Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να μπει και στην εργολαβία των επικοινωνιών στρώνοντας οπτικές ίνες σε 14 δήμους μιας και της περισσεύει η ρευστότητα αλλά ίσως θα έπρεπε να επενδύσει ακόμη περισσότερο στην βελτίωση των δικτύων, μιας και πληρώνονται ακόμη πιο ακριβά από πριν.
Μπορεί βέβαια το παρακάτω να είναι έργο του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος πάροχος που χρησιμοποιεί τις υποδομές του και εκείνη που καταβάλει το μεγαλύτερο τίμημα. Ίσως ο ΔΕΔΔΗΕ να θεωρεί πως χρειάζεται ενδυνάμωση για να μην υπάρχει δικαιολογία που δεν πρόλαβε να μετακινήσει τις κολώνες του, πριν προχωρήσει η κατασκευή του δρόμου.
Τοπικό μέσο από τον Δήμο Ήλιδας αποκαλύπτει μία αστεία εικόνα με την ασφαλτόστρωση να έχει προχωρήσει πριν φύγουν οι κολώνες από την μέση. Προφανώς και πιστεύουμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία πριν μετακινηθούν οι κολώνες, τοποθετώντας στην συνέχεια το ανάλογο μπάλωμα. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε βέβαια η σειρά των εργασιών να ήταν άλλη.
Επίσης δεν είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση, έχει ξανά συμβεί πολλές φορές στην ελληνική επικράτεια κυρίως εξαιτίας αδυναμίας συγχρονισμού των συνεργείων, όπως έχει συμβεί να σκαφτεί εκ νέου ολοκαίνουριος δρόμος για να περαστούν καλώδια υπηρεσίας που δεν πρόλαβε να τελειώσει πριν την ασφαλτόστρωση. Σε αυτή την χώρα όλα έχουν συμβεί διπλασιάζοντας το κόστος του έργου ή τον κόπο, κι αυτή είναι απλά η πιο πρόσφατη περίπτωση.
Είναι ένα παράδειγμα επίσης του κινδύνου που αντιμετωπίζει κανείς, όταν προσπερνά την σήμανση ανακατεύθυνσης και μπαίνει σε δρόμο κλειστό προς την κυκλοφορία με δική του ευθύνη. Ας γνωρίζει πως μπορεί να βρει μπροστά του το οτιδήποτε, ακόμη και κολώνα της ΔΕΗ.
Ο Κολομβιανός David Alonso ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα στο MotoGP με τη Honda, έχοντας ήδη γράψει ιστορία στις μικρότερες κατηγορίες
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
18/8/2026
Από πρωταθλητής του Red Bull Rookies Cup και της Moto3 μέχρι διεκδικητής του τίτλου στη Moto2, ο 20χρονος αναβάτης έχει ήδη εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς αναβατών.
Ο David Alonso είναι ένα από τα ονόματα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη νέα εποχή των MotoGP. Ο Κολομβιανός έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τη Honda και το 2027 θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, οδηγώντας για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα 850cc.
Ο Alonso θα γίνει ο δεύτερος Κολομβιανός στο grid του MotoGP μετά τον Yonny Hernandez, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην κορυφαία κατηγορία το 2016.
Η πορεία προς τα Grand Prix
Η πορεία του Alonso προς την κορυφή ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Το 2019 ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο του European Talent Cup, ενώ το 2020 κατέκτησε τον τίτλο, κερδίζοντας τους πρώτους τέσσερις αγώνες και ακόμη έναν στη Valencia.
Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στο Red Bull Rookies Cup και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τέταρτη θέση, έχοντας ήδη πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη.
Το 2021 πέρασε στο Moto3 Junior World Championship, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο Red Bull Rookies Cup. Εκεί κατέκτησε το πρωτάθλημα με έξι νίκες, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ταλέντο.
Το 2022 ήρθε η πρώτη του νίκη στο Moto3 Junior World Championship στη Valencia και αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι θα ανέβαινε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 με την Aspar για τη σεζόν του 2023.
Ρεκόρ και τίτλος σε δύο σεζόν στην Moto3
Η πρώτη του πλήρης σεζόν στην Moto3 ήταν εντυπωσιακή. Ο Alonso πήρε το πρώτο του βάθρο στη Jerez και στη συνέχεια πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Silverstone. Στους τελευταίους δέκα αγώνες της σεζόν ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο, με τέσσερις νίκες.
Το 2024, όμως, ήταν η χρονιά που πέρασε σε άλλο επίπεδο.
Ο Alonso κατέκτησε 14 νίκες, ανέβηκε στο βάθρο στο 75% των αγώνων και συγκέντρωσε 421 βαθμούς, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν σε οποιαδήποτε κατηγορία των Grand Prix.
Παράλληλα, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 11 νικών σε μία σεζόν στις μικρές κατηγορίες, που ανήκε στον Valentino Rossi και έγινε ο πρώτος Κολομβιανός παγκόσμιος πρωταθλητής στα Grand Prix.
Από εκεί προέκυψε και το παρατσούκλι "BabyGΟΑΤ" (Greatest Of All Time).
Η μετάβαση στη Moto2
Η μετάβαση στη Moto2 το 2025 ήταν φυσικά πιο απαιτητική. Ο Alonso χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί στη μεγαλύτερη και ισχυρότερη μοτοσυκλέτα, παίρνοντας βαθμούς σε τρεις από τους έξι πρώτους αγώνες.
Στο Silverstone ήρθε το πρώτο του βάθρο στη Moto2, ενώ στην Ουγγαρία πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Ακολούθησαν ακόμη βάθρα στην Αυστραλία, στη Μαλαισία και στην Πορτογαλία.
Το 2026 έχει εμφανιστεί ακόμη πιο σταθερός. Στους πρώτους πέντε γύρους βρέθηκε τέσσερις φορές μέσα στην πρώτη πεντάδα, ενώ πήρε το πρώτο του βάθρο στη Brno και την πρώτη του νίκη της σεζόν στο Assen. Με τα αποτελέσματα αυτά βρέθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Moto2.
Επόμενος σταθμός MotoGP
Το επόμενο βήμα είναι πλέον δεδομένο. Ο Alonso έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τη HRC και θα κάνει την πρώτη του δοκιμή με MotoGP μοτοσυκλέτα στο μεταβατικό τεστ της Valencia μετά το τέλος της σεζόν.
Το 2027 θα βρεθεί στο grid μαζί με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γκρουπ αναβατών της Honda. Ο Diogo Moreira θα συνεχίσει επίσης με τη HRC, ενώ ο Fabio Quartararo θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα, έχοντας τον ρόλο του έμπειρου σημείου αναφοράς για το project. Ο Johann Zarco συμπληρώνει το έμπειρο κομμάτι της σύνθεσης.
Για τον Alonso, η πρόκληση είναι πλέον η μεγαλύτερη της καριέρας του. Από πρωταθλητής Moto3 και διεκδικητής του τίτλου στη Moto2, θα βρεθεί απέναντι στους κορυφαίους αναβάτες του κόσμου, στην πρώτη σεζόν των νέων MotoGP των 850 κυβικών εκατοστών.