Honda GL 1800 Gold Wing ADV – Μετά τα Mega On-Off κάποιοι ονειρεύονται τα Tera On-Off

Δημιούργημα της σελίδας Adventure Bike Rider, με την βοήθεια του AI
motomagHonda GL 1800 Gold Wing ADV – Μέτα τα Mega On-Off κάποιοι ονειρεύονται τα Tera On-Off
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

14/12/2023

Η σελίδα στο Adventure Bike Rider, χρησιμοποιώντας AI προκειμένου να δει αν το πληθωρικό σε διαστάσεις τουριστικό μοντέλο της Honda, με τον επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα των 1800cc, θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή βάση για να γίνει η βασίλισσα των Adventure… ή αν θέλετε να γίνει η πρώτη Tera On-Off!

Πώς θα ήταν άραγε αν το γνωστό σε όλους μας Gold Wing άλλαζε κατηγορία; Αυτή η απορία φαίνεται πως ταλάνιζε τον διαχειριστή της σελίδας Adventure Bike Rider, ο οποίος αποφάσισε να ζητήσει την συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης για την δημιουργία μίας… GL 1800 Gold Wing ADV.

Μπορεί το Gold Wing που ξέρουμε σήμερα να αποτελεί έναν εξαίρετο χιλιομετροφάγο, που ανήκει στους μεγάλους και ανοιχτούς δρόμους των ΗΠΑ. Η ιστορία του ονόματος ωστόσο ξεκινάει 48 χρόνια πριν, το μακρινό 1975 όταν η Honda έβγαλε στην παραγωγή την πρώτη της τετράχρονη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε υγρόψυξη. Την εποχή εκείνη ο κινητήρας ήταν τετρακύλινδρος boxer με "μόλις" 1.000 κυβικά και χωρίς πολλά-πολλά πλαστικά και την ζελατίνα. Τα χρόνια πέρασαν και το “Χρυσό Φτερό” της Honda μεγάλωσε σε κυβισμό, απέκτησε φαίρινγκ, παίρνοντας σταδιακά την μορφή του γιγαντιαίου ultra-touring που ξέρουμε σήμερα.

Honda GL 1800 Gold Wing ADV – Μέτα τα Mega On-Off κάποιοι ονειρεύονται τα Tera On-Off

Το αποτέλεσμα που μας δίνει η φωτογραφία, μας αποδεικνύει την ταχύτατη εξέλιξη που έχει εμφανίσει τα τελευταία χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη, με την GL 1800 Gold Wing να μετατρέπεται σε μία εντυπωσιακή... MAD MAX μοτοσυκλέτα. Όπως βλέπουμε το σχήμα των φαίρινγκ, το σχήμα στο μπροστά μέρος της μοτοσυκλέτας, οι καθρέφτες και η ζελατίνα έχουν διατηρήσει τον αρχικό σχεδιασμό, όπως επίσης και το μονόμπρατσο ψαλίδι με τον άξονα τελικής μετάδοσης.

Διαφορές βλέπουμε στην εμφάνιση του κινητήρα, τις εξατμίσεις, το μπροστινό σύστημα ανάρτησης και τις τρεις βαλίτσες στο πίσω μέρος, όπου οι δύο πλαϊνές έχουν μικρύνει αρκετά σε μέγεθος, ενώ το κεντρικό top case έχει σχήμα που ταιριάζει σε Adventure μοτοσυκλέτα. Οφείλουμε ωστόσο να παραδεχτούμε ότι το AI έχει καταφέρει να διατηρήσει μία ομοιομορφία, δημιουργώντας μία εύπεπτη σχεδιαστικά μοτοσυκλέτα, ενώ μία λεπτομέρεια που προσθέτει πόντους στην σκληροτράχυλη εμφάνιση είναι τα ελαστικά με τακούνι, με τα οποία έχει εξοπλιστεί το ιδιόμορφο Gold Wing.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.