Hayabusa – Snowmobile VIDEO: Έφτιαξαν στις ΗΠΑ το ταχύτερο Snow-Bike!

Σίγουρα και ένα από τα πιο βαριά
Hayabusa - Snowmobile
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/1/2023

Ακόμη μία χρήση του κινητήρα της Suzuki και της Hayabusa ως σύνολο, αυτή τη φορά για χρήση στο χιόνι. Οι άνθρωποι της Grind Hard Plumbing Co που έχουν γίνει γνωστοί από τις κατασκευές τους κυρίως τοποθετώντας μεγάλους κινητήρες σε παλιά ηλεκτρικά παιδικά αυτοκίνητα, έπιασαν στα χέρια τους τώρα μία Hayabusa. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούνται με δίκυκλα και πάντα ξεκινούν από το να προσθέτουν τροχούς.

Αυτή την φορά όμως σειρά είχε μία ερπύστρια. Πρόκειται για μία Timbersled Riot 3 Premium που κατασκευάζεται για χρήση σε μοτοσυκλέτες Motocross. Κοστίζει περίπου 6.900 Ευρώ, με τωρινές ισοτιμίες όπως πρόσφατη είναι και η μετατροπή, χωρίς το εμπρός σκι. Φυσικά το η Timbersled που ανήκει στην Polaris, δεν έχει κάτι αντίστοιχο για Hayabusa οπότε χρειαζόντουσαν αρκετές μετατροπές για να ταιριάξει με την βαριά -για την χρήση- street μοτοσυκλέτα. Το σύστημα της ερπύστριας από μόνο του ζυγίζει περίπου 50 κιλά, που σημαίνει πως προσθέτει βάρος πίσω, με την κατανομή της γενιάς αυτής να είναι κοντά στο 50% εμπρός και πίσω σε αντίθεση με τις μεταγενέστερες.

Η συγκεκριμένη είναι μία Suzuki Hayabusa 2005 όπου η ζωή δεν της είχε φερθεί με το γάντι καθώς συμμετείχε σε αγώνες dragster και διάφορες κόντρες πριν πέσει στα χέρια των παιδιών από το Β. Άϊνταχο κοντά στα σύνορα του Καναδά και μετατραπεί σε Snow – Bike όπου ποτέ ξανά δεν θα πατήσει στην άσφαλτο.

Η περιοχή γύρω από την μεγάλη λίμνη Pend Oreille (380 τετ.χιλ.) όπου είναι πλέον το νέο σπίτι της Hayabusa, καλύπτεται από πυκνό χιόνι για αρκετές ημέρες κάθε χρόνο, οπότε το πεδίο δράσης της δεν θα είναι περιορισμένο. Έχοντας την εμπειρία οδήγησης ενός κανονικού Snow Bike, αντιλαμβανόμαστε αυτό που λένε και οι δημιουργοί, πως θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά για να βγει στο βουνό για να κάνει διαδρομή η οποία σίγουρα πρέπει να είναι με παρέα έτοιμη και εξοπλισμένη ώστε να μπορεί να το ρυμουλκήσει σε περίπτωση που «στουμπώσει» κάπου, πράγμα καθόλου δύσκολο από την στιγμή που λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ο αναβάτης που βασίζεται μόνο στην ερπύστρια και την ροπή και πρέπει συνέχεια να είναι σε κίνηση.

Δείτε το VIDEO:

Kawasaki 50th Anniversary Edition - Επετειακά μοντέλα KΧ με άρωμα 90s

Για τα 50 χρόνια από τη γέννηση της motocross γκάμας του Akashi
Kawasaki KX 50th Anniversary
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/9/2023

Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από το ντεμπούτο της γκάμας motocross KX, η Kawasaki παρουσίασε την “50th Anniversary Edition” με τα KX250 και KX450 να έχουν νέο κοστούμι, εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά χρώματα του Akashi της δεκαετίας του ’90.

Τον Ιούνιο του 2023, η Kawasaki προχώρησε σε εκτεταμένη ανανέωση του μεγάλου motocross μοντέλου της, KX450, για το 2024. Τελευταία τόσο μεγάλη αλλαγή για το 450 είχαμε να δούμε από την Kawasaki, μία ολόκληρη πενταετία.

Η ιστορία των KX όμως δεν είναι νέα, καθώς το πρώτο μοντέλο με αυτή την ονομασία βγήκε από το εργοστάσιο του Akashi, το μακρινό 1973. Μισός αιώνα ζωής λοιπόν, και η Kawasaki τον γιορτάζει με την έκδοση 50thAnniversary. Μάλιστα, τα νέα αυτά γραφικά τα είδαμε για πρώτη φορά, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 23-24/9, στην αγωνιστική KX του εργοστασιακού αναβάτη των “πρασίνων” Romain Febvre στην ΜΧ1, στον τελευταίο γύρο του MXGP 2023, στη Βρετανία.

Kawasaki 50th Anniversary Edition

Η νέα έκδοση 50thAnniversary, δεν περιλαμβάνει μηχανικές αλλαγές στα δύο μοντέλα, KX450 και KX250, παρά μόνο αισθητικές παρεμβάσεις με τον βασικό χρωματισμό “Lime Green” να παραμένει ως έχει. Έτσι, βλέπουμε ότι τα λογότυπα KX στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, διατηρούν το χαρακτηριστικό χειροποίητο σχέδιο στα γράμματα από τη δεκαετία του 1990, στον ίδιο ροζ φλούο χρωματισμό που βρίσκουμε και το επετειακό έμβλημα στην πάνω δεξιά μεριά του μπροστινού number plate. To φόντο πίσω από τα γράμματα του ρεζερβουάρ σε μπλε χρώμα, ακολουθεί και αυτό το ίδιο μοτίβο από εκείνη την δεκαετία. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό στο ρεζερβουάρ, που υποδηλώνει τον κυβισμό του κάθε μοντέλου. Η χαρακτηριστική μπλε σέλα των KX της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται και εδώ, ενώ για τη δημιουργία της, όπως μας ενημερώνει η Kawasaki χρησιμοποίησε δείγμα από την αυθεντική σέλα της τότε εποχής.

Kawasaki 50th Anniversary Edition

Τα πλαϊνά καλύμματα του υποπλαισίου διαθέτουν περίγραμμα numberplate, σε λευκό χρώμα, όπως ίσχυε για όλα τα KX από το 1973 μέχρι και το 2019, προτού γίνουν μαύρα. Άβαφα πλαστικά είναι στη συγκεκριμένη έκδοση τα καλύμματα του πιρουνιού -στην βασική σειρά είναι πράσινα. Αλλαγμένο είναι και το προστατευτικό κάλυμμα του πίσω φρένου, το οποίο είναι και αυτό από άβαφο πλαστικό (λευκό), αντί για μαύρο στη βασική έκδοση. Οι άνω και κάτω τιμονόπλακες, όπως και τα στεφάνια των τροχών είναι σε ασημί χρώμα, σε αντίθεση με το μαύρο της βασικής έκδοσης.

Η τελευταία πινελιά εντοπίζεται στο ψαλίδι, όπου το 90s λογότυπο “Uni-Trak” έχει αναπαραχθεί επακριβώς σε περίγραμμα, γραμματοσειρά αλλά και χρωματισμό.

Τα νέα KX450 50thAnniversary Edition και KX250 50thAnniversary Edition θα είναι διαθέσιμα στους επίσημους εμπόρους λιανικής της Kawasaki, ως μοντέλα του 2024, δίπλα στην υπόλοιπη offroad γκάμα της εταιρείας με το εκτενώς ανανεωμένο KX450.

Ετικέτες