Η BMW R 18 - Τελικά εξάτμισης Akrapovic από τη BMW Motorrad

Ένα κιλό ελαφρύτερα, και με πιο δυναμικό στιλ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/9/2022

Το εκτεταμένο πρόγραμμα customising της BMW Motorrad για την BMW R 18 ενισχύεται με τα τελικά εξάτμισης Akrapovic.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της BMW Motorrad:

"Κατά 97 mm πιο κοντές από τις δύο στάνταρ πίσω εξατμίσεις, κατασκευάζονται από ανθεκτικό ανοξείδωτο ατσάλι, φέρουν επικάλυψη σε matt black και μαζί με μία ασημί απόληξη ρυθμιζόμενη κατά 90 μοίρες, χαρίζουν στο πίσω τμήμα της R 18 μία δυναμική σπορ εμφάνιση.

 

 

Το στιλιζαρισμένο λογότυπο της μάρκας BMW - η "προπέλα" – στο κέντρο της απόληξης λειτουργεί σαν μία εκλεπτυσμένη, ανώτερης ποιότητας λεπτομέρεια και στοιχείο ταυτότητας. Μία βιδωμένη πλάκα θερμικής προστασίας στην περιοχή της σύνδεσης των τελικών με την πολλαπλή, προστατεύει τα παπούτσια του αναβάτη στη περιοχή αυτή.

Με συνδυασμένο βάρος 8,2 kg, τα δύο πίσω τελικά Akrapovic είναι συνολικά 1 kg ελαφρύτερα από τα στάνταρ, υπογραμμίζοντας το σπορ στοιχείο. Τα νέα πίσω τελικά είναι βέλτιστα ρυθμισμένα για τον "Big Boxer των 1.802 κ.εκ. της R 18 και ευθύνονται για τον εξαιρετικά πλούσιο, δυναμικό ήχο. Δεν απαιτούν ξεχωριστή καταχώρηση στα έγγραφα του οχήματος, καθώς είναι νόμιμα για κυκλοφορία στο δρόμο.

Τα νέα πίσω τελικά Akrapovic και το BMW Motorrad Bobber Kit που προορίζονται για την R 18 ολοκληρώνουν εξαιρετικά το ένα το άλλο. Η μονή σέλα Hommage της BMW Motorrad σε στυλ bobber, το επίπεδο πίσω φτερό και η μαύρη βάση της πινακίδας δημιουργούν ένα ιδιαίτερα κοντό, ζωηρό πίσω τμήμα, που υπογραμμίζεται άριστα από τα νέα πίσω τελικά."

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.