα της περιοχής ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με περισσότερες από 400 μοτοσυκλέτες από όλη την επικράτεια να δίνουν το παρών.

Τα Λουτρά Πόζαρ ξεκίνησαν να υποδέχονται τους 800 επισκέπτες από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου με την τοπική φιλοξενία να αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες την πρώτη ημέρα απόλαυσαν τις ομορφιές του Λουτρακίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκαν το αποσταγματοποιείο Μελισσανίδη στην Αριδαία. Στη συνέχεια στο Hotel Filoxenia έλαβε χώρα το σεμινάριο για την τεχνολογία και την ρύθμιση των αναρτήσεων με εισηγητή τον κ. Χρήστο Τασούλη – eXTra Products, (επίσημος αντιπρόσωπος Ohlins, White Power, Denicol, Brembo, Hebo), ενώ εν συνεχεία στο Bar Pothos έγινε η παρουσίαση ταξιδιωτικού στο Νεπάλ από τον Θεοδόση Δάλλα – Greek Adventure Riders, με την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης να κλείνει υπό τον ήχο της μουσικής.

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο: 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών Λουτρά Πόζαρ – Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση κόσμου

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου το “μενού” περιελάμβανε μία σύντομη βόλτα 90 χιλιομέτρων στην Λίμνη Άγρα – Λίμνη Βεγορίτιδα – Παναγίτσα, ενώ στη συνέχεια οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων απόλαυσαν το pool party στη μεγάλη πισίνα των Λουτρών Πόζαρ. Κατά τις απογευματινές ώρες στο Hotel Filoxenia έλαβε χώρα το σεμινάριο για τα ελαστικά με εισηγητή τον Ανδρέα Ψυχογιό. Εν συνεχεία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων “Παραδοσιακόν” έγιναν οι χαιρετισμοί, οι απονομές, οι βραβεύσεις καθώς και οι κληρώσεις δώρων της 1ης Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο: 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών Λουτρά Πόζαρ – Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση κόσμου

Η τελευταία ημέρα της εκδήλωσης αν και σύντομη είχε εύθυμο χαρακτήρα καθώς μετά τον πρωινό καφέ οι περισσότεροι συγκεντρώθηκαν για την αναμνηστική φωτογραφία η οποία θα έκλεινε με τον καλύτερο τρόπο την 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετών στα Λουτρά Πόζαρ την οποία διοργάνωσε η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Άπαντες έδωσαν ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση, με τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κ. Ηλία Γρηγοράκη και τον Έφορο Δράσεων και Εκδηλώσεων κ. Στέλιο Αγιομαυρίτη να ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες.

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο: 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών Λουτρά Πόζαρ – Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση κόσμου

Η πρώτη χειμερινή συνάντηση αποτελεί την καλύτερη πρόβα και ένα πρώτο βήμα και για την πρώτη Πανελλήνια Συγκέντρωση της νέας Ομοσπονδίας που μπορεί να μην έχει εκφράσει δημόσια την διάθεσή της να διοργανώσει μία τέτοια εκδήλωση, αποτελεί όμως ευσεβή πόθο πολλών, μεταξύ αυτών και εμείς, καθώς ο θεσμός της Πανελλήνιας Συγκέντρωσης έχει αμαυρωθεί με τον πιο δυστυχή τρόπο, μετρώντας πολλούς νεκρούς και τραυματίες ενώ η εικόνα επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής δεν έχει πλέον χώρο στην εποχή μας. Αποτελεί δημιούργημα μιας παλαιότερης περιόδου που έχει αποτύχει να εξελιχθεί διατηρώντας τα όποια καλά στοιχεία και απορρίπτοντας εκείνα που ποτέ δεν θα έπρεπε να είχαν θέση. Η επιτυχία της πρώτης Χειμερινής Συνάντησης της νέας Ομοσπονδίας σε μία μάλιστα τοποθεσία που ήταν πλέον εχθρική στο άκουσμα «Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας» μετά την Πανελλήνια Συγκέντρωση που είχε λάβει μέρος το 2016, ανοίγει τον δρόμο και για άλλες τοποθεσίες με αντίστοιχη στάση και βοηθά στην αποκατάσταση της εικόνας.

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο: 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών Λουτρά Πόζαρ – Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση κόσμουΕΛ.ΜΟΤ.Ο: 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών Λουτρά Πόζαρ – Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση κόσμουΕΛ.ΜΟΤ.Ο: 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών Λουτρά Πόζαρ – Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση κόσμουΕΛ.ΜΟΤ.Ο: 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών Λουτρά Πόζαρ – Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση κόσμουΕΛ.ΜΟΤ.Ο: 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών Λουτρά Πόζαρ – Σε πανηγυρικό κλίμα και με αθρόα προσέλευση κόσμου

 

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025