Ένα Suzuki GSX-R 750 1991 με μόλις 3 χλμ, ψάχνει ονειροπόλο

Αν είστε λάτρης μιας άλλης εποχής, θα αναγνωρίσετε την αξία του
motomag Ένα Suzuki GSX-R750 του 1991 με μόλις 3 χλμ. στο κοντέρ ψάχνει αγοραστή
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/8/2024

Αν ψάχνετε ένα μοντέλο ορόσημο στην ιστορία της μοτοσυκλέτας τότε η Suzuki GSX-R 750 του 1991 η οποία έχει μόλις 3 χιλιόμετρα στο κοντέρ και βρίσκεται προς πώληση στην Μεγάλη Βρετανία, σας κλείνει το μάτι.

Μιλώντας για το Suzuki GSX-R 750, πρέπει να πάμε αρκετά χρόνια πίσω και τη δεκαετία του 1980 στην οποία αυτό εμφανίστηκε. Οι Ιάπωνες της Suzuki με τη δημιουργία αυτής της μοτοσυκλέτας έφεραν στη ζωή μας τον όρο race replica καθώς εισήγαγαν την έννοια της αναλογίας κιλών ανά ίππο κάτι που αποτελεί μέχρι και σήμερα τον βασικό κανόνα στον κόσμο των superbike μοτοσυκλετών.

Ένα Suzuki GSX-R750 του 1991 με μόλις 3 χλμ. στο κοντέρ ψάχνει αγοραστή

Τώρα όσον αφορά την Suzuki GSX-R750 του 1991 λευκού, κόκκινου, μαύρου χρώματος που ψάχνει ιδιοκτήτη -δεν νομίζουμε πως θα αργήσει να βρεθεί αυτός- αυτή πωλείται στην Μεγάλη Βρετανία από τους The Bike Specialists στην τιμή των 12.889 ευρώ ενώ το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως έχει μόλις 3 χιλιόμετρα στο κοντέρ της. Ναι καλά διαβάσατε 3 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχει και το αρχικό manual της μοτοσυκλέτας.

Μπορεί η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να μην έχει τα 200 άλογα που έχουν οι σύγχρονες superbike, με τα ηλεκτρονικά και όλα τα καλούδια της τεχνολογίας της εποχής ωστόσο κουβαλά μαζί της την ιστορία των αγώνων της δεκαετίας του 1980 αλλά και μια ρετρό αγωνιστική εμφάνιση που όμοια της σπάνια συναντάμε την σήμερον ημέρα.

Ένα Suzuki GSX-R750 του 1991 με μόλις 3 χλμ. στο κοντέρ ψάχνει αγοραστή

 

Ετικέτες

Voge DS900X με ηλεκτρονικές αναρτήσεις: Παρουσιάστηκε στη CIMA 2026 (Video)

Διευρύνεται η γκάμα της κινέζικης on-off προς τη σωστή κατεύθυνση
Voge DS900X 2026 ηλεκτρονικές αναρτήσεις
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/9/2026

Από όλα τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν φέτος στη CIMA, η νέα έκδοση του Voge DS900X που έρχεται με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, πέρασε σχεδόν στα ψιλά γράμματα .

Λεπτομέρειες τεχνικής φύσης για το Voge DS900X με τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις και τα χαρακτηριστικά τους δεν υπάρχουν προς το παρόν, από την στιγμή που η ίδια η ύπαρξή του προσπέρασε τον ιντερνετικό ιστό χωρίς να πιαστεί από πουθενά. Χρειάστηκε περισσότερος χρόνος από το συνηθισμένο για να καταφέρουμε να επαληθεύσουμε την ύπαρξη της έκδοσης αυτής γιατί τόσο η Ελληνική, όσο και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχει τέτοια έκδοση. Αυτό μάλλον σημαίνει πως δεν είναι έτοιμο το σύστημα για να έρθει άμεσα στην δική μας αγορά, ωστόσο βρήκαμε τρόπο να επιεβαιβεώσουμε πως υπάρχει τουλάχιστον, η έκδοση αυτή. Υπάρχει και Video μάλιστα στο οποίο και φαίνονται καθαρά τα καλώδια που καταλήγουν στην κορυφή, πάνω στις μπότες. 

Η πιο λογική υπόθεση αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουμε να κάνουμε με αναρτήσεις που μπορούν να μεταβάλλουν τις αποσβέσεις τους και αυτό λογικά θα ισχύει και για το αμορτισέρ. 

Το περίεργο είναι ότι εκτός από το συγκεκριμένο video και μία αναφορά από κινέζικη ιστοσελίδα δεν υπάρχει πουθενά αλλού η είδηση για τη νέα έκδοση της on-off της Voge, ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Voge από την οποία και περιμένουμε σχετική επιβεβαίωση. Κινέζικη ιστοσελίδα αναφέρει πάντως ότι εκτός από τις αναρτήσεις δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα της Voge.

Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο πεδίο μάχης μεταξύ των κατασκευαστών από την Κίνα αφού όλο και περισσότερες εταιρείες παρουσιάζουν μοντέλα με αναρτήσεις που ρυθμίζονται ηλεκτρονικά και αυτό αυξάνει ακόμη περισσότερο την πίεση προς τους παραδοσιακούς κατασκευαστές.