H ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβε 431 νέες μοτοσυκλέτες! Suzuki V-Strom 800 οι περισσότερες

Παραδόθηκαν σε υπηρεσίες ανά τη χώρα
ELLAS
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/1/2026

Ενίσχυση του στόλου μοτοσυκλετών της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε με την παράδοση 431 νέων υπηρεσιακών μοτοσυκλετών, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας "ΑΙΓΙΣ".

Συνολικά 431 νέες μοτοσυκλέτες παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες θα κατανεμηθούν σε διάφορες υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του διαχρονικού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Δημητρίου Μάλλιου.ELLAS

Οι νέες μοτοσυκλέτες, Suzuki V-Strom 800 προορίζονται για υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση, οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., η Τροχαία και άλλες επιχειρησιακές μονάδες που καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα σε περιστατικά σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

ELLAS

Η προμήθεια εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας "ΑΙΓΙΣ", το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας και των φορέων Πολιτικής Προστασίας, ώστε να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα σε καταστάσεις κρίσης.

ELLAS

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η ενίσχυση του στόλου αναμένεται να συμβάλει στην καθημερινή αστυνόμευση και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, στο πλαίσιο του ευρύτερου ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

ELLAS

Σκοτώθηκε νεαρός μοτοσυκλετιστής στην Λήμνο πέφτοντας στη θάλασσα από μεγάλο ύψος

Βαρύ πένθος στη Μύρινα
Σκοτώθηκε νεαρός μοτοσυκλετιστής στην Λήμνο πέφτοντας στη θάλασσα από μεγάλο ύψος
Από το

motomag

19/1/2026

Τραγωδία για την Λήμνο και την τοπική κοινωνία της Μύρινας καθώς ο 23χρονος Χαράλαμπος Πρασσάς σκοτώθηκε το μεσημέρι Κυριακής στην περιοχή του Ακρωτηρίου Τηγάνι κοντά στην παραλία Πλαγίσιος Μόλος ή αλλιώς Στβι.

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα στις 14.45 αναφέρει:

"Πρόκειται για πτώση οδηγού δικύκλου οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Τηγάνι, νοτιοδυτικά της Λήμνου, έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Ο οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, και μεταφέρθηκε με ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Μύρινας. Την ώρα του συμβάντος επικρατούσαν καιρικές συνθήκες ΒΔ ανέμων 7 μποφόρ."

Από τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ο Μπάμπης Πρασσάς είχε γνώση της περιοχής και έκανε συχνά βόλτες με τους φίλους του, σε βόλτα βρισκόταν και εχθές όταν επιχείρησε να ανέβει σε ένα πιο απόκρημνο μονοπάτι της περιοχής και εκεί έχασε τον έλεγχο πέφτοντας στον γκρεμό.

Ο φίλος του σοκαρισμένος ειδοποίησε τις Αρχές και ακολούθησε κινητοποίηση από το Λιμενικό Σώμα, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή από ιδιωτικό σκάφος. Η προσέγγιση στο σημείο από την στεριά ήταν αδύνατη και από την θάλασσα δύσκολη εξαιτίας του καιρού. Δυστυχώς ο 23χρονος ανασύρθηκε από την θάλασσα νεκρός, όπως επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Λήμνου όπου και μεταφέρθηκε.

 

 

 

Με ανακοίνωσή του: Ο πολιτιστικός σύλλογος Θάνους εκφράζει τα ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένεια μετά την ξαφνική απώλεια του συγχωριανού μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΡΑΣΣΑ .Ήταν ένα παιδί με ήθος και αρχές, ευγενικός αλλά μοίρα του έλαχε να φύγει με αυτόν τον τρόπο για το μεγάλο ταξίδι. Τα θερμά συλλυπητήρια και να αναπαυθεί η ψυχή του εν ειρήνη.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λήμνου. Ο Χαράλαμπος εργαζόταν ως υδραυλικός μαζί με τον πατέρα του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, με ήθος και καλοσύνη, όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν.

Με βαθιά θλίψη, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν αύριο, Τρίτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, τον Χαράλαμπο Πρασσά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, στο Ανδρώνι της Μύρινας.

babis_prassas