Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. για "αυτοσχέδιους αγώνες" στην παραλιακή με πλούσια αποτελέσματα

Δεκάδες κλήσεις, αφαιρέσεις πινακίδων και αδειών, αλλά και δύο συλλήψεις
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/6/2022
Το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε επιχείρηση για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων κατά μήκος του οδικού άξονα της παραλιακής (Λ. Ποσειδώνος - Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου), με την εξόρμηση να αποδεικνύεται εξαιρετικά παραγωγική σε κλήσεις, αφαιρέσεις πινακίδων και αδειών, ενώ είχαμε και 2 συλλήψεις.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:
 
"Συνολικά διενεργήθηκαν 241 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις του Ν.2696/99 «Περί Κ.Ο.Κ.», εκ των οποίων οι 4 σε βαθμό πλημμελήματος, ως ακολούθως:
 
  •  Μη χρήση κράνους: -35-
  •  Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -5-
  •  Πραγματοποίηση επικίνδυνων ελιγμών: -4-
  •  Πραγματοποίηση αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας: -2-
  •  Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση: -1-
  •  Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -1-
  •  Ανασφάλιστο όχημα: -2-
  •  Στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης: -4-
  •  Μη εφοδιασμός με αποτελεσματικό σιγαστήρα: -5-
  •  Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου:-2-
  •  Μη εφοδιασμός με καθρέπτες: -4-
  •  Μη τοποθετημένη/δυσδιάκριτη κρατική πινακίδα: -5-
  •  Μη προβλεπόμενοι υαλοπίνακες (φιμέ): -2-
  •  Λοιπές παραβάσεις: -13-
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -33- ζεύγη πινακίδων και -16- μονές πινακίδες κυκλοφορίας και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας και -45- άδειες ικανότητας οδήγησης. Ακινητοποιήθηκαν -4- οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό τα -2- εξ αυτών.
 
Ακόμη, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, -2- ημεδαποί οδηγοί, διότι κατελήφθησαν να ενεργούν συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς, προκαλώντας τρόμο και ανησυχία στους λοιπούς χρήστες της οδού και κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.
 
Συγκεκριμένα, ο ένας εξ αυτών, οδηγός αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων στο ύψος της χ/θ 30,5 της Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου ( RIBAS ) δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης, που του έγινε από τους αστυνομικούς και ανέπτυξε ταχύτητα, ενεργώντας αναστροφή και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, διαταράσσοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των συγκοινωνιών.
 
Ο έτερος οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας υψηλού κυβισμού, κινούμενος επί της Λ. Ποσειδώνος, ρεύμα προς Γλυφάδα δε συμμορφώθηκε ομοίως σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας κατ’ επανάληψη ερυθρό φως σηματοδότη.
 
Τα εμπλεκόμενα οχήματα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών."

Honda: Τεράστιες ζημιές λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Κερδοφόρες οι μοτοσυκλέτες

Μία εσωτερική μάχη μαίνεται στον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/5/2026

Η Honda μόλις ανακοίνωσε αυτό που ενδέχεται να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Οι Ιάπωνες κατέγραψαν για το οικονομικό έτος - που έληξε 31 Μάρτη - ζημιά περίπου 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Honda ακύρωσε πρόσφατα τρεις προγραμματισμένες παρουσιάσεις ηλεκτρικών οχημάτων για τη Βόρεια Αμερική, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα αναδιάρθρωσης που συνδέονται με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, αποζημιώσεις προμηθευτών, επενδύσεις σε εργοστάσια και διακοπή προγραμμάτων παραγωγής. Μάλιστα η εταιρεία αναμένει ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν και κατά το οικονομικό έτος 2027 και αυτό ίσως συνδέεται και με την απόφαση της Honda να σταματήσει από τέλος του 2026 εντελώς τις πωλήσεις αυτοκίνητων στη Νότια Κορέα.

Όμως, ενώ ο τομέας των αυτοκινήτων της εταιρείας ξοδεύει σημαντικά χρήματα προσπαθώντας να επιβιώσει από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, το τμήμα μοτοσυκλετών της Honda κυριολεκτικά κουβαλάει ολόκληρη την εταιρεία στις πλάτες του. Ο τομέας των μοτοσυκλετών φαίνεται μάλιστα πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επιστρέψει στη λειτουργική κερδοφορία το επόμενο οικονομικό έτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Honda είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών στον κόσμο. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τις πωλήσεις της έρχεται από αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Στις χώρες αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν ένα οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της μεσαίας και κατώτερης τάξης αγοράζουν ένα δίκυκλο για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το κόστος εξέλιξης των μικρών αυτών μοτοσυκλετών είναι μικρό, δηλαδή το άκρως αντίθετο με την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο τομέας των μοτοσυκλετών λοιπόν σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και μάλιστα σημείωσε αύξηση 11,9% σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος, δείχνοντας πως είναι το τμήμα που μπορεί να συμπαρασύρει την εταιρεία ξανά προς την κερδοφορία.

Ετικέτες