Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα νέα Django και PM-03
motomag Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/4/2024

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη θα συμμετέχει με την Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 η οποία ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και θα έχει διάρκεια μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

Η Peugeot Motocycles θα έχει παρουσία σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά όλα τα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας.

Ταυτόχρονα για πρώτη φορά το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τη νέα γενιά του scooter Django καθώς και τη νέα μοτοσυκλέτα PM-03.

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Παρασκευή 14.00 - 21.00, Σάββατο - Κυριακή 10.00 - 21.00. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στον ηλεκτρονικό ιστότοπο moto-expo.gr/. Πληροφορίες σχετικά με την Peugeot Motocycles στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: https://www.peugeot-motocycles.gr/

Ετικέτες

Honda Monkey 125 με αλουμινένιο πλαίσιο, μονόμπρατσο ψαλίδι, Ohlins και Brembo [Photos]

Customizing σε άλλο επίπεδο από τους Ιάπωνες
MONKEY
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/8/2026

Η μοτοσυκλέτα που γνωρίζουμε και ως "μπόμπο", έχει δεχτεί την υπέρμετρη φροντίδα της G-Craft, που έχει πάει τη μικρή μοτοσυκλέτα της Honda σε άλλο επίπεδο, ενώ πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας πως το customizing ήταν και είναι πολύ δημοφιλές στην Ιαπωνία.

Η G-Craft είναι μια ιαπωνική εταιρεία που εξειδικεύεται στον τομέα αυτόν και εδώ και δεκαετίες ασχολείται με τις μικρές Honda. Μάλιστα τον Ιούλιο του 2026 παρουσίασε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη Monkey 125.

Φυσικά το χαρακτηριστικό που πέφτει αμέσως το μάτι, είναι το μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι, που στην συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζει σαν να παρατηρεί κανείς μία ειδική έκδοση σε μικρή κλίμακα. Το μονόμπρατσο ψαλίδι συνδυάζεται μάλιστα με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της Öhlins. Οι αλλαγές δεν μένουν φυσικά εδώ, αφού το πλαίσιο είναι αλουμινένιο δύο δοκών, ενώ στο μπροστινό μέρος το πιρούνι έχει τροποποιηθεί ειδικά από τη G-Craft.

Monkey

Οι ζάντες μπορεί να έχουν την ίδια διάσταση (12 ιντσών) με εκείνες των εργοστασιακών, όμως είναι αλουμινένιες και διαφέρουν αρκετά στην σχεδίαση. Στο σύστημα πέδησης η Craft επέλεξε τη Brembo και στους δύο τροχούς, με μια ακτινική μονομπλόκ δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων μπροστά. Πληροφορίες όσον αφορά το βάρος του δίκυκλου δεν υπάρχουν, όμως η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου σίγουρα θα έχει κατεβάσει αρκετά το βάρος των 105 κιλών της βασικής έκδοσης.

Στον τομέα του κινητήρα, εισαγωγή και εξαγωγή φαίνονται διαφορετικές της βασικής έκδοσης, όμως η G-Craft δεν έχει δώσει παραπάνω πληροφορίες. Στην Ιαπωνία πάντως οι δυνατότητες βελτίωσης για αυτόν τον μικρό μονοκύλινδρο κινητήρα είναι ατελείωτες. Υπάρχουν κιτ ικανά να αυξήσουν τον κυβισμό πάνω από τα 180 cc και την ισχύ πάνω από τους 20 ίππους.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την τιμή της μικρής Honda, ωστόσο το μονόμπρατσο ψαλίδι πωλείται από τη G-Craft έναντι 352.000 γιεν, κάτι λιγότερο από 2.000 ευρώ δηλαδή.

Ετικέτες