Harley-Davidson: Προβλήματα παραγωγής στο εργοστάσιο του York

Αφορά στον προμηθευτή των φρένων της εταιρείας
Harley-Davidson York
Από το

motomag

14/6/2023

Με επίσημη ανακοίνωση της η Harley-Davidson ανακοίνωσε πως υπάρχει πρόβλημα με τον προμηθευτή Proterial Cable America που δραστηριοποιείται στα συστήματα φρένων της εταιρείας, και για τον λόγο αυτό η αμερικάνικη εταιρεία μειώνει -προσωρινά- την παραγωγή μοτοσυκλετών στο εργοστάσιο του York.

Θυμίζουμε πως το 2022, η εταιρεία από το Milwaukee είχε αναστείλει την συναρμολόγηση και την αποστολή μοτοσυκλετών για διάστημα δύο εβδομάδων καθώς αντιμετώπισε ένα ζήτημα κανονιστικής συμμόρφωσης εξαρτημάτων ενός άλλου προμηθευτή της εταιρείας. Η HD ενημέρωσε πως το νέο ζήτημα το οποίο θα επιφέρει μείωσεη της παραγωγής μοτοσυκλετών στις εγκαταστάσεις της στο York αφορά διαφορετικό προμηθευτή και δεν επηρεάζει την παραγωγή των νέων μοντέλων CVO Road Glide και Street Glide.

Το εργοστάσιο του York αναμένεται να επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα παραγωγής μοτοσυκλετών στις 26 Ιουνίου 2023, με την HD να υποστηρίζει πως η διεθνής παραγωγή της δεν θα επηρεαστεί σημαντικά.

Ετικέτες

Η Δημοτική Αστυνομία απέκτησε και εξουσίες Τροχαίας – Στις αρμοδιότητές της έλεγχοι και πρόστιμα

Πολλαπλασιάζονται οι αρμοδιότητες των δημοτικών αστυνομικών σε 24ωρη βάση
dimotiki-astynomia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/10/2026

Ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ψηφίστηκε το Καλοκαίρι και τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ δίνει διευρυμένες αρμοδιότητες στη Δημοτική Αστυνομία (Δ.Α.), προβλέποντας 24ωρες βάρδιες χωρισμένες σε τρία οκτάωρα (πρωινή, απογευματινή, νυχτερινή) και ευθύνες που πλέον περιλαμβάνουν και τροχονομικά καθήκοντα.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, τα όργανα της Δ.Α. θα μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους ΙΧ οχημάτων τόσο για τα πρέποντα έγγραφα που οφείλουν να έχουν, όσο και για μια σειρά ελεγκτικών αρμοδιοτήτων που αφορούν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Έτσι θα επιτηρούν ζητήματα όπως παράνομη στάθμευση, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, υπερβολικός θόρυβος, κατάληψη θέσεων φόρτισης από οχήματα που είτε δεν είναι ηλεκτρικά ή δεν φορτίζουν εκείνη τη στιγμή κ.ά.

Ειδικά δε για τα πάσης φύσεως δίκυκλα, από ποδήλατα ως μοτοσυκλέτες, για τρίτροχα και τετράτροχα, αλλά και για τα ελαφριά προσωπικά οχήματα (ΕΠΗΟ), η Δ.Α. εξουσιοδοτείται να προβαίνει σε κάθε έλεγχο των ειδικών διατάξεων του ΚΟΚ που ισχύουν γι’ αυτά.

Τα παραπάνω ωστόσο ισχύουν με μια προϋπόθεση. Στον εκάστοτε Δήμο θα πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός Δημοτικών Αστυνομικών για να μπορούν να αναλάβουν και τροχονομικές αρμοδιότητες και ο αριθμός αυτός προκύπτει χοντρικά διαιρώντας τον πληθυσμό του Δήμου διά 2.000. Αν η στελέχωση της Δ.Α. είναι κάτω από το απαιτούμενο όριο, τότε η τοπική αρχή έχει το δικαίωμα να περικόψει τις ευθύνες τους με τέτοιον τρόπο ώστε να μην παρεμποδίζονται οι υπόλοιπες αρμοδιότητές τους.

Δίνονται μάλιστα δύο παραδείγματα, με τον Δήμο Αθηναίων που βάσει πληθυσμού θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 322 Δημοτικούς Αστυνομικούς, μα στην πράξη έχει 522. Το δεύτερο παράδειγμα είναι του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος εμφανίζεται υποστελεχωμένος, καθώς η δύναμη της Δ.Α. θα έπρεπε να αριθμεί 90 αστυνομικούς, μα έχει μόλις 32. Ανάλογες ελλείψεις σε προσωπικό εμφανίζουν και άλλοι δήμοι που φέρνει ως παράδειγμα το υπόμνημα του υπουργείου Εσωτερικών που καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες της Δ.Α., ήτοι της Αργυρούπολης (8 αντί 30) και της Πάρου (3 αντί 7).

Επιπλέον, η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Δ.Α. υπαινίσσεται και μελλοντική τους ενίσχυση, τόσο σε προσωπικό (για όσους εμφανίζονται υποστελεχωμένοι) όσο και σε απαραίτητο εξοπλισμό. Για παράδειγμα, απαιτούνται συσκευές που να διαβάζουν τα ψηφιακά έγγραφα του Gov.gr Wallet ώστε να μπορούν να ελέγξουν ταυτότητες, άδειες οχημάτων και διπλώματα οδήγησης, καθώς και ραντάρ χειρός για τον έλεγχο της ταχύτητας οχημάτων.

Παραμένει ασαφές αν τα πρόστιμα που βεβαιώνουν τα όργανα της Δ.Α. είναι όμοια με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλαδή πού καταλήγουν τα έσοδα και κατά πόσο θα αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα από τους πολίτες ή αν οι Δήμοι θα γεμίσουν κούτες με αγνοημένες απλήρωτες κλήσεις, όπως πολλάκις στο παρελθόν έχει γίνει με τις δημοτικές κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Ελπίζουμε τουλάχιστον η Δ.Α. να περάσει και από κάποια σχετική εκπαίδευση πριν αρχίσει να μοιράζει τροχονομικούς ελέγχους και πρόστιμα, γιατί καλά τα έσοδα, αλλά δεν θέλει και πολύ για να μπλοκάρει το σύστημα με ενστάσεις και μηνύσεις.