Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ενισχύεται η συνεργασία Yamaha – Fantic

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Motori Minarelli

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι η Yamaha θα απείχε από το enduro, με στόχο να αναλάβει η Fantic Motor τον συγκεκριμένο τομέα. Τώρα έρχεται και η επίσημη ανανκοίνωση για την ενίσχυση αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, μετά και την εξαγορά του 100% της Motori Minarelli από την Fantic.

Από τότε που ανακοινώθηκε η πρόθεση γι' αυτή την συνεργασία, το ευρωπαϊκό συνδικάτο εργαζομένων της Yamaha Motor Europe και το τοπικό συνδικάτο της Motori Minarelli τάχθηκε υπέρ αυτής με θετική απόφαση. Κατά την διάρκεια αυτής της φάσης της συμφωνίας οι συζητήσεις, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, έγιναν σε απόλυτα θετικό κλίμα, καθώς παρουσιάστηκαν όλες τις προοπτικές και τις δυνατότητες που ανοίγονται για το μέλλον της Motori Minarelli, που μέχρι τότε ήταν στην κατοχή της Yamaha Motor Europe.

Αυτή η κίνηση ενισχύει ακόμη περισσότερο την συνεργασία μεταξύ της Yamaha και της Fantic Motor, η οποία θα εκτείνεται τόσο στις συμβατικές μοτοσυκλέτες όσο και στην ηλεκτροκίνηση.

Ο Mariano Roman, CEO της Fantic Motor, δήλωσε πως "η ενδυνάμωση της συνεργασίας με την Yamaha Motor Europe και η εξαγορά της Motori Minarelli, αποτελεί για την Fantic Motor μια ενίσχυση του ρόλου της στην παραγωγική διαδικασία μοτοσυκλετών, ηλεκτρικών ποδηλάτων και ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ιταλία. Θα εργαστούμε μαζί για να αυξήσουμε την τεχνογνωσία της Motori Mnarelli στην κατασκευή κινητήρων και ηλεκτροκινητήρων, αλλά για την αύξηση της γκάμας της, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες της ανταγωνιστικά, τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα, ενώ θα διασφαλίσουμε παράλληλα και το εργασιακό επίπεδο των υπαλλήλων της."

Ο γνωστός σε εμάς εδώ στο ΜΟΤΟ, φανατικός φιλέλληνας, Πρόεδρος της Yamaha Motor Europe, Eric de Seynes, είπε από την μεριά του πως "Η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Yamaha Motor Europe και της Fantic Motor θα δημιουργήσει τις συνθήκες για μια ομαλή μετάβαση στο νέο επιχειρηματικό πλάνο και θα επιτρέψει στην Motori Minarelli να συνεχίσει την αποστολή της διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητά της. Η συμφωνία θα δημιουργήσει κι ένα ισχυρό μέλλον για την Minarelli μέσα στο πλαίσιο της ιταλικής βιομηχανίας, δίνοντας στην εταιρεία την δυνατότητα να επεκταθεί σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και να εμπλουτίσει την γκάμα της."