Φτιάξτε μια δαγκάνα φρένου από Yamaha YZF-R1M με… μαλλί και βελονάκι

Με την ιαπωνική τεχνική Amigurumi
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/12/2022

Amigurumi στα ιαπωνικά σημαίνει “πλέκω λούτρινο ζωάκι”, όμως η Yamaha χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνική για δημιουργίες που εμπνέονται από τα προϊόντα της, όπως τη συγκεκριμένη… μάλλινη δαγκάνα από R1M που χρησιμοποιείται ως βάση κινητού τηλεφώνου.

 

Προηγουμένως η Yamaha είχε παρουσιάσει Amigurumi μάσκα προσώπου με έμπνευση από το… φαίρινγκ του R1M -κομπλέ με μάλλινους προβολείς…

μάλλινο NIKEN…

μάλλινο E-Vino…

κασκόλ-εξάτμιση από R1M…

μάλλινο πιστόνι από SR400, και διάφορα άλλα, όπως μάλλινη μπαταρία από τα ηλεκτρικά ποδήλατα της εταιρείας, μάλλινη γεννήτρια, κ.α.

Για τις παραπάνω δημιουργίες της η Yamaha συνεργάζεται με τον ιαπωνικό σύνδεσμο Amigurumi, ενώ διαθέτει δωρέαν πατρόν και οδηγίες για να τις φτιάξει ο καθένας που θέλει να ασχοληθεί με την τεχνική.

Η τελευταία δημιουργία της είναι μια μάλλινη δαγκάνα από R1M (σε πραγματικές σχεδόν διαστάσεις), που όταν τη γυρίσετε ανάποδα εκτελεί χρέη βάσης smartphone.

Αν έχετε όρεξη, χρόνο και αγάπη για το βελονάκι, επισκεφθείτε τη σελίδα Amigurumi της Yamaha ΕΔΩ. Και όταν τελειώσετε, βγάλτε φωτογραφία το αριστούργημα σας και στείλτε το στη Yamaha, η οποία θα το ανεβάσει στον Amigurumi λογαριασμό της στο instagram.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025