Η δεύτερη καλύτερη εμπορική επίδοση της BMW το 2020!

Στο σύνολο της Ιστορίας της
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

21/1/2021

Σε μια δύσκολη χρονιά, εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας αναταραχής, η BMW Motorrad σημείωσε την δεύτερη καλύτερη εμπορική επίδοση στην Ιστορία της, παραδίδοντας 169.272 μοτοσικλέτες και scooters το 2020 (η καλύτερη ήταν το 2019 με 175.162 μονάδες). Σ' αυτό βοήθησε και το λανσάρισμα 13 νέων μοντέλων μέσα στη χρονιά, αλλά και το ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο εμπόρων της φίρμας.

Στις δηλώσεις του ο Dr. Markus Schramm, Επικεφαλής της BMW Motorrad τόνισε πως "Μετά τους δύσκολους μήνες από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, σύσσωμη η ομάδα της BMW Motorrad κατάφερε να αναστρέψει το κλίμα εφαρμόζοντας ένα υψηλό επίπεδο ρεαλιστικής ευελιξίας και προσωπικής δέσμευσης. Πέρα από την αναμφίβολα καλύτερη προϊοντική γκάμα στην ιστορία της BMW Motorrad, ήταν αυτή η ομαδική προσπάθεια, για την οποία νιώθω περήφανος, και στην οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων το 2020".

Συμπλήρωσε επίσης πως πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε και το λανσάρισμα της BMW R 18, χαρακτηρίζοντάς το "ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς".

Για τους λάτρεις των στατιστικών να πούμε ότι η Γερμανία παρέμεινε ως η μεγαλύτερη αγορά για την εταιρεία, με αρκετές όμως αγορές ανά τον κόσμο να σημειώνουν σημαντική άνοδο, όπως αυτή της Γαλλίας (από 17.300 μονάδες το 2019 σε 27.516 μονάδες το 2020), αλλά υπήρξαν και αγορές που σημείωσαν πτώση, όπως αυτές της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Μ. Βρετανίας/Ιρλανδίας.

Αντιθέτως, οι αγορές της Κίνας (+33,7%) και της Βραζιλίας συνέχισαν την εντυπωσιακά ανοδική πορεία τους, όπως και η αγορά της Ν. Αμερικής που συγκαταλέγεται μέσα στις εφτά καλύτερες αγορές της BMW παγκοσμίως.

Σε ό,τι αφορά τα μοντέλα, η σειρά των boxer με 80.000 μονάδες εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα, ειδικά με την προσθήκη και του R18. Καλή εμπορική πορεία είχαν όμως και τα μονοκύλινδρα G310R και G310GS, μετά και τις αναβαθμίσεις που δέχτηκαν, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 17.000 μονάδες. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι τα νούμερα που πέτυχαν δύο καινούργια μοντέλα της γκάμας της BMW, τα F900R Και F900XR, που έφτασαν τις 14.429 μονάδες, με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς F να φτάνουν τις 35.000 μονάδες.

 

ISDE 2025 – Αυτή είναι η ελληνική ομάδα που θα πάει φέτος στο Bergamo

Τρία χρόνια μετά την τελευταία εκπροσώπηση της χώρας μας στο ISDE
ISDE 2025 -  Ελληνική ομάδα
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/6/2025

Φέτος θα διεξαχθεί η 99η έκδοση του αγώνα ISDE (International Six Days of Enduro) στο Bergamo της Ιταλίας από 24 έως 29 Αυγούστου. Μέρος στον ιστορικό αυτό αγώνα θα λάβει και η Ελληνική Εθνική Ομάδα Enduro που θα απαρτίζεται από τους Γιάννη Ντεβετζή, Γιώργο Πισιμάνη, Γιώργο Μανωλίδη και Δημήτρη Βαρσάμη

Ας δούμε όμως περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε αναβάτη παρακάτω.

Γιάννης Ντεβετζής

NTEVETZIS

Ο Γιάννης Ντεβετζής αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά στην κατηγορία Ε2. Ο 22χρονος ξεκίνησε την ενασχόληση του με τους δύο τροχούς, με το άθλημα του Motocross και στην ηλικία των 14 έκανε την μετάβαση στο Enduro. Συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro το 2022, κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία νέων, ενώ τις δύο επόμενες χρονιές αγωνίστηκε στην κατηγορία Ε1, κατακτώντας την 3η θέση το 2023 και την 2η το 2024. Φέτος βρίσκεται στην 6η θέση της κατηγορίας Ε2.

 

Γιώργος Πισιμάνης

PISIMANIS

Ο Γιώργος Πισιμάνης είναι 37 ετών και αγωνίζεται στην  κατηγορία Ε2. Έχει αναδειχθεί κυπελλούχος το 2015, κατακτώντας το κύπελλο Νοτίου Ελλάδας και πρωταθλητής της κατηγορίας Ε2 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος το 2023, ενώ πέρυσι τερμάτισε στην 2η θέση της κατηγορίας Ε3. Για τη σεζόν που διανύουμε, βρίσκεται στην 7η θέση της κατηγορίας Ε2.

 

Γιώργος Μανωλίδης

GiorgosManolidis

O Γιώργος Μανωλίδης είναι 44 ετών και ξεκίνησε την αγωνιστική του πορεία στο Enduro, συμμετέχοντας στο Attika Enduro Cup το 2007, κερδίζοντας μάλιστα την γενική και το κύπελλο στην κατηγορία E1. Έχει μεγάλη εμπειρία στο άθλημα και μάλιστα έχει συμμετέχει και σε διεθνείς αγώνες. Το 2010, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε3 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro. Το 2023 κατετάγη 2ος και το 2024 3ος στην κατηγορία Ε3. Την τρέχουσα σεζόν, βρίσκεται στην 5η θέση της κατηγορίας Ε2.

 

Δημήτρης Βαρσάμης

varsamis

Ο Δημήτρης Βαρσάμης είναι 37 ετών και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro. Στέφθηκε πρωταθλητής το 2021, 2022 και 2024 στην κατηγορία Ε1 και φέτος προηγείται στην βαθμολογία της κατηγορίας Ε3. Μάλιστα μαζί με τους Παναγιώτη Κακολύρη, Γιάννη Χασάπη και τον “δικό μας” Κίμων Καράμπελα κατέκτησαν την 13η θέση στο ISDE του 2022, ένα πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Εμείς σαν MOTO, ευχόμαστε στα μέλη της Εθνικής Ομάδας που θα μας εκπροσωπήσουν στον ιστορικό αυτό αγώνα να το διασκεδάσουν και να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.