Honda Smartphone Voice Control system - Διαθέσιμο στην Ευρώπη, αλλά…

..όχι ακόμα στην Ελλάδα
Honda Smartphone Voice Control System
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/12/2022

Η επαναστατική χρηστική τεχνολογική ευκολία Honda Smartphone Voice Control είναι πλέον διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS smartphones στην Ευρώπη, όμως δυστυχώς όχι και στην Ελλάδα -τουλάχιστον όχι ακόμα.

Το σύστημα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό των επερχόμενων Honda CB750 Hornet & XL750 Transalp, ενώ διατίθεται και για CB1000R, X-ADV, ADV350, Forza 750 και Forza 350.

Με το Honda Smartphone Voice Control system, οι πελάτες της φίρμας μπορούν να ελέγξουν με φωνητικές εντολές (και κάποιες φορές με συνδυασμό φωνής και διακοπτών στο τιμόνι) τα app των κινητών τους την ώρα που οδηγούν, για υπηρεσίες τηλεφωνίας, SMS, πλοήγησης, καιρού και μουσικής.

Για την ώρα οι χώρες που καλύπτει η υπηρεσία στην Ευρώπη είναι οι: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ελβετία.

Σίγουρα η ελληνική γλώσσα δεν είναι η πιο εύκολη γλώσσα να εξελίξει κανείς φωνητικές υπηρεσίες, όπως έχουμε δει και από την εφαρμογή αναλόγων υπηρεσιών της Google, της Apple, κ.α., ενώ παράλληλα κι η αγορά μας δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλη, οπότε κάνουμε υπομονή και ελπίζουμε κάποια στιγμή να δούμε το Honda Smartphone Voice Control system και στην Ελλάδα.

Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν υπάρχει πάντα και η περίπτωση (για όσους γνωρίζουν τον τρόπο) να ξεγελάσετε smartphone ή desktop / laptop, “πείθοντας” την υπηρεσία Android / iOS πως βρίσκεστε σε χώρα από εκείνες που έχουν την υπηρεσία, ώστε να κατεβάσετε το app και να το λειτουργείτε στα αγγλικά / γαλλικά / κ.α., αλλά αυτό γίνεται υπ’ ευθύνη σας και φυσικά δεν έχει την υποστήριξη της Honda.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. - 1.238 κλήσεις για κράνος την εβδομάδα 29 Απριλίου - 5 Μαΐου 2024

Διενεργήθηκαν πανελλαδικά 121.283 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 29.304 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Κλήσεις
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/5/2024

Την εβδομάδα από 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2024 διενεργήθηκαν 121.283 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ. και βεβαιώθηκαν 29.304 παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • 8.130 για παράνομες σταθμεύσεις,
  • 7.389 για υπερβολική ταχύτητα,
  • 1.644 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • 1.238 για μη χρήση κράνους,
  • 1.219 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 744 για ΚΤΕΟ,
  • 665 για μέθη και
  • 371 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.