Η FIM αναστέλλει τις αγωνιστικές άδειες των Ρώσων και Λευκορώσων αναβατών

Ο Vsevolod Brylyakov ο πρώτος που επηρεάζεται, αποκλεισμένος από το MXGP
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/3/2022

Η FIM, η διεθνής ομοσπονδία μοτοσυκλέτας και υπεύθυνη για όλα τα αγωνίσματα μοτοσυκλέτας σε παγκόσμιο επίπεδο, αποφάσισε να ανακαλέσει τις αγωνιστικές άδειες όλων των Ρώσων και Λευκορώσων αγωνιζομένων.

Η απόφαση πάρθηκε σε συνεδρίαση κατόπιν παρότρυνσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ήταν ομόφωνη καταδικάζοντας την Ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την επίσημη ανάκλησή της.

Κατόπιν αυτών αφαιρέθηκε από την Ρωσική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (MFR) και την Λευκορωσική Ομοσπονδία Αγώνων Μοτοσυκλέτας (BFMS) το δικαίωμα να εκδίδουν αγωνιστικές άδειες με την έγκριση της FIM. Ανακλήθηκαν από τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι των παραπάνω ομοσπονδιών από τις επιτροπές της FIM και ως αποτέλεσμα κανένας Ρώσος και Λευκορώσος αγωνιζόμενος δεν μπορεί πλέον να πάρει μέρος σε αγώνες της FIM.

Ο πρώτος που επηρεάζεται από την απόφαση της FIM είναι ο Vsevolod Brylyakov που δεν θα μπορεί πλέον να αγωνιστεί στο MXGP. Γεννημένος το 1995 αγωνίζεται με την Σουηδική JWR ομάδα της Honda και η απόφαση τον βρήκε στον αγώνα Mantua GP, προκαταρκτικό του MXGP, όπου αναγκάστηκε να σταματήσει αμέσως καθώς η άδειά του είχε ανακληθεί.

Κάθε διοργάνωση και αγώνας της FIM που θα γινόταν σε Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία μεταφέρεται σε άλλη χώρα ή αναβάλλεται για αόριστο χρόνο.

Εκτός από τους αγώνες ακυρώνονται και όλες οι άλλες διοργανώσεις της FIM, από σεμινάρια, συνεδριάσεις επιτροπών και εκπαιδευτικά προγράμματα στις τρεις παραπάνω χώρες.

Ο Πρόεδρος της FIM, κος Jorge Viegas δήλωσε: «Στεκόμαστε με αλληλεγγύη σε όλους όσους υποφέρουν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και παραμένουμε σε στενή επαφή με την Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας της Ουκρανίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της FIM που αποφάσισαν αυτά τα μέτρα προς το συμφέρον του αθλητισμού και της ειρήνης. Η FIM, μαζί με τους υποστηρικτές και τους διοργανωτές της, έχουν ήδη λάβει κάθε δυνατό μέτρο και ακύρωσαν τους προγραμματισμένους αγώνες της FIM στην Ρωσία, την Λευκορωσία και την Ουκρανία. Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα συνάδουν με τις συστάσεις και τις δηλώσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες των αθλημάτων μας. Η οικογένεια της FIM παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία με μεγάλη θλίψη και ελπίζει για μία γρήγορη και ειρηνική επίλυση». 

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.