ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. – Ολοκληρώθηκε η 1η Γενική Συνέλευση το διήμερο 23-24 Μαρτίου στο Αγρίνιο

Υπήρξε πλήρης μαγνητοσκόπηση της Γενικής Συνέλευσης ενώ κρατήθηκαν και πρακτικά
motomag ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. – Ολοκληρώθηκε η 1η Γενική Συνέλευση το διήμερο 23-24 Μαρτίου στο Αγρίνιο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/3/2024

Στην 1η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας η οποία έλαβε χώρα το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου στην πόλη του Αγρινίου παρευρέθηκαν 32 λέσχες και μοτοπαρέες από όλη την Ελλάδα.

Το Σάββατο 22 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου οι συμμετέχοντες έθεσαν προτάσεις και ιδέες ώστε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός -δημιουργία ομάδων δράσεων κ.α.- των δράσεων της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. ενώ παρουσιάστηκαν και οι στόχοι της Ομοσπονδίας για τη φετινή χρονιά.

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. – Ολοκληρώθηκε η 1η Γενική Συνέλευση το διήμερο 23-24 Μαρτίου στο Αγρίνιο

Την Κυριακή 23 Μαρτίου, συνήλθε σε σώμα η συνέλευση με εκπροσώπους των λεσχών μελών αλλά και των υποστηρικτών μοτοπαρεών και αφού άκουσαν όλοι τον οικονομικό απολογισμό αλλά και τα πεπραγμένα της ομοσπονδίας για το 2023, ψήφισαν από κοινού τις δράσεις και δραστηριότητες καθώς και την συγκρότηση των ομάδων εργασίας για το μέλλον του μοτοσυκλετισμού στη χώρα μας.

Οι άνθρωποι της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον Δήμο Αγρινίου, την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου ΛΕ.ΜΟΤ.Α για την άψογη προετοιμασία και φιλοξενία όλο το διήμερο ενώ μετά το τέλος της 1ης Γενικής Συνέλευσης οι υπεύθυνοι της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο ανέφεραν πως η δέσμευση τους για εξωστρέφεια και διαφάνεια γίνεται πράξη.

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. – Ολοκληρώθηκε η 1η Γενική Συνέλευση το διήμερο 23-24 Μαρτίου στο ΑγρίνιοΕΛ.ΜΟΤ.Ο. – Ολοκληρώθηκε η 1η Γενική Συνέλευση το διήμερο 23-24 Μαρτίου στο ΑγρίνιοΕΛ.ΜΟΤ.Ο. – Ολοκληρώθηκε η 1η Γενική Συνέλευση το διήμερο 23-24 Μαρτίου στο ΑγρίνιοΕΛ.ΜΟΤ.Ο. – Ολοκληρώθηκε η 1η Γενική Συνέλευση το διήμερο 23-24 Μαρτίου στο Αγρίνιο

 

Ετικέτες

Ηλεκτροκίνηση: Honda R&D και QuantumScape εξελίσσουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Ανακοινώθηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών με το βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση
QuantumScape
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/6/2026

Με ανακοίνωσή της η αμερικανική QuantumScape Corporation αποκαλύπτει πως ήρθε σε συμφωνία με τη Honda R&D Co., Ltd., θυγατρική της Honda Motor Co., Ltd., προκειμένου να εξελίξουν την πλατφόρμα μπαταριών στερεάς κατάστασης (solid state). Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα εστιάσουν την προσοχή τους αφενός στην εξέλιξη της απόδοσης αυτής της τεχνολογίας, αλλά και της κατασκευαστικής αλυσίδας τους.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αντικαθιστούν τον υγρό ηλεκτρολύτη με στερεό υλικό και προτείνουν ως βασικά τους πλεονεκτήματα τη μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα για ίδιο όγκο, ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου ανάφλεξης που έχουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η QuantumScape εξελίσσει μια δική της τεχνολογία μπαταριών λιθίου-μετάλλου, η οποία είναι και το σημείο αιχμής που την έφερε δίπλα στη Honda. Όπως εξηγεί ο Atsushi Ogawa, διευθυντής του Research Center of Excellence της Honda R&D, “η τεχνολογία της QS έχει επιδείξει μοναδικά και πειστικά πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής μας. Βλέπουμε τη δυναμική αυτής της τεχνολογίας στο να προσθέσει αξία σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβάνοντας τα ηλεκτρικά οχήματα, και είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρούμε στο επόμενο βήμα της συνεργασίας μας.”

Μάλιστα αυτή η τεχνολογία της QuantumScape είναι η ίδια που εξετάζεται από τον Όμιλο Volkswagen με τη βοήθεια της Ducati και της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας V21L που χρησιμοποιήθηκε για την ηλεκτρική κατηγορία MotoE του MotoGP.