Φτιάξτε μια δαγκάνα φρένου από Yamaha YZF-R1M με… μαλλί και βελονάκι

Με την ιαπωνική τεχνική Amigurumi
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/12/2022

Amigurumi στα ιαπωνικά σημαίνει “πλέκω λούτρινο ζωάκι”, όμως η Yamaha χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνική για δημιουργίες που εμπνέονται από τα προϊόντα της, όπως τη συγκεκριμένη… μάλλινη δαγκάνα από R1M που χρησιμοποιείται ως βάση κινητού τηλεφώνου.

 

Προηγουμένως η Yamaha είχε παρουσιάσει Amigurumi μάσκα προσώπου με έμπνευση από το… φαίρινγκ του R1M -κομπλέ με μάλλινους προβολείς…

μάλλινο NIKEN…

μάλλινο E-Vino…

κασκόλ-εξάτμιση από R1M…

μάλλινο πιστόνι από SR400, και διάφορα άλλα, όπως μάλλινη μπαταρία από τα ηλεκτρικά ποδήλατα της εταιρείας, μάλλινη γεννήτρια, κ.α.

Για τις παραπάνω δημιουργίες της η Yamaha συνεργάζεται με τον ιαπωνικό σύνδεσμο Amigurumi, ενώ διαθέτει δωρέαν πατρόν και οδηγίες για να τις φτιάξει ο καθένας που θέλει να ασχοληθεί με την τεχνική.

Η τελευταία δημιουργία της είναι μια μάλλινη δαγκάνα από R1M (σε πραγματικές σχεδόν διαστάσεις), που όταν τη γυρίσετε ανάποδα εκτελεί χρέη βάσης smartphone.

Αν έχετε όρεξη, χρόνο και αγάπη για το βελονάκι, επισκεφθείτε τη σελίδα Amigurumi της Yamaha ΕΔΩ. Και όταν τελειώσετε, βγάλτε φωτογραφία το αριστούργημα σας και στείλτε το στη Yamaha, η οποία θα το ανεβάσει στον Amigurumi λογαριασμό της στο instagram.

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες