Harley-Davidson: Προβλήματα παραγωγής στο εργοστάσιο του York

Αφορά στον προμηθευτή των φρένων της εταιρείας
Harley-Davidson York
Από το

motomag

14/6/2023

Με επίσημη ανακοίνωση της η Harley-Davidson ανακοίνωσε πως υπάρχει πρόβλημα με τον προμηθευτή Proterial Cable America που δραστηριοποιείται στα συστήματα φρένων της εταιρείας, και για τον λόγο αυτό η αμερικάνικη εταιρεία μειώνει -προσωρινά- την παραγωγή μοτοσυκλετών στο εργοστάσιο του York.

Θυμίζουμε πως το 2022, η εταιρεία από το Milwaukee είχε αναστείλει την συναρμολόγηση και την αποστολή μοτοσυκλετών για διάστημα δύο εβδομάδων καθώς αντιμετώπισε ένα ζήτημα κανονιστικής συμμόρφωσης εξαρτημάτων ενός άλλου προμηθευτή της εταιρείας. Η HD ενημέρωσε πως το νέο ζήτημα το οποίο θα επιφέρει μείωσεη της παραγωγής μοτοσυκλετών στις εγκαταστάσεις της στο York αφορά διαφορετικό προμηθευτή και δεν επηρεάζει την παραγωγή των νέων μοντέλων CVO Road Glide και Street Glide.

Το εργοστάσιο του York αναμένεται να επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα παραγωγής μοτοσυκλετών στις 26 Ιουνίου 2023, με την HD να υποστηρίζει πως η διεθνής παραγωγή της δεν θα επηρεαστεί σημαντικά.

Ετικέτες

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.