Harley-Davidson - Γιόρτασε τα 120 χρόνια της στη Βουδαπέστη

Περισσότεροι από 100.000 φίλοι της εταιρείας από 50 χώρες έδωσαν το παρόν
HArley-Davidson
Από το

motomag

28/6/2023

Η Harley-Davidson από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου γιόρτασε τα 120 χρόνια από την ίδρυση της, πραγματοποιώντας διεθνές φεστιβάλ στο πάρκο Puskás Aréna στη Βουδαπέστη με πάνω από 100.000 φίλους της εταιρείας να πλημυρίζουν την ουγγρική πρωτεύουσα.

Στα πλαίσια των εορτασμών η εταιρεία από το Milwaukee, πρόσφερε στους χιλιάδες παρευρισκόμενους -οι οποίοι έφτασαν στη Βουδαπέστη από όλο τον κόσμο-, πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανομένης έκθεσης παλαιών και νέων μοτοσυκλετών της Harley-Davidson καθώς και διαγωνισμό custom μοτοσυκλετών με την υποστήριξη της Metzeler. Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν περισσότερες από 80 μοτοσυκλέτες HD που βρέθηκαν για αυτό τον σκοπό στη Βουδαπέστη, από οκτώ διαφορετικές χώρες. Τελικός νικητής ήταν ο Marco Sonnino από την Ιταλία. Όσον αφορά τα σύγχρονα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας, τα “φώτα της δημοσιότητας” τράβηξαν τα νέα μοντέλα CVO Road Glide και CVO Street Glide, τα οποία είχαν αποκαλυφθεί παγκοσμίως πριν λίγες εβδομάδες. Επιπρόσθετα υπήρχε η δυνατότητα οι παρευρισκόμενοι να δοκιμάσουν περισσότερες από 70 μοτοσυκλέτες Harley-Davidson στους δρόμους της Βουδαπέστης, ενώ το μοντέλο Pan America πρωταγωνίστησε σε ένα δίωρο σόου επίδειξης με σκοπό να φανερώσει τις εντός και εκτός δρόμου δυνατότητες του.

Harley-Davidson

Οι φίλοι της Harley-Davidson είχαν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν περιηγήσεις έως και 300 χιλιομέτρων που διοργανώθηκαν από ντόπιους μοτοσυκλετιστές οι οποίοι τους έδειξαν κάποια από τα κορυφαία αξιοθέατα της βόρειας Ουγγαρίας. Το κερασάκι στην τούρτα του φεστιβάλ ήταν το μουσικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας το οποίο περιελάμβανε περισσότερα από 50 συγκροτήματα σε πέντε σκηνές, συμπεριλαμβανομένων συγκροτημάτων όπως οι Airbourne και Wolfmother από την Αυστραλία, οι Larkin Poe από τις ΗΠΑ, οι The Picture Books από τη Γερμανία, το βρετανικό ροκ συγκρότημα The Darkness, ο Glenn Hughes Performing Classic Deep Purple, οι EDDA Művek και οι Pokolgép headliners. Μεταξύ των VIP προσώπων που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ ήταν ο Jochen Zeitz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson, καθώς και οι Karen Davidson και Bill Davidson, -εγγόνια 4ης γενιάς του συνιδρυτή της εταιρείας William A. Davidson.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης και η τοποθεσία για το 30ο European H.O.G. Rally 2024. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Senigallia της Ιταλίας από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 ενώ θα μπορούν να λάβουν μέρος δωρεάν όλοι οι φίλοι της Harley-Davidson.

Harley-Davidson

Ο Kolja Rebstock, Regional Vice-President της HD για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, δήλωσε: "ήταν ένα πραγματικά απίστευτο φεστιβάλ, το οποίο επιβεβαίωσε τη Harley-Davidson ως μια μάρκα η οποία γοητεύει και δημιουργεί έναν τρόπο ζωής που φτάνει πολύ πέρα από τις μοτοσυκλέτες. Εκ μέρους της Harley-Davidson EMEA, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της εκδήλωσης "SportMarketing Agency Kft", την πόλη της Βουδαπέστης και φυσικά τους κατοίκους της Ουγγαρίας που αγκάλιασαν τον συνδυασμό μοτοσυκλέτας, μουσικής και ψυχαγωγίας του φεστιβάλ κάνοντας ευπρόσδεκτους αναβάτες από όλο τον κόσμο. Θα επιστρέψουμε στην Αυστρία για την επόμενη μεγάλη εκδήλωσή μας στις 5-10 Σεπτεμβρίου για να καλωσορίσουμε τους αναβάτες στον εορτασμό των 25 χρόνων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μοτοσυκλέτας".

