Harley-Davidson: Προβλήματα παραγωγής στο εργοστάσιο του York

Αφορά στον προμηθευτή των φρένων της εταιρείας
Harley-Davidson York
Από το

motomag

14/6/2023

Με επίσημη ανακοίνωση της η Harley-Davidson ανακοίνωσε πως υπάρχει πρόβλημα με τον προμηθευτή Proterial Cable America που δραστηριοποιείται στα συστήματα φρένων της εταιρείας, και για τον λόγο αυτό η αμερικάνικη εταιρεία μειώνει -προσωρινά- την παραγωγή μοτοσυκλετών στο εργοστάσιο του York.

Θυμίζουμε πως το 2022, η εταιρεία από το Milwaukee είχε αναστείλει την συναρμολόγηση και την αποστολή μοτοσυκλετών για διάστημα δύο εβδομάδων καθώς αντιμετώπισε ένα ζήτημα κανονιστικής συμμόρφωσης εξαρτημάτων ενός άλλου προμηθευτή της εταιρείας. Η HD ενημέρωσε πως το νέο ζήτημα το οποίο θα επιφέρει μείωσεη της παραγωγής μοτοσυκλετών στις εγκαταστάσεις της στο York αφορά διαφορετικό προμηθευτή και δεν επηρεάζει την παραγωγή των νέων μοντέλων CVO Road Glide και Street Glide.

Το εργοστάσιο του York αναμένεται να επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα παραγωγής μοτοσυκλετών στις 26 Ιουνίου 2023, με την HD να υποστηρίζει πως η διεθνής παραγωγή της δεν θα επηρεαστεί σημαντικά.

Ετικέτες

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.