Harley Davidson Screamin' Eagle 135ci Stage IV Performance Crate κινητήρας - 130 hp και 19,8 kgm ροπής!

Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος Crate κινητήρας της ιστορίας της HD, ιδανικός για customizing
HD Screaming Eagle 135
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/3/2023

Η Harley Davidson παρουσίασε τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο V2 135 κυβικών ιντσών -2.212 κ.εκ.- της ιστορίας της σε μορφή Crate, που μπορεί δηλαδή κανείς να τον αγοράσει στην κούτα του, και είτε να εξοπλίσει με αυτόν όποιο μοντέλο της εταιρείας μπορεί να τον δεχθεί, είτε να τον χρησιμοποιήσει για να φτιάξει τη δική του custom μοτοσυκλέτα.

O νέος κινητήρας της HD αποδίδει 130 hp / 5.500 rpm και... 19,8 kgm / 3.500 rpm (αμφότερα τα νούμερα αφορούν σε απόδοση στον τροχό και όχι στον στρόφαλο) ενώ η απόδοση σε τόσο χαμηλές στροφές είναι σίγουρα συγκλονιστική με ότι κι αν συγκριθεί. Σημειώστε πως η απόδοση του νέου Screaming Eagle 135 είναι κατά 28% ανεβασμένη στην ροπή και 41% ανεβασμένη στην ιπποδύναμη σε σχέση με το προηγούμενο σημείο αναφορά της HD, τον Milwaukee-Eight 117.

Ο ψεκασμός έχει ένα σώμα 68 mm, η συμπίεση βρίσκεται στο 10,7:1, και τα πιστόνια είναι σφυρήλατα.

Η Harley-Davidson ζητά 8.000 δολάρια για τον Screamin' Eagle 135, ενώ όσον αφορά στην τοποθέτηση του σε κάποιο υπάρχων μοντέλο της εταιρείας, αυτός είναι συμβατός μόνο με τα μοντέλα του 2021 και έπειτα που έχουν το Touring chassis -οπότε δεν ταιριάζει στα Softail και στα τρίκυκλα.

Δύο είναι οι εκδόσεις του κινητήρα, ένας για τα Touring μοντέλα με αεροελαιόψυκτο Milwaukee-Eight κινητήρα και ένας για τα υγρόψυκτα Milwaukee-Eight, ενώ οι πελάτες μπορούν να τον παραγγείλουν σε μαύρο ή χρωμιωμένο φινίρισμα. Αν τώρα κάνετε τη μετατροπή σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, η HD σας καλύπτει με 2 χρόνια εγγύησης.

Σημειώστε πως το κιτ χρειάζεται μερικά ακόμα έξτρα αξεσουάρ, όπως λαιμούς εξατμίσεων, και ένα ανεμιστήρα στα αεροελαιόψυκτα μοντέλα, ενώ η HD διαθέτει και Screaming Eagle εξατμίσεις για αυτόν.

Ετικέτες

Κηφισός - Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας για ακινητοποιημένα οχήματα

Μια ακόμη προσπάθεια για περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο "ποτάμι", κυρίως τις ώρες αιχμής
Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/10/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας 02/10, στην Εθνική οδό, στον Κηφισό, και ανακοίνωσε δύο νέες παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση στην περίπτωση ακινητοποιημένων οχημάτων εξαιτίας βλάβης ή ατυχήματος, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου που εκπονήθηκε και υλοποιείται για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, επιθεώρησε το ένα εκ των δύο σημείων -στη Γέφυρα Βρυούλων πριν από την έξοδο της Αχαρνών, στο ύψος του ΚΤΕΛ το άλλο- όπου εγκαθίστανται γερανοφόρα οχήματα. Παράλληλα, μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, θα περιπολούν και στα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό. Στόχος είναι να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν, μικρότεροι χρόνοι απόκρισης για αποσυμφόρηση και αποφυγή ταλαιπωρίας, και να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα καλύτερης οδηγικής συμπεριφοράς, άμεσα συνυφασμένη με την βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών, εν γένει όλων των πολιτών.

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε: "Ο Κηφισός είναι ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες. Όλοι μας έχουμε έρθει καθημερινά αντιμέτωποι με κίνηση, ταλαιπωρία, καθυστερήσεις. Η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα στον Κηφισό, δεν είναι μόνο ζήτημα τροχαίας αστυνόμευσης. Είναι και θέμα συγκοινωνιακό, καθώς αποτελεί τη βασική οδό αρτηρίας στην Αθήνα για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία, κυρίως τις ώρες αιχμής."

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Μία από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι τα αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, βλαβών ή συγκρούσεων. Πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και για ώρες να υπάρχει τεράστια ανάσχεση κυκλοφορίας. Από σήμερα, αφού συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Τροχαίας, αποφασίσαμε να κάνουμε δύο παρεμβάσεις. Να εγκαταστήσουμε σε δύο σημεία της Εθνικής στον Κηφισό -ένα στη Γέφυρα και ένα πιο κάτω στο σταθμό των ΚΤΕΛ- γερανοφόρα οχήματα, έτσι ώστε να σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος ή ακινητοποίησης ενός αυτοκινήτου εξαιτίας μηχανικής βλάβης και να το απομακρύνουν στην άκρη του δρόμου. Ταυτόχρονα, μοτοσικλέτες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, να ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό." 

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις μας στον Κηφισό φιλοδοξούμε να έχουμε γρηγορότερους χρόνους απόκρισης, όταν συμβαίνουν ατυχήματα ή ακινητοποιήσεις οχημάτων, και να αποφεύγουμε ανασχέσεις και μεγάλες καθυστερήσεις που συχνά παρατηρούνται. Οι ενέργειες αυτές στον Κηφισό έρχονται σε συνέχεια ενός σχεδίου που εκπονήθηκε και σταδιακά υλοποιείται γύρω από τις τροχαίες παραβάσεις: την αντιμετώπιση του παράνομου παρκαρίσματος και κυρίως του διπλοπαρκαρίσματος, τα συνεχή αλκοτέστ, την επιτήρηση για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, τους ελέγχους και τις επιδόσεις προστίμου για την ηχορύπανση. Όλα αυτά έχουν σκοπό να εμπεδώσουν μια κουλτούρα καλύτερη οδηγικής συμπεριφοράς, να ενισχύσουν την πρόνοια για την οδική ασφάλεια και βεβαίως να υπηρετήσουν και το στόχο της καλύτερης ποιότητας ζωής που συνδέεται άμεσα με την κίνησή μας στους δρόμους".

Ετικέτες