Ετικέτες

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Αύξηση της αξίας της κατά 19%, σε σύγκριση με την προηγούμενη αποτίμηση (906 εκατομμύρια ευρώ το 2021)
motomag Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Όμιλος Piaggio, ανέθεσε στην Interbrand - παγκόσμιος ηγέτης στη συμβουλευτική εμπορικών σημάτων- να διερευνήσει το πόσο αποτιμάται η αξία της εταιρείας Vespa, με την συμβουλευτική εταιρεία να αποτιμά την αξία του εμπορικού σήματος Vespa στα 1 δις ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της Interbrand έδειξαν ταυτόχρονα πως σε σχέση με το 2021 η εμπορική αξία της Vespa αυξήθηκε κατά 19% (το 2021 η εμπορική αξία άγγιζε τα 906 εκατομμύρια ευρώ), με τον Manfredi Ricca, Global Chief Strategy Officer της Interbrand να δηλώνει: “Ίσως γίνεται κατάχρηση του όρου εμβληματική, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηριστεί αυτή η μάρκα. H Vespa είναι μια μάρκα με κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται διαρκώς. Έχει ιταλικές ρίζες, ωστόσο αγαπήθηκε παγκοσμίως. Eίναι μία premium μάρκα, που παραμένει όμως ανοιχτή σε όλους. Το έργο της αποτίμησης όχι μόνο προσδιορίζει σε αριθμούς την επιτυχία αυτής της μάρκας, αλλά δείχνει και ότι η Vespa αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, μία μίξη κινητικότητας, έκφρασης και κουλτούρας.”

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του εμπορικού σήματος Vespa, η Interbrand χρησιμοποίησε αποδεδειγμένες τεχνικές αποτίμησης, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο πόρων, δεδομένων της αγοράς και ποσοτικών μελετών που διεξήχθησαν σε 10 βασικές αγορές εμπορικής αναφοράς για την Vespa (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Κίνα και Ινδία). Η Vespa επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ηγετική της θέση στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στις Η.Π.Α. και την Ασία, παρουσιάζοντας ανάπτυξη ιδιαίτερα στην Ινδονησία, όπου ο όμιλος Piaggio άνοιξε πρόσφατα ένα νέο εργοστάσιο για την τοπική αγορά. Η μελέτη που διεξήγαγε η Interbrand, επιβεβαιώνει πως η Vespa δεν είναι ένα απλό scooter αλλά ένας σύγχρονος τρόπος lifestyle κάτι που αποδεικνύουν οι συνεργασίες με τις εταιρείες Christian Dior, Disney Pixar, τη Lego, την Walt Disney καθώς και τον τραγουδιστή Justin Bieber.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Σύμφωνα με τους παράγοντες δυναμικής της εταιρείας (Brand Strength Score) που αναλύθηκαν στη μελέτη της Interbrand, η Συγγένεια και η Διακριτικότητα επιβεβαιώνονται ως βασικές αρχές της Vespa. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο τη βαθιά εγγύτητα που έχει η Vespa με τους πελάτες της, αλλά και την ικανότητά του να δημιουργεί συναισθηματική σύνδεση μαζί τους, μέσα από ιδιαίτερα διαφοροποιημένες και καινοτόμες κινήσεις. Εν ολίγοις, η Vespa επιβεβαιώνει πως είναι μια εταιρεία μόδας-lifestyle σε δύο τροχούς, η οποία στοχεύει προς το μέλλον με μια ξεκάθαρη στρατηγική, την οποία ακολουθούν και αγαπούν εκατομμύρια παθιασμένοι αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Η αποτίμηση της εμπορικής επωνυμίας άνω του 1 δις ευρώ αναδεικνύει τη σχέση που έχει η εταιρεία με το παγκόσμιο κοινό της καθώς επίσης πως η Vespa αποτελεί κλειδί στην επιχειρηματικότητα και όχι ζημιογόνα επιχείρηση. Επιπρόσθετα ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι πως το Piaggio Group είδε φέτος τα έσοδα του να αυξάνονται κατά 25% αγγίζοντας τα 2 δις ευρώ.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

 

Ετικέτες