Επίθεση σκύλων σε μοτοσυκλετίστρια, έπεσε και τις επιτέθηκαν

Πρόβλημα κατά εξακολούθηση στην Καλαμάτα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/9/2022

Επίθεση αδέσποτων σκύλων συνέβη στην Καλαμάτα, η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες κι αυτή την φορά σε μοτοσυκλετίστρια που προσπαθούσε να επιστρέψει σπίτι της το βράδυ μετά την εργασία της.

Οι αδέσποτοι, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, σκύλοι, κυνήγησαν την οδηγό της μοτοσυκλέτας η οποία προσπάθησε να τους αποφύγει για να μην τους τραυματίσει, κάνοντας έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής και χάνοντας τον έλεγχο.

Μόλις έπεσε από την μοτοσυκλέτα τα σκυλιά όρμησαν στην άτυχη γυναίκα που είχε κατάγματα στο πρόσωπο. Φορούσε κράνος όπως δήλωσε αλλά σύρθηκε για 12 μέτρα πριν ακινητοποιηθεί. Η κα Παναγάκη δημοσιοποίησε το ατύχημα που είχε για να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους απέναντι σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται καθώς έχει συμβεί κι άλλη επίθεση αδέσποτων σκύλων πριν από λίγες ημέρες.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας πως υπάρχει έξαρση του φαινομένου εγκατάλειψης σκύλων και δημιουργούνται αγέλες τις οποίες προσπαθούν να διαλύσουν στέλνοντας τα σκυλιά σε κτηνίατρους για δέκα μέρες πριν επανενταχθούν. Η περιπέτεια της κα Παναγάκη φαίνεται πως θα συνεχιστεί καθώς θα πρέπει να υποβληθεί σε επεμβάσεις αποκατάστασης και ελπίζουμε να επανέλθει το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς προβλήματα.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.