Honda: Αιφνίδια παραίτηση του Shinji Aoyama, Vice President του Ομίλου για ανάρμοστη συμπεριφορά!

Οικονομικό «χαρακίρι» από τον πρόεδρο Toshihiro Mibe σε ένδειξη σεβασμού
Honda: Αιφνίδια παραίτηση του Shinji Aoyama, Vice President του Ομίλου για ανάρμοστη συμπεριφορά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/4/2025

Η Honda ανακοίνωσε μόλις τώρα την αιφνίδια απομάκρυνση του Vise President, Shinji Aoyama, σε μία σοκαριστική τροπή γεγονότων. Ο 61χρονος Aoyama είναι ουσιαστικά ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ομίλου και διατηρεί αυτή τη θέση από τον Απρίλιο του 2011.

Είναι μέρος της Honda από το 1986 ξεκινώντας από γενικός διευθυντής κλάδου μοτοσυκλετών και διεύθυνε πριν λίγους μήνες τις συνομιλίες για την συγχώνευση της Honda με την Nissan που τελικά ναυάγησαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το περιστατικό που οδήγησε στην απομάκρυνσή του ήταν σε εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα εκτός ωραρίου εταιρείας, αλλά συμμετείχε σε αυτό βάση του τίτλου του.

Η ανακοίνωση της Honda αποφεύγει να κατονομάσει τόσο την εκδήλωση, όσο και οποιαδήποτε λεπτομέρεια για το περιστατικό υπό τον φόβο πως θα φωτογραφηθεί το θύμα ή το περιβάλλον του και θα υπάρξει διαρροή για την ταυτότητά του κάνοντας τα πράγματα χειρότερα.

Ωστόσο από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει αυτή την στιγμή, το περιστατικό κρίνεται σοβαρό καθότι υπήρξε εμπλοκή της αστυνομίας. Φαίνεται επίσης πως η Honda περίμενε την καταγραφή από τις αρχές και από την στιγμή που υπάρχει δίωξη του Aoyama, η πρόοδος των διαδικασιών κλιμακώθηκε

Δεν είναι λοιπόν μία πράξη ατίμωσης που στην Ιαπωνική κουλτούρα μετρά περισσότερο από αυτό που συμβαίνει στον δυτικό κόσμο, οδηγώντας σε παραίτηση, αλλά κάτι πιο σοβαρό που οδήγησε στην εμπλοκή των αρχών και την δικαστική οδό.

Η Honda διόρισε μάλιστα ελεγκτική εσωτερική επιτροπή που προχώρησε σε ταχεία διερεύνηση των γεγονότων και ανέφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου πως οι κατηγορίες ευσταθούν. Πριν όμως το Διοικητικό Συμβούλιο ορίσει συνάντηση με τον Aoyama, εκείνος προχώρησε στην παραίτησή του.

Μπροστά στην σοβαρότητα του ζητήματος και αναλαμβάνοντας την ευθύνη του ως ηγεσία της διοικητικής ομάδας, ο Πρόεδρος της Honda, Toshihiro Mibe ζήτησε εθελοντικά την περικοπή του 20% του μισθού του για δύο μήνες και η πρότασή του έγινε δεκτή.

Η ανακοίνωση της Honda αναφέρει:

«Είναι βαθύτατα λυπηρό το γεγονός πώς ένα πρόσωπο που κατέχει ηγετική θέση στη διοίκηση της Εταιρείας και από το οποίο περιμένουν όλοι να αποτελεί παράδειγμα για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη συμμόρφωση με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, έχει γίνει αντικείμενο καταγγελίας για συμπεριφορά αντίθετη προς τις αρχές αυτές. Η Εταιρεία ζητά ειλικρινά συγγνώμη για την όποια δυσφορία προκάλεσε η εν λόγω συμπεριφορά, καθώς και για τη σημαντική αναστάτωση και ανησυχία που προκάλεσε σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η Εταιρεία αντιμετωπίζει το θέμα αυτό πολύ σοβαρά και αναγνωρίζει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ως ύψιστη προτεραιότητά της. Προχωρώντας προς τα εμπρός, η Εταιρεία δεσμεύεται να ενισχύσει περαιτέρω το εσωτερικό σύστημα επιτήρησης στο σύνολο της εταιρικής της δομής».

Ενημερώνουν πως θα υπάρχει σύντομα αντικαταστάτης του Aoyama, το όνομα του οποίου θα ανακοινώσουν όταν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ετικέτες

Απόλλων ΑΕ και DIN Agents: Η Συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στην Ασφαλιστική Αγορά

Η Απόλλων ΑΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, και η εταιρεία διαμεσολάβησης DIN Agents ανακοινώνουν τη συνεργασία τους
Sarakakis
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/2/2026
Η Απόλλων ΑΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, μια εταιρεία αναγνωρισμένη για τη θεσμική της αξιοπιστία και τη μακρόχρονη εμπειρία και η DIN Agents, η εταιρεία διαμεσολάβησης που αριθμεί περισσότερους από 500 δυναμικούς συνεργάτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα με χαρτοφυλάκιο άνω των €50 εκατ.

Η συγκεκριμένη συνεργασία στόχο έχει τη δημιουργία ενός σύγχρονου Hub Ασφαλιστικών Υπηρεσιών. Η σταθερή ανάπτυξη και η ευελιξία της DIN Agents συναντούν την τεχνογνωσία και τις στιβαρές υποδομές της Απόλλων ΑΕ, με την εγγύηση και την αξιοπιστία του ιστορικού Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Το κοινό όραμα βρίσκεται στη δημιουργία ενός οργανισμού που ηγείται των εξελίξεων προσφέροντας στους συνεργάτες πρόσβαση σε αγορές με προοπτική και σε εργαλεία επόμενης γενιάς. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου-πρότυπου, με νέα σημεία παρουσίας σε κομβικές πόλεις της περιφέρειας και περαιτέρω ενίσχυση του αποτυπώματος στην Αττική.

Με αθροιστική παραγωγή που ξεπερνά τα €50 εκατ., η Απόλλων ΑΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η DIN Agents κάνουν ένα κοινό βήμα επαναπροσδιορίζοντας τη σύγχρονη διαμεσολάβηση.

Κοινή δήλωση Διοίκησης: «Η συμπόρευση της Απόλλων ΑΕ, του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της DIN Agents δεν είναι απλώς μια επιχειρηματική κίνηση, είναι μια δήλωση εξωστρέφειας. Με κοινές αξίες χτίζουμε έναν οργανισμό που τον χαρακτηρίζουν η οικονομική ευρωστία, η προηγμένη τεχνολογικά λειτουργία και το ξεκάθαρο πλάνο για την επόμενη μέρα.

Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον για τον σύγχρονο επαγγελματία, μεγιστοποιώντας την αξία του δικτύου μας. Με οδηγό τις αρχές του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ανεβάζουμε ταχύτητα και θέτουμε νέα πρότυπα αξιοπιστίας και καινοτομίας. Αυτή η συμμαχία είναι η δική μας δέσμευση στο μέλλον: Επενδύουμε, Εξελισσόμαστε και Πρωταγωνιστούμε.»