Έρχεται το ΕΜΟΤΥ με την αποκλειστική συμμετοχή του ΜΟΤΟ

Η ευρωπαϊκή ψηφοφορία για την μοτοσυκλέτα της χρονιάς
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/12/2021

Οι πιο παλιοί μας αναγνώστες θα θυμούνται τον θεσμό του IBOTY (International Bike Of The Year), όπου περιοδικά από όλο τον κόσμο ψήφιζαν για την ανάδειξη της μοτοσυκλέτας της χρονιάς. Στο IBOTY συμμετείχε αποκλειστικά για την Ελλάδα το ΜΟΤΟ, άλλη μία διεθνής αναγνώριση για το περιοδικό που συγκαταλέγεται στα κορυφαία του κόσμου.

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, οι ισορροπίες άλλαξαν και πολλά μέσα έπαψαν να υπάρχουν και μοιραία αυτό συμπαρέσυρε στην καταστολή και τον θεσμό του IBOTY. Τώρα όμως ξεκινά ένας εξίσου σημαντικός και με διεθνή βαρύτητα θεσμός, από τους ανθρώπους που οργάνωναν το IBOTY, με τη συμμετοχή όμως των κορυφαίων περιοδικών της Ευρώπης. Σε αυτόν το νέο θεσμό, το EMOTY (European Motorcycle Of The Year), επιλέχθηκε για άλλη μια φορά να εκπροσωπήσει την Ελλάδα αποκλειστικά το ΜΟΤΟ.

Μαζί με εμάς συμμετέχουν μερικά από τα πλέον δημοφιλή και έγκυρα περιοδικά της Ευρώπης με παγκόσμια απήχηση, όπως το γερμανικό MO, το KicXstart από την Ολλανδία, το "δικό μας" (λόγω της στενής συνεργασίας) Moto Mag από την Γαλλία, το ιταλικό Moto.It, το Solo Moto από την Ισπανία και φυσικά το Motorrijder από το Βέλγιο που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία της ψηφοφορίας, όπως στο IBOTY έτσι και στο EMOTY οι συντακτικές ομάδες των περιοδικών ψηφίζουν τις τρεις καλύτερες μοτοσυκλέτες της χρονιάς κατά την δική τους άποψη, αιτιολογώντας με ένα μικρό κείμενο το σκεπτικό πίσω από τις προτιμήσεις τους, και στο τέλος αθροίζονται οι ψήφοι για την ανάδειξη των τριών καλύτερων με σειρά κατάταξης.

Αν και έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία και μας έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα, θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το τυπικό κομμάτι της ολοκλήρωσης του άρθρου με τις απαντήσεις των εργοστασίων που έχουν μοτοσυκλέτες τους στην κορυφαία τριάδα, ώστε να τα ανακοινώσουμε και επίσημα, τόσο μέσα από το περιοδικό, όσο και εδώ στο site του ΜΟΤΟ.

Για να δώσουμε όμως ένα teaser στοιχείο, θα σας πούμε ότι μοτοσυκλέτα της χρονιάς αναδείχθηκε μία μεγάλη on-off που έκανε αίσθηση όταν παρουσιάστηκε, ενώ στις άλλες δύο θέσεις βρίσκονται μια ακόμη adventure έκπληξη και μια μοτοσυκλέτα που απέκτησε φανατικό κοινό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και πλέον διανύει την καλύτερη φάση της. Υπομονή λοιπόν για μερικές μέρες, μέχρι να την επίσημη ανακοίνωση!

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες