Η Sherco γιορτάζει 4 χρόνια στην Ελλάδα!

Με… αμιγώς εντουράδικους εορτασμούς τα γενέθλια!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

2/2/2022

Η Sherco κλείνει φέτος τέσσερα χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και το γιόρτασε δεόντως, έτσι όπως αρμόζει στην φιλοσοφία της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, στο οινοποιείο "Τζιβάνη" στην Ριτσώνα, παρευρέθηκαν οι προσκεκλημένοι της αντιπροσωπείας και όπως μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί, πέρα από τους τυπικούς εορτασμούς και την διασκέδαση, είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν σε υπέροχες enduro διαδρομές!

Δελτίο τύπου

Η Sherco Hellas βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσει τα τέσσερα χρόνια παρουσία της στην ελληνική αγορά με μια εκδήλωση που χαρακτηρίζει το πνεύμα της εταιρείας από την έναρξη της στα ελληνικά δρώμενα. Δυνατή μουσική, χαρούμενη διάθεση και συνθήκες enduro φιλοξένησαν του προσκεκλημένους στις μοναδικές εγκαταστάσεις του οινοποιείου "Τζιβάνη" στην Ριτσώνα.

Οι περιορισμοί της πανδημίας δεν μας επέτρεψαν να γιορτάσουμε τα προηγούμενα χρόνια τα "γενέθλια" μας, ακολουθώντας το χωμάτινο DNA της εταιρείας, και φέτος δεν χάσαμε την ευκαιρία λόγω της άρσης των περιορισμών να βρεθούμε στον αγαπημένο μας χώρο, στο οινοποιείο της οικογένειας Τζιβάνη. Το τσουχτερό κρύο, η βροχή και το χιόνι δεν θα μπορούσε φυσικά να μας σταματήσει και δεν απέτρεψε τους προσκεκλημένους μας να μας τιμήσουν με την παρουσία τους αλλά και να συμμετάσχουν στην enduro διαδρομή των 40 χιλιομέτρων που είχαμε επιμεληθεί. Οι πιο τολμηροί από αυτούς, δοκίμασαν και την super ειδική που είχαμε σχεδιάσει στον χώρο του οινοποιείου.

Η Sherco Hellas και ο Γιάννης Πολυχρόνης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και μοιράστηκαν την χαρά μας, ειδικά τους φίλους από την Κύπρο και την Ρουμανία αλλά και την ενεργή συμμετοχή του Red Bull, της Weber, του enduronews.gr και της οικογένεια Τζιβάνη, που μας διέθεσε για ακόμα μια φορά τον εκλεκτό χώρο του οινοποιείου "Τζιβάνη" για την εκδήλωση μας...ραντεβού στα πέντε!

Εγκληματική προσπέραση βυτιοφόρου – Στον εισαγγελέα ο οδηγός χάρη σε βίντεο του συμβάντος

Προσπέρασε από το αντίθετο ρεύμα σε τυφλή στροφή, αν ήταν αυτοκίνητο αντί μοτοσυκλέτας η μετωπική θα ήταν αναπόφευκτη
ntalika-moto
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/8/2026

Μοτοσυκλετιστής είδε τον χάρο με τα μάτια του στη λίμνη Πλαστήρα πριν μερικές μέρες όταν, κατά τη διάρκεια βόλτας, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με βυτιοφόρο που προσπερνούσε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο, έχοντας περάσει όλο το μακρύ και βαρύ όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε εκείνη την ώρα τη βόλτα του και από το βίντεο φαίνεται πόσο κοντά πέρασε το φορτηγό από δίπλα του, με τον αναβάτη να αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο κοντά στο μοιραίο έφτασε.

Η δημοσίευση του βίντεο αυτού σε γνωστή ιντερνετική πλατφόρμα ήταν ο λόγος που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και από κει ξεκίνησε και η έρευνα των αρχών για να εντοπίσει τον παραβάτη οδηγό.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε την Πέμπτη 13 Αυγούστου πως “ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ βεβαιώνονται και οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

Ευτυχώς πάντως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας είχε σωστά την προσοχή του στραμμένη στον δρόμο και απέφυγε έγκαιρα τα χειρότερα, ενώ εξίσου σημαντικό αποδεικνύεται το γεγονός πως και ο ίδιος δεν έτρεχε πολύ γρήγορα, εξασφαλίζοντας χρόνο αντίδρασης στο βυτιοφόρο που ερχόταν με φόρα καταπάνω του.

Αποδεικνύεται δε πολύ χρήσιμο το γεγονός πως ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε τη βόλτα του, διότι χωρίς το βίντεο αυτό ο εγκληματίας οδηγός θα συνέχιζε το "έργο" του ατιμώρητος.

Ωστόσο ένα αμείλικτο συμπέρασμα που προκύπτει από το βίντεο είναι πως, αν αντί μοτοσυκλέτας ερχόταν ένα αυτοκίνητο, πολύ δύσκολα θα απέφευγε τη σύγκρουση, καθώς ο χώρος που άφησε ο οδηγός του βαριού οχήματος δεν φαίνεται να επαρκεί για ελιγμό αποφυγής.

Δείτε το εν λόγω συμβάν από την οπτική γωνία του παραλίγο θύματος.

 

@seak_o_youtuberr Πως παραλίγο να πεθάνω #closecall #bikelife #neardeathexperences ♬ πρωτότυπος ήχος - Seak