Fabio Quartararo - Άσος στο σχοινάκι γυμναστικής! - Video

"Διακοπές; Ποιες διακοπές!"
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/7/2022
Όσοι έχουν προσπαθήσει να γυμναστούν χρησιμοποιώντας σχοινάκι γυμναστικής, ξέρουν πόσο απαιτητικό είναι τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης, όσο και από τεχνική -ειδικά αν θέλεις να κάνεις και τις πιο προχωρημένες ασκήσεις μαζί του. Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο facebook, ο Fabio Quartararo εντυπωσιάζει με τις ικανότητες του στο σχοινάκι, γράφοντας ως σχόλιο: "διακοπές; ποιες διακοπές;"
 
Θυμάστε τις εποχές που οι αγωνιζόμενοι έπιναν και κάπνιζαν;
Θυμάστε την εμβληματική φωτογραφία με τον Joey Dunlop να καπνίζει καθισμένος πάνω σε ένα ντεπόζιτο με βενζίνη;
Θυμάστε τον Barry Sheene που είχε δημιουργήσει μια τρύπα στο κράνος του για να μπορεί να καπνίζει την ώρα που το φορούσε;
 
Άλλες εποχές, όταν το τσιγάρο, ακόμα και το αλκοόλ βρισκόταν στις καθημερινές συνήθειες των αγωνιζομένων μοτοσυκλέτας, όταν λέξεις όπως "αθλητής", "διατροφή" και "φυσική κατάσταση" δεν είχαν ακόμα εισέλθει στην εξίσωση.
 
Σήμερα, χάρη και στην αλματώδη άνοδο των επιδόσεων των μοτοσυκλετών που απαιτούν "χέρια", μαζί με ικανότητες και στρατηγική, οι αναβάτες είναι παράλληλα και αθλητές, με δυνατότητες που πολλές φορές τους κάνουν ικανούς να πρωταγωνιστήσουν ακόμα και σε αγώνες τρεξίματος ή ποδηλασίας. Και για να διατηρηθεί στα ύψη η φυσική τους κατάσταση, οι αναβάτες-αθλητές πρέπει να γυμνάζονται σχεδόν καθημερινά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Κάπως έτσι, κατά τη διάρκεια του θερινού διαλείμματος της σεζόν 2022 του MotoGP, ο Πρωταθλητής Fabio Quartararo ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο τον βλέπουμε να κάνει απίθανα κόλπα με σχοινάκι γυμναστικής, βάζοντας τα γυαλιά ακόμα και σε επαγγελματίες του είδους.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.