Harley-Davidson - Γιόρτασε τα 120 χρόνια της στη Βουδαπέστη

Περισσότεροι από 100.000 φίλοι της εταιρείας από 50 χώρες έδωσαν το παρόν
HArley-Davidson
Από το

motomag

28/6/2023

Η Harley-Davidson από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου γιόρτασε τα 120 χρόνια από την ίδρυση της, πραγματοποιώντας διεθνές φεστιβάλ στο πάρκο Puskás Aréna στη Βουδαπέστη με πάνω από 100.000 φίλους της εταιρείας να πλημυρίζουν την ουγγρική πρωτεύουσα.

Στα πλαίσια των εορτασμών η εταιρεία από το Milwaukee, πρόσφερε στους χιλιάδες παρευρισκόμενους -οι οποίοι έφτασαν στη Βουδαπέστη από όλο τον κόσμο-, πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανομένης έκθεσης παλαιών και νέων μοτοσυκλετών της Harley-Davidson καθώς και διαγωνισμό custom μοτοσυκλετών με την υποστήριξη της Metzeler. Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν περισσότερες από 80 μοτοσυκλέτες HD που βρέθηκαν για αυτό τον σκοπό στη Βουδαπέστη, από οκτώ διαφορετικές χώρες. Τελικός νικητής ήταν ο Marco Sonnino από την Ιταλία. Όσον αφορά τα σύγχρονα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας, τα “φώτα της δημοσιότητας” τράβηξαν τα νέα μοντέλα CVO Road Glide και CVO Street Glide, τα οποία είχαν αποκαλυφθεί παγκοσμίως πριν λίγες εβδομάδες. Επιπρόσθετα υπήρχε η δυνατότητα οι παρευρισκόμενοι να δοκιμάσουν περισσότερες από 70 μοτοσυκλέτες Harley-Davidson στους δρόμους της Βουδαπέστης, ενώ το μοντέλο Pan America πρωταγωνίστησε σε ένα δίωρο σόου επίδειξης με σκοπό να φανερώσει τις εντός και εκτός δρόμου δυνατότητες του.

Harley-Davidson

Οι φίλοι της Harley-Davidson είχαν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν περιηγήσεις έως και 300 χιλιομέτρων που διοργανώθηκαν από ντόπιους μοτοσυκλετιστές οι οποίοι τους έδειξαν κάποια από τα κορυφαία αξιοθέατα της βόρειας Ουγγαρίας. Το κερασάκι στην τούρτα του φεστιβάλ ήταν το μουσικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας το οποίο περιελάμβανε περισσότερα από 50 συγκροτήματα σε πέντε σκηνές, συμπεριλαμβανομένων συγκροτημάτων όπως οι Airbourne και Wolfmother από την Αυστραλία, οι Larkin Poe από τις ΗΠΑ, οι The Picture Books από τη Γερμανία, το βρετανικό ροκ συγκρότημα The Darkness, ο Glenn Hughes Performing Classic Deep Purple, οι EDDA Művek και οι Pokolgép headliners. Μεταξύ των VIP προσώπων που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ ήταν ο Jochen Zeitz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson, καθώς και οι Karen Davidson και Bill Davidson, -εγγόνια 4ης γενιάς του συνιδρυτή της εταιρείας William A. Davidson.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης και η τοποθεσία για το 30ο European H.O.G. Rally 2024. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Senigallia της Ιταλίας από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 ενώ θα μπορούν να λάβουν μέρος δωρεάν όλοι οι φίλοι της Harley-Davidson.

Harley-Davidson

Ο Kolja Rebstock, Regional Vice-President της HD για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, δήλωσε: "ήταν ένα πραγματικά απίστευτο φεστιβάλ, το οποίο επιβεβαίωσε τη Harley-Davidson ως μια μάρκα η οποία γοητεύει και δημιουργεί έναν τρόπο ζωής που φτάνει πολύ πέρα από τις μοτοσυκλέτες. Εκ μέρους της Harley-Davidson EMEA, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της εκδήλωσης "SportMarketing Agency Kft", την πόλη της Βουδαπέστης και φυσικά τους κατοίκους της Ουγγαρίας που αγκάλιασαν τον συνδυασμό μοτοσυκλέτας, μουσικής και ψυχαγωγίας του φεστιβάλ κάνοντας ευπρόσδεκτους αναβάτες από όλο τον κόσμο. Θα επιστρέψουμε στην Αυστρία για την επόμενη μεγάλη εκδήλωσή μας στις 5-10 Σεπτεμβρίου για να καλωσορίσουμε τους αναβάτες στον εορτασμό των 25 χρόνων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μοτοσυκλέτας".

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Φωτογραφίες με πιο καθαρή ανάλυση, μας δείχνουν τι θα δούμε στις 3 Μαΐου
motomagBajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του NS400, νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήρθαν στην δημοσιότητα, αναδεικνύουν καθαρά την σιλουέτα του, αλλά και τι να περιμένουμε στις 3 Μαΐου, όταν η Bajaj θα ανακοινώσει την ένταξη του μεγαλύτερου σε κυβισμό μοντέλου, μέχρι τώρα στην οικογένεια Pulsar.

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το νέο μοντέλο ακολουθεί κοινή σχεδιαστική ταυτότητα με τον προκάτοχό του, NS200. Οι διαφορετικές προεκτάσεις στο ρεζερβουάρ, ωστόσο, χαρίζουν περισσότερο όγκο, ενώ δίνουν πόντους στην επιθετική εμφάνιση. Σε αντίθεση, με τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το μοντέλο που βλέπουμε εδώ είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα. Επομένως, μιλάμε πιθανότατα για τουλάχιστον δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ χάρη στην υψηλότερη ανάλυση εδώ, γίνεται εμφανές ότι στα όργανα θα έχουμε ψηφιακή οθόνη.

Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές.

Αφήνοντας πίσω τα πινέλα και τα πλαστικά, βλέπουμε ότι το περιμετρικό πλαίσιο παραμένει, το οποίο συνεργάζεται με ένα αρκετά… εύσωμο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μόνο αμορτισέρ πίσω. Οι χυτοί τροχοί με μπράτσα είναι 17 ιντσών, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα MRF, τουλάχιστον κρίνοντας από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, όπου πίσω φαίνεται να σταματά στα 140 χιλιοστά πλάτος. Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές, αλλά και αν θα ακολουθήσει ή όχι σε μεταγενέστερο στάδιο και η KTM, καθώς μέχρι και τα 400 κυβικά όλα τα πορτοκαλί μοντέλα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Ινδού κολοσσού.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Κοιτάζοντας τον κινητήρα, βλέπουμε ότι θυμίζει έντονα εξωτερικά τον μονοκύλινδρο των 373 κυβικών, που μέχρι πρότινος είχαν το 390 Duke της KTM, ενώ εξοπλίζει ακόμα το Dominar 400. Όσον αφορά τώρα την απόδοσή του, πιθανότατα η χαρτογράφηση θα είναι πιο κοντά σε αυτή του μικρού Δούκα, καθώς για την Bajaj τα Pulsar αντιπροσωπεύουν μία πιο σπορ πλευρά, σε σύγκριση με τα Dominar.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι και την Μ. Παρασκευή 3/5, όταν και θα αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Bajaj. Τότε θα μας λυθεί και κάθε άλλη απορία, γύρω από την απόδοση.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

 

Ετικέτες