Η BMW R 18 - Τελικά εξάτμισης Akrapovic από τη BMW Motorrad

Ένα κιλό ελαφρύτερα, και με πιο δυναμικό στιλ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/9/2022

Το εκτεταμένο πρόγραμμα customising της BMW Motorrad για την BMW R 18 ενισχύεται με τα τελικά εξάτμισης Akrapovic.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της BMW Motorrad:

"Κατά 97 mm πιο κοντές από τις δύο στάνταρ πίσω εξατμίσεις, κατασκευάζονται από ανθεκτικό ανοξείδωτο ατσάλι, φέρουν επικάλυψη σε matt black και μαζί με μία ασημί απόληξη ρυθμιζόμενη κατά 90 μοίρες, χαρίζουν στο πίσω τμήμα της R 18 μία δυναμική σπορ εμφάνιση.

 

 

Το στιλιζαρισμένο λογότυπο της μάρκας BMW - η "προπέλα" – στο κέντρο της απόληξης λειτουργεί σαν μία εκλεπτυσμένη, ανώτερης ποιότητας λεπτομέρεια και στοιχείο ταυτότητας. Μία βιδωμένη πλάκα θερμικής προστασίας στην περιοχή της σύνδεσης των τελικών με την πολλαπλή, προστατεύει τα παπούτσια του αναβάτη στη περιοχή αυτή.

Με συνδυασμένο βάρος 8,2 kg, τα δύο πίσω τελικά Akrapovic είναι συνολικά 1 kg ελαφρύτερα από τα στάνταρ, υπογραμμίζοντας το σπορ στοιχείο. Τα νέα πίσω τελικά είναι βέλτιστα ρυθμισμένα για τον "Big Boxer των 1.802 κ.εκ. της R 18 και ευθύνονται για τον εξαιρετικά πλούσιο, δυναμικό ήχο. Δεν απαιτούν ξεχωριστή καταχώρηση στα έγγραφα του οχήματος, καθώς είναι νόμιμα για κυκλοφορία στο δρόμο.

Τα νέα πίσω τελικά Akrapovic και το BMW Motorrad Bobber Kit που προορίζονται για την R 18 ολοκληρώνουν εξαιρετικά το ένα το άλλο. Η μονή σέλα Hommage της BMW Motorrad σε στυλ bobber, το επίπεδο πίσω φτερό και η μαύρη βάση της πινακίδας δημιουργούν ένα ιδιαίτερα κοντό, ζωηρό πίσω τμήμα, που υπογραμμίζεται άριστα από τα νέα πίσω τελικά."

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.