H Triumph Scrambler 1200 του "James Bond No Time To Die" σε δημοπρασία

Με τα έσοδα να πηγαίνουν σε καλό σκοπό
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/9/2022
Γιορτάζοντας τα 60 χρόνια των ταινιών James Bond, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s και η EON Productions παρουσιάζουν μια δημοπρασία 25 αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν στον κινηματογράφο, δημοπρασία που περιλαμβάνει και την Triumph Scrambler 1200 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία No Time To Die του 2021.
 
Η live δημοπρασία θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ στα αντικείμενα περιλαμβάνονται εξωτικά αυτοκίνητα όπως μια Aston Martin Replica DB5 με σύγχρονο κινητήρα 3,2 λίτρων, από το No Time To Die που αναμένεται να πιάσει έως και 2 εκατομμύρια λίρες, το πρωτότυπο ταχύπλοο Q Jet από το The World is Not Enough, το αυγό σε στιλ Faberge από το Octopussy, ρολόγια, παπιγιόν και στολές, αλλά και μια πενταήμερη διαμονή στην Fleming Villa, εκεί που ο Ian Fleming έγραψε και τα 14 βιβλία της σειράς James Bond. Σημειώστε πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν Online σε μια δεύτερη παράλληλη δημοπρασία από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου, για 35 ακόμα κομμάτια από τις ταινίες Bond -συνολικά 60 κομμάτια για 60 χρόνια ταινιών.
Όπως και στις προηγούμενες τρεις δημοπρασίες του οίκου Christie’s με θέμα τον 007, όλα τα έσοδα από τις δημοπρασίες θα πάνε για καλό σκοπό, με την Triumph να έχει δηλώσει πως τα έσοδα από την πώληση του Scrambler -που υπολογίζονται ανάμεσα σε 20 και 30.000 βρετανικές λίρες- θα παραδοθούν στο ίδρυμα Severn Hospice που φροντίζει άτομα με ανίατες ασθένειες.
 
Για όσους δεν έχουν δει την ταινία No Time To Die, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα οδηγήθηκε από τον δολοφόνο Primo (Dali Benssalah), με τον Daniel Craig που παίζει τον James Bond να την “κλέβει” για το κυνηγητό στους δρόμους της Matera, με κατάληξη ένα επικό άλμα στην κεντρική πλατεία της γραφικής ιταλικής πόλης.
 
Η μοτοσυκλέτα έχει δεχθεί βελτιώσεις για τα stunt της ταινίας, ενώ πωλείται ως “non-runner”, καθώς δεν διαθέτει αριθμό κυκλοφορίας.
 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες