Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Η Ducati επενδύει στη νέα γενιά

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Σχεδιασμού της Ιταλίας

Μια πολλή ενδιαφέρουσα κίνηση αποφάσισε να κάνει η Ducati για το καλοκαίρι με τη συνεργασία της με το IAAD (Πανεπιστήμιο Σχεδιασμού της Ιταλίας) που έχει στόχο την εκπαίδευση της νέας γενιάς. Το “Ducati Design Experience”, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα, είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί απ’ τις 15 Ιουλίου έως τις 26 του ίδιου μήνα, με σκοπό οι φοιτητές που θα λάβουν μέρος να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο σχέδιο και παράλληλα να δουν τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στο σχεδιασμό μοτοσυκλετών. Μάλιστα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους όσους ονειρεύονται να κάνουν καριέρα κάτω απ’ την ομπρέλα της Ducati, αφού μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση και να δουν πως είναι να εργάζεσαι πάνω σε αυτό που αγαπάς. Υπεύθυνοι των μαθημάτων δεν θα είναι μόνο οι καθηγητές του Πανεπιστημίου αλλά και οι εργαζόμενοι απ’ το τμήμα σχεδιασμού της Ducati.

Το 12ήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές ανεξαρτήτου εθνικότητας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ενότητες που εστιάζουν στην εξερεύνηση, την ανακάλυψη και τη δημιουργία νέων σχεδίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, ενώ οι φοιτητές θα έχουν την αποκλειστική ευκαιρία να επισκεφτούν το Centro Stile της Ducati και να μελετήσουν από κοντά τη διαδικασία ανάπτυξης σχεδιασμού μιας μοτοσυκλέτας. Οι φοιτητές θα χωριστούν σε ομάδες και θα αναλάβουν projects με διαφορετικές θεματολογίες που δεν θα περιορίζονται στο σχεδιασμό μόνο των μοτοσυκλετών αλλά σε όλα τα προϊόντα της Ducati, όπως ρολόγια, είδη ρουχισμού κλπ., τα οποία θα παρουσιάσουν στη λήξη του προγράμματος.

Η ευκαιρία που δίνει η Ducati στους φοιτητές του IAAD είναι πραγματικά άξια θαυμασμού, διότι τους προσφέρει πολύτιμη εμπειρία και παράλληλα τους εισάγει στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Ακόμη, μεταλαμπαδεύει την εμπειρία και το πάθος της στο σχεδιασμό μερικών απ’ των πιο ποθητών και ελκυστικών μοτοσυκλετών παραγωγής στους φοιτητές, επενδύοντας στη νέα γενιά της Ιταλίας.

Tags: