Γράφτηκε από: 
το motomag

Γερμανία - Τοπική απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοσυκλετών για το καλοκαίρι

Ισχύει τόσο για βενζινοκίνητα, όσο και για ηλεκτρικά δίκυκλα!
Η περιοχή του Hochtaunus στη Γερμανία, απαγόρευσε την κυκλοφορία μοτοσυκλετών σε ορισμένους ορεινούς δρόμους της για το καλοκαίρι, με το «φιρμάνι» να αφορά τόσο τις βενζινοκίνητες, όσο και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.
 
Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε για απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοσυκλετών σε περιοχές χωρών όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία, που αφορούν συγκεκριμένους μήνες –κυρίως τους μήνες με καλό καιρό. Αυτές οι απαγορεύσεις συνήθως αφορούν σε ορεινές διαδρομές, ιδιαίτερα αγαπητές σε αναβάτες μοτοσυκλέτας, και γίνονται για να περιοριστεί ο θόρυβος και οι ρύποι.
 
Όμως τώρα, για πρώτη φορά μια περιοχή της Γερμανίας περιλαμβάνει σε μια τέτοια απαγόρευση ΚΑΙ τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες!
 
Έτσι, στο Hochtaunus, οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν να εφαρμόσουν πειραματικά απαγόρευση κυκλοφορίας βενζινοκίνητων και ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στους ορεινούς δρόμους της περιοχής, για όλα τα σαββατοκύριακα μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.
 
Η είδηση πήρε μεγάλη δημοσιότητα χάρη στην ένωση αναβατών μοτοσυκλέτας BVDM της Γερμανίας, η οποία ζήτησε διευκρινίσεις από το δημοτικό συμβούλιο του Hochtaunus για την απαγόρευση, για να λάβει την απάντηση πως δεν γίνεται διάκριση μεταξύ ηλεκτρικών και θερμικών μοτοσυκλετών. Η απαγόρευση ισχύει για όλες.
 
Αν λοιπόν η συγκεκριμένη απαγόρευση έχει ως στόχους θόρυβο και ρύπους, τότε δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο περιλαμβάνει και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, και περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τυχόν παρεμβάσεις για το θέμα, τόσο από τις γερμανικές ενώσεις μοτοσυκλετιστών, όσο και από τη FEMA.