Flow Ηλεκτρικό σκούτερ με 160Km αυτονομία

112 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία ώρα φόρτισης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/5/2018

Η επόμενη μεγάλη αγορά του κόσμου είναι ήδη πραγματικότητα από πέρσι, όταν η Ινδία προσπέρασε την Κίνα σε απόλυτους αριθμούς ακριβώς ένα χρόνο πριν. Με την εκτίμηση πως θα φτάσει σε νούμερα εκεί που οι πωλήσεις μοτοσυκλετών δεν σκαρφάλωσαν ποτέ, τα πράγματα στην Ινδία έχουν ήδη πάρει την πορεία τους, παρουσιάζοντας τον οργασμό γεννήσεων κατασκευαστών που μέχρι στιγμής είχαμε δει μονάχα στην Κίνα. Για αυτό τον λόγο, το Ινδικό Σαλόνι μοτοσυκλέτας έχει ήδη αρχίσει να τραβά τα βλέμματα, περιμένοντας έπειτα να δούμε πιο από όλα τα πρωτότυπα θα φτάσει τελικά σε παραγωγή, μελετώντας έτσι και τις τάσεις τις ινδικής αγοράς… Ένα από τα πρωτότυπα που πέρασε σε αυτό το στάδιο, από τον περασμένο Φεβρουάριο που παρουσιάστηκε, είναι το Flow της 22Motors:

Πηγή: Drive.gr

Με πρεμιέρα στο Autoexpo 2018, τον Φεβρουάριο στην Ινδία, το σκούτερ με το όνομα «Flow» είναι έτοιμο πλέον να ξεχυθεί στους δρόμους των ινδικών πόλεων. Με αυτονομία περίπου 160 km, το σκούτερ της 22Motors βρίσκεται κοντά στο όριο αυτονομίας των 200 km, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως συστατικό ενός εξαιρετικού δείγματος του είδους.

Οι μηχανικοί της 22Motors όχι μόνο επέλυσαν το πρόβλημα της αυτονομίας, αλλά επίσης ισχυρίζονται ότι έχουν τη λύση και για το μακρύ χρόνο φόρτισης. Με τη χρήση ενός ταχυφορτιστή, το σκούτερ αποθηκεύει αρκετή ενέργεια για να γεμίσει τις μπαταριές του κατά 70% σε μόλις μία ώρα. Η πλήρης φόρτιση από κλασική οικιακή πρίζα διαρκεί τέσσερις με πέντε ώρες.

Το Flow κινείται από ένα ηλεκτρομοτέρ Bosch που του δίνει ανώτατη ταχύτητα 60 km/h και χρησιμοποιεί ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, αναπληρώνοντας μέρος από την καταναλωθείσα ενέργεια. Το σκούτερ διατίθεται με σύνδεση Bluetooth και μια εφαρμογή για κινητά που λέει στους ιδιοκτήτες οτιδήποτε θέλουν να γνωρίζουν σχετικά με την κατάσταση του Flow. Το GPS ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό, το οποίο περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά διαχείρισης στόλου σε περίπτωση που μια εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει αριθμό από αυτά.

Η 22Motors λέει ότι οι πωλήσεις του νέου σκούτερ θα ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον, με ένα δεύτερο μοντέλο να βρίσκεται προ των πυλών. Το Flow θα είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο στην ινδική αγορά, καθώς έχει σχεδιαστεί για «ινδικές συνθήκες και αναβάτες».

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο όσον αφορά το μέγεθος του πληθυσμού, που αντιπροσωπεύει περίπου το 17% των ανθρώπων πάνω στη Γη. Και αυτό την καθιστά επίσης ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του πλανήτη. Για το λόγο αυτό σε, ένα από τα αγαπημένα μέσα μεταφοράς του μέσου Ινδού είναι το δίτροχο. Ειδικότερα, τα σκούτερ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, ενώ πρόκειται για τον τύπο οχήματος που αντιπροσώπευσε πέρυσι πάνω από το 33% της κατηγορίας των διτρόχων.

 

Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike: Έρχεται νέα σειρά ντοκιμαντέρ για το κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα

Μας μεταφέρει στα παρασκήνια του BSB - Με επίκεντρο την ομάδα OMG Nitrous και τον πρωταθλητή Kyle Ryde
BSB Docu-Series
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/7/2025

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που καταγράφει τα παρασκήνια της Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike (British Superbike Championship-BSB ) βρίσκεται σε παραγωγή και θα επικεντρώνεται στην ομάδα OMG Nitrous Competitions Racing και τον πρωταθλητή Kyle Ryde.

Η σειρά, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μετά το τέλος της φετινής σεζόν — πιθανότατα γύρω στον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο — θα παρουσιάζει λεπτομερώς τη δράση εντός και εκτός πίστας, εστιάζοντας όχι μόνο στον αγώνα αλλά και στην καθημερινότητα της ομάδας, στους μηχανικούς, τους χορηγούς, τη φιλοξενία και τις απαιτήσεις της εφοδιαστικής υποστήριξης.

Μέσα από τη συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Visuals Dept, γνωστή από δουλειές με τον Jake Paul και τη Monster Energy, η OMG Nitrous Competitions θέλει να προσφέρει μια σύγχρονη, επαγγελματική και ανθρώπινη προσέγγιση στη ζωή μιας αγωνιστικής ομάδας. Σημαντικό μέρος της σειράς θα αφιερωθεί και στην ιστορία της Nitrous Competitions, καθώς και στον ίδιο τον Ryde, παρουσιάζοντας στιγμές από την καθημερινή του ζωή και την οικογένειά του.

Το ντοκιμαντέρ θα καλύψει επίσης τη συμμετοχή του Ryde ως wildcard στον αγώνα του World Superbike στο Donington Park (11–13 Ιουλίου), προσθέτοντας μια διεθνή διάσταση στο project.

Με δεδομένη τη σπανιότητα τέτοιων παραγωγών στον χώρο της μοτοσυκλέτας, το ντοκιμαντέρ για το κορυφαίο πρωτάθλημα superbike σε εθνικό επίπεδο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.