Fox Racing – Εξαγοράστηκε από την Vista Outdoor

Για 540 εκατομμύρια δολάρια
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/7/2022
Η Fox Racing εξαγοράστηκε από την Vista Outdoor, ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων των όπλων της Remington, των κρανών της Bell και της Giro και των υδροδοχείων της Camelback, για 540 εκατομμύρια δολάρια.
 
Η εταιρεία τεχνικού και casual ρουχισμού Fox Racing έχει ιστορία 48 ετών, και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Motocross, με τον Ricky Carmichael να είναι ο πιο γνωστός αγωνιζόμενος της, ενώ την ίδια ώρα είχε και μικρό μερίδιο μετοχών. Άλλοι γνωστοί αναβάτες του Supercross που αγωνίστηκαν με την Fox ήταν οι James Stewart Jr., Damon Bradshaw, Jeremy McGrath, Ken Roczen, Ryan Dungey ενώ η εταιρεία έχει αναβάτες τόσο στο Enduro (πχ. Manuel Lettenbichler στο Hard Enduro), όσο και σε άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα μοτοσυκλέτας όπως στους αγώνες Rally (βλ. Sam Sunderland, κ.α.), FlatTrack, κλπ.
Οι ρίζες της Fox Racing οδηγούν πίσω στο 1974, όταν τα αδέλφια Bob και Geoff Fox ξεκίνησαν μια μικρή εταιρεία aftermarket εξοπλισμού υπό το όνομα Moto-X Fox.
Το 1977 τα αδέλφια χώρισαν την εταιρεία στα δύο, με τον Bob να συνεχίζει με την εταιρεία Fox Factory (με σήμα την ουρά μιας αλεπούς), που αργότερα γέννησε και τον κλάδο αναρτήσεων Fox Racing Shox (εξαιρετικά πετυχημένος, με κορυφαίες αναρτήσεις για τζιπ, atv, side by side, μέχρι και για Monster Trucks), ενώ ο Geoff  με την Fox Racing (με σήμα το κεφάλι της αλεπούς) επικεντρώθηκε στον τεχνικό και casual ρουχισμό, κυρίως για την ποδηλασία βουνού και το Motocross. 
 
Η έδρα της Fox Racing βρίσκεται στην Καλιφόρνια, με επιπλέον γραφεία σε Ευρώπη και Καναδά.
 
Στις 6 Ιουλίου του 2022, η Vista Outdoor ανακοίνωσε πως αγόρασε την Fox Racing για 540 εκατομμύρια δολάρια -και με πιθανότητα καταβολής 50 ακόμα εκατομμυρίων ανάλογα με την οικονομική απόδοση της Fox Racing-, ενώ θα διατηρήσει την ηγεσία της εταιρείας δίχως αλλαγές, υπό τον CEO Jeffrey McGuane.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Fox Racing εξαγοράζεται, καθώς το 2014 η Altamont Capital Partners είχε αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας, και τώρα ήταν η Altamont Capital εκείνη που συμφώνησε να πουλήσει την Fox Racing στην Vista Outdoor.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.