Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα νέα Django και PM-03
motomag Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/4/2024

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη θα συμμετέχει με την Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 η οποία ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και θα έχει διάρκεια μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

Η Peugeot Motocycles θα έχει παρουσία σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά όλα τα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας.

Ταυτόχρονα για πρώτη φορά το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τη νέα γενιά του scooter Django καθώς και τη νέα μοτοσυκλέτα PM-03.

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Παρασκευή 14.00 - 21.00, Σάββατο - Κυριακή 10.00 - 21.00. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στον ηλεκτρονικό ιστότοπο moto-expo.gr/. Πληροφορίες σχετικά με την Peugeot Motocycles στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: https://www.peugeot-motocycles.gr/

Ετικέτες

Ηλεκτροκίνηση: Honda R&D και QuantumScape εξελίσσουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Ανακοινώθηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών με το βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση
QuantumScape
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/6/2026

Με ανακοίνωσή της η αμερικανική QuantumScape Corporation αποκαλύπτει πως ήρθε σε συμφωνία με τη Honda R&D Co., Ltd., θυγατρική της Honda Motor Co., Ltd., προκειμένου να εξελίξουν την πλατφόρμα μπαταριών στερεάς κατάστασης (solid state). Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα εστιάσουν την προσοχή τους αφενός στην εξέλιξη της απόδοσης αυτής της τεχνολογίας, αλλά και της κατασκευαστικής αλυσίδας τους.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αντικαθιστούν τον υγρό ηλεκτρολύτη με στερεό υλικό και προτείνουν ως βασικά τους πλεονεκτήματα τη μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα για ίδιο όγκο, ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου ανάφλεξης που έχουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η QuantumScape εξελίσσει μια δική της τεχνολογία μπαταριών λιθίου-μετάλλου, η οποία είναι και το σημείο αιχμής που την έφερε δίπλα στη Honda. Όπως εξηγεί ο Atsushi Ogawa, διευθυντής του Research Center of Excellence της Honda R&D, “η τεχνολογία της QS έχει επιδείξει μοναδικά και πειστικά πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής μας. Βλέπουμε τη δυναμική αυτής της τεχνολογίας στο να προσθέσει αξία σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβάνοντας τα ηλεκτρικά οχήματα, και είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρούμε στο επόμενο βήμα της συνεργασίας μας.”

Μάλιστα αυτή η τεχνολογία της QuantumScape είναι η ίδια που εξετάζεται από τον Όμιλο Volkswagen με τη βοήθεια της Ducati και της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας V21L που χρησιμοποιήθηκε για την ηλεκτρική κατηγορία MotoE του MotoGP.