Hayabusa – Snowmobile VIDEO: Έφτιαξαν στις ΗΠΑ το ταχύτερο Snow-Bike!

Σίγουρα και ένα από τα πιο βαριά
Hayabusa - Snowmobile
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/1/2023

Ακόμη μία χρήση του κινητήρα της Suzuki και της Hayabusa ως σύνολο, αυτή τη φορά για χρήση στο χιόνι. Οι άνθρωποι της Grind Hard Plumbing Co που έχουν γίνει γνωστοί από τις κατασκευές τους κυρίως τοποθετώντας μεγάλους κινητήρες σε παλιά ηλεκτρικά παιδικά αυτοκίνητα, έπιασαν στα χέρια τους τώρα μία Hayabusa. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούνται με δίκυκλα και πάντα ξεκινούν από το να προσθέτουν τροχούς.

Αυτή την φορά όμως σειρά είχε μία ερπύστρια. Πρόκειται για μία Timbersled Riot 3 Premium που κατασκευάζεται για χρήση σε μοτοσυκλέτες Motocross. Κοστίζει περίπου 6.900 Ευρώ, με τωρινές ισοτιμίες όπως πρόσφατη είναι και η μετατροπή, χωρίς το εμπρός σκι. Φυσικά το η Timbersled που ανήκει στην Polaris, δεν έχει κάτι αντίστοιχο για Hayabusa οπότε χρειαζόντουσαν αρκετές μετατροπές για να ταιριάξει με την βαριά -για την χρήση- street μοτοσυκλέτα. Το σύστημα της ερπύστριας από μόνο του ζυγίζει περίπου 50 κιλά, που σημαίνει πως προσθέτει βάρος πίσω, με την κατανομή της γενιάς αυτής να είναι κοντά στο 50% εμπρός και πίσω σε αντίθεση με τις μεταγενέστερες.

Η συγκεκριμένη είναι μία Suzuki Hayabusa 2005 όπου η ζωή δεν της είχε φερθεί με το γάντι καθώς συμμετείχε σε αγώνες dragster και διάφορες κόντρες πριν πέσει στα χέρια των παιδιών από το Β. Άϊνταχο κοντά στα σύνορα του Καναδά και μετατραπεί σε Snow – Bike όπου ποτέ ξανά δεν θα πατήσει στην άσφαλτο.

Η περιοχή γύρω από την μεγάλη λίμνη Pend Oreille (380 τετ.χιλ.) όπου είναι πλέον το νέο σπίτι της Hayabusa, καλύπτεται από πυκνό χιόνι για αρκετές ημέρες κάθε χρόνο, οπότε το πεδίο δράσης της δεν θα είναι περιορισμένο. Έχοντας την εμπειρία οδήγησης ενός κανονικού Snow Bike, αντιλαμβανόμαστε αυτό που λένε και οι δημιουργοί, πως θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά για να βγει στο βουνό για να κάνει διαδρομή η οποία σίγουρα πρέπει να είναι με παρέα έτοιμη και εξοπλισμένη ώστε να μπορεί να το ρυμουλκήσει σε περίπτωση που «στουμπώσει» κάπου, πράγμα καθόλου δύσκολο από την στιγμή που λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ο αναβάτης που βασίζεται μόνο στην ερπύστρια και την ροπή και πρέπει συνέχεια να είναι σε κίνηση.

Δείτε το VIDEO:

Ανάκληση Can-Am Spyder F3, RT - Πιθανή θραύση του άξονα τελικής μετάδοσης

Αφορά σε μοντέλα παραγωγής 2017-2019
Can-Am Spyder - Ανάκληση F3 & RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/10/2024

Μέσω του συστήματος ευρωπαϊκών ανακλήσεων RAPEX, ανακοινώνεται  ανάκληση Can-Am Spyder F3 & RT, με ημερομηνίες παραγωγής μεταξύ 2017 και 2019, καθώς υπάρχει πιθανότητα θραύσης του άξονα τελικής μετάδοσης, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό των επιβαινόντων.

Η ανάκληση με αριθμό A12/02853/24, αναφέρει πως στα Can-Am Spyder F3 και Spyder RT που έχουν κατασκευαστεί από το 2017 και 2019, ο άξονας τελικής μετάδοσης δεν έχει κατασκευαστεί σωστά, και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να σπάσει.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων τρίκυκλων οχημάτων θα ειδοποιηθούν από την Can-Am για το συγκεκριμένο θέμα, με το site της μητρικής BRP να αναφέρει πως για την ώρα... δεν έχουν ανακοινωθεί οι διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν καθώς αυτό εξετάζεται από την εταιρεία, ενώ η ανακοίνωσή των Καναδών για τις διορθωτικές ενέργειες θα γίνει πριν τις 31 Ιανουαρίου 2025!

Παράλληλα, για την ώρα η εταιρεία δεν έχει εκδώσει οδηγία στους ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων να σταματήσουν να οδηγούν, ενώ στο site της αναφέρει πως "αν σπάσει ο άξονας το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά σταδιακά θα χάσετε ταχύτητα"...

Στα μάτια μας πάντως, αυτή δεν δείχνει η πιο υπεύθυνη στάση για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα.

Ετικέτες