Η LG εξαγοράζει την AppleMango από κοινού με την GS Energy και την GS Neotek

Με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων φόρτισης EV
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/7/2022
Η LG Electronics (LG) εξαγόρασε τον πάροχο λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Νότιας Κορέας, AppleMango Co., Ltd., από κοινού με την GS Energy και την GS Neotek, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη του κλάδου εφαρμογών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της.
 
Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση, που αναμένεται να επιτρέψει στην εταιρεία να δημιουργήσει πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς φόρτισης
 
Η AppleMango ιδρύθηκε το 2019 και έχει αναπτύξει αποκλειστικές τεχνολογίες και συστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός λεπτού, γρήγορου φορτιστή, για να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για λύσεις φόρτισης EV.
 
Εκτός από την κορυφαία τεχνολογία φόρτισης της εταιρείας στην αγορά, η LG θα εξασφαλίσει πρόσβαση στην απαραίτητη λειτουργική υποδομή συνεργαζόμενη με την GS Energy και την GS Neotek. Και οι δύο εταιρείες GS έχουν σημαντική εμπειρία στη λειτουργία σταθμών φόρτισης EV και συναφών επιχειρήσεων.
 
Η νέα εξαγορά θα βοηθήσει την LG να γίνει πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης νέων φορτιστών και το υπάρχον σύστημα διαχείρισης φόρτισης EV που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά. 
 
Επιπλέον, η κίνηση αναμένεται να επιφέρει σύμπραξη με τις συνεχείς προσπάθειες της LG στον τομέα των εξαρτημάτων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και προμήθειας μπαταριών EV και παρακείμενων προϊόντων, όπως σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) και λύσεις διαχείρισης ενέργειας.
 
Η LG διαθέτει πλέον ένα πλήρες πακέτο λύσεων EV, με την επιχείρηση λύσεων φόρτισης EV που κυκλοφόρησε πρόσφατα να εντάσσεται σε άλλες εταιρείες που ανήκουν στην LG, όπως η LG Vehicle component Solutions Company (VS), ο όμιλος ZKW και η κοινοπραξία LG Magna e-Powertrain. Φέτος, η LG θα δημιουργήσει μια γραμμή παραγωγής φορτιστών EV στο LG Digital Park στη Νότια Κορέα και στοχεύει να παρέχει προσαρμοσμένη λύση φόρτισης για διάφορες συνθήκες, όπως ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και δημόσια ιδρύματα, στο κονστινό μέλλον.

Shoei: Παρουσίασε κράνος που υπόσχεται βελτίωση έως και 32% στον χρόνο αντίδρασης

Το νέο κράνος διαθέτει τεχνολογία AR / HUD
shoei
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/11/2025

Είχαμε γράψει λίγες ημέρες νωρίτερα για την εταιρεία Roof και το κράνος που παρουσίασε στην EICMA που δεν χρειάζεται ιμάντα για να δεθεί στο κεφάλι του αναβάτη. Σήμερα βλέπουμε μία άλλη περίπτωση και την πιο γνωστή μας Shoei που με ένα teaser μας δείχνει το κράνος της GT-Air 3 Smart που φέρει τεχνολογία AR και υπόσχεται βελτίωση στον χρόνο αντίδρασης.

Αυτό λίγο πολύ σημαίνει πως το κράνος αλληλεπιδρά με τη μοτοσυκλέτα, το τηλέφωνό σας και το περιβάλλον, για να σας παρέχει μια πληθώρα πληροφοριών απευθείας στο οπτικό σας πεδίο. Ο αναβάτης θα μπορεί να βλέπει πληροφορίες όπως ταχύτητα, οδηγίες για την πλοήγηση, ώρα, όρια ταχύτητας, κλήσεις, μηνύματα, μουσική και πολλά άλλα.

shoei2

Επίσης, η τεχνολογία περιλαμβάνει ένα σύστημα επικοινωνίας που σας επιτρέπει να δίνετε φωνητικές εντολές και είναι συμβατή τόσο με Android, όσο και με IOS. Στην ουσία όλα τα παραπάνω είναι εφικτά χάρη στην ζελατίνα που φέρει την τεχνολογία και το GT-Air 3 Smart είναι το πρώτο κράνος με ανοιχτή ζελατίνα HUD.

 

 

Η Shoei δημιούργησε το εν λόγο κράνος σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία EyeLights, που υποστηρίζει πως η τεχνολογία βελτιώνει τον χρόνο αντίδρασης – κατά έως και 32 τοις εκατό. Το κράνος εκτός από τεχνολογικά προηγμένο, είναι και ανθεκτικό, καθώς πληροί τα πρότυπα DOT και ECE 22.06. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο κράνος, καθώς η TVS είχε πρόσφατα παρουσιάσει ένα κράνος με αντίστοιχες δυνατότητες, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει τα έξυπνα κράνη της Skully.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά το GT-Air 3 Smart και η τιμή του αναμένεται να κινείται σε τετραψήφιο αριθμό.

 

Ετικέτες