Η Michelin προχώρα σε κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων σε Γερμανία και Αμερική και σε απόλυση 2.900 εργαζομένων

Το ενεργειακό κόστος, ο ασιατικός ανταγωνισμός καθώς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη ο βασικός λόγος της απόφασης της Michelin
motomag Η Michelin προχώρα σε κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων σε Γερμανία και Αμερική και απόλυση 2.900 εργαζομένων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/12/2023

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών Michelin ανακοίνωσε πως θα κλείσει το εργοστάσιο της στο Ardmore της Oklahoma το 2025, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 1.400 θέσεων εργασίας ενώ σαν να μην έφτανε αυτό ανακοίνωσε επιπρόσθετα πως θα κλείσει τρία εργοστάσια στη Γερμανία σε Karlsruhe, Trier και Homburg με 1.500 υπαλλήλους να μένουν χωρίς εργασία.

Ο Γάλλος κατασκευαστής όσον αφορά την Ευρώπη θα κλείσει τα τρία από τα πέντε εργοστάσια που έχει επί γερμανικού εδάφους -τα οποία κατασκευάζουν κυρίως ελαστικά για φορτηγά και ελαστικά αναγόμωσης-, ενώ παράλληλα θα μεταφέρει το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών από την Karlsruhe όπου βρίσκεται σήμερα με το νέο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών να μεταφέρεται στην Πολωνία. Σύμφωνα με την Michelin, η πανδημία, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη καθώς και η αύξηση του ενεργειακού κόστους συγκαταλέγονται στους λόγους που προχωρά στο κλείσιμο των εργοστασίων της στη Γερμανία που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 1.500 θέσεων εργασίας. Η γαλλική εταιρεία επικαλείται επίσης τη συρρίκνωση της αγοράς ελαστικών κυρίως στα φορτηγά και στα οχήματα βαρέως τύπου καθώς ο ανταγωνισμός που προέρχεται από χώρες της Λατινικής Αμερικής και κυρίως της Ασίας έχουν μειώσει σημαντικά την κερδοφορία.

Η Michelin προχώρα σε κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων σε Γερμανία και Αμερική και απόλυση 2.900 εργαζομένων

Όσον αφορά το εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται στην Oklahoma, η γαλλική εταιρεία ανέφερε πως το συγκεκριμένο δεν μπορεί να παράγει ελαστικά σε ανταγωνιστικό κόστος, με τις πρώτες απολύσεις να έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα μέσα του 2024, ενώ οι υπόλοιπες περικοπές θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέχρι το 2025. Η παραγωγή ελαστικών η οποία διεξαγόταν στο εργοστάσιο του Ardmore θα μεταφερθεί σταδιακά στα άλλα εργοστάσιά της στη Βόρεια Αμερική, με την γαλλική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα να αυξάνει την πρόβλεψή της για τις ελεύθερες ταμειακές ροές προ εξαγορών για το σύνολο του έτους στα 2,3 δισ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ, επικαλούμενη μείωση του όγκου και του κόστους.

Ετικέτες

KTM 890 Adventure, 890 Adventure R - Με δώρο το KTM TECH PACK

KTM 890 Adventure
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/6/2024

Με την αγορά των νέων KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R, από σήμερα μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων, παρέχεται δώρο το KTM Tech Pack αξίας €1.013.

Σε μια ακόμη προσφορά προχωρά ο επίσημος εισαγωγέας της ΚΤΜ στη χώρα μας, αυτή τη φορά για τα 890 Adventure μοντέλα της αυστριακής εταιρείας. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΚΤΜ.

"Οι νέες KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R έχουν σχεδιαστεί για να κατακτήσουν κάθε διαδρομή, από τις καθημερινές μετακινήσεις έως τις πιο απαιτητικές εκτός δρόμου εξερευνήσεις. Με κορυφαία τεχνολογία και την αυθεντική αγωνιστική κληρονομιά της KTM, αυτές οι μοτοσυκλέτες απευθύνονται σε αναβάτες που αναζητούν την απόλυτη απόδοση και ευελιξία, προσφέροντας υψηλή οδηγική απόλαυση.

Εξοπλισμένες με τον κορυφαίο κινητήρα των 889cc, ο οποίος αποδίδει ισχύ 105 ίππων και ροπή 100 Nm, προσφέρει δυναμική απόδοση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου, με σύστημα Ride-by-Wire για άμεση απόκριση στο γκάζι, προηγμένα προγράμματα οδήγησης που προσαρμόζονται σε κάθε συνθήκη και πλαίσιο κατασκευασμένο από ελαφρύ και ανθεκτικό χάλυβα για εξαιρετική ευελιξία και ακρίβεια στην οδήγηση, η KTM 890 ADVENTURE προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα και άνεση σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ η έκδοση R ενσωματώνει αναρτήσεις WP XPLOR με μεγαλύτερη διαδρομή για καλύτερη απόδοση εκτός δρόμου.

Το ηλεκτρονικό πακέτο ξεκλειδώνει μοναδικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις για βελτιωμένη οδηγική εμπειρία: Το παραμετροποιήσιμο πρόγραμμα Rally Mode, το σύστημα Quickshifter+, για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη και προς τις δυο κατευθύνσεις, το σύστημα MSR (Motor Slip Regulation) που αποτρέπει την ολίσθηση του πίσω τροχού κατά την επιβράδυνση και το πάντα χρήσιμο για τουρισμό μεγάλων αποστάσεων σύστημα cruise control.

Με την αγορά των νέων KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R, από σήμερα μέχρι εξαντλήσεων των αποθεμάτων, παρέχεται δώρο το KTM Tech Pack αξίας €1.013.

Ανακαλύψτε τις νέες, πλήρως εξοπλισμένες KTM 890 ADVENTURE και KTM 890 ADVENTURE R που πλέον διαθέτουν δωρεάν επέκταση εργοστασιακής εγγύησης έως τέσσερα έτη, δωρεάν οδική βοήθεια αλλά και δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της Santander Consumer Finance!

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο δίκτυο συνεργατών ΚΤΜ."