Η LG εξαγοράζει την AppleMango από κοινού με την GS Energy και την GS Neotek

Με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων φόρτισης EV
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/7/2022
Η LG Electronics (LG) εξαγόρασε τον πάροχο λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Νότιας Κορέας, AppleMango Co., Ltd., από κοινού με την GS Energy και την GS Neotek, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη του κλάδου εφαρμογών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της.
 
Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση, που αναμένεται να επιτρέψει στην εταιρεία να δημιουργήσει πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς φόρτισης
 
Η AppleMango ιδρύθηκε το 2019 και έχει αναπτύξει αποκλειστικές τεχνολογίες και συστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός λεπτού, γρήγορου φορτιστή, για να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για λύσεις φόρτισης EV.
 
Εκτός από την κορυφαία τεχνολογία φόρτισης της εταιρείας στην αγορά, η LG θα εξασφαλίσει πρόσβαση στην απαραίτητη λειτουργική υποδομή συνεργαζόμενη με την GS Energy και την GS Neotek. Και οι δύο εταιρείες GS έχουν σημαντική εμπειρία στη λειτουργία σταθμών φόρτισης EV και συναφών επιχειρήσεων.
 
Η νέα εξαγορά θα βοηθήσει την LG να γίνει πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης νέων φορτιστών και το υπάρχον σύστημα διαχείρισης φόρτισης EV που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά. 
 
Επιπλέον, η κίνηση αναμένεται να επιφέρει σύμπραξη με τις συνεχείς προσπάθειες της LG στον τομέα των εξαρτημάτων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και προμήθειας μπαταριών EV και παρακείμενων προϊόντων, όπως σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) και λύσεις διαχείρισης ενέργειας.
 
Η LG διαθέτει πλέον ένα πλήρες πακέτο λύσεων EV, με την επιχείρηση λύσεων φόρτισης EV που κυκλοφόρησε πρόσφατα να εντάσσεται σε άλλες εταιρείες που ανήκουν στην LG, όπως η LG Vehicle component Solutions Company (VS), ο όμιλος ZKW και η κοινοπραξία LG Magna e-Powertrain. Φέτος, η LG θα δημιουργήσει μια γραμμή παραγωγής φορτιστών EV στο LG Digital Park στη Νότια Κορέα και στοχεύει να παρέχει προσαρμοσμένη λύση φόρτισης για διάφορες συνθήκες, όπως ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και δημόσια ιδρύματα, στο κονστινό μέλλον.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026: Όλα έτοιμα! Οι εταιρείες που συμμετέχουν

Η μεγαλύτερη γιορτή της μοτοσυκλέτας - ΞΕΚΙΝΑ
έκθεση μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας!

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας επιστρέφει δυναμικά και φέρνει τα νέα μοντέλα του 2026, πολλά από αυτά σε πρώτη παρουσίαση στο κοινό!

Η λίστα με τους εκθέτες είναι έτοιμη, παραμονή της έναρξης, άργησε λίγο για όποιον περίμενε ίσως να δει την λίστα για να αποφασίσει την επίσκεψή του!
Ήταν όμως για καλό σκοπό καθώς πέρα των Honda και Piaggio Group και μερικών ακόμη απουσιών, υπάρχει μεγάλη πληρότητα.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση Μοτοσυκλέτας και έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους είναι οι εξής: Aodes, BMW Motorrad, Benda, Bimota, Brixton, BSA, Buggy Motors, Can Am, CFMOTO, Cyclone, Ducati, Ecoshift, FB Mondial, Gemini, GPX, Harley-Davidson, Husqvarna, Hyosung, Indian Motorcycle, Italjet, Kawasaki, KTM, KYMCO, Kove, Letbe, Malaguti, Moto Morini, Motron, Phelon & Moore, QJMOTOR, Royal Alloy, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Thrust Motor, Triumph, UM Motorcycles, Velocifero, Voge, Yadea, Yamaha, Zontes.

Απόν θα είναι η Honda και το Piaggio Group που περιλαμβάνει τις Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio και Vespa, ενώ επίσης απούσα θα είναι η Motoway Καμπράνης, μαζί με τις μάρκες που εκπροσωπεί: Asus, Benelli, Keeway, Morbidelli.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο του MOTO!

Αναλυτικά το ωράριο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας:

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
1-5 Απριλίου / Metropolitan Expo
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 1/4: 14:00-21:00
Πέμπτη 2/4: 14:00-21:00
Παρασκευή 3/4: 14:00-21:00
Σάββατο 4/4: 10:00-21:00
Κυριακή 5/4: 10:00-21:00