Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ στηρίξει το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" για την υλοποίση του "Ασφαλώς Ποδηλατώ"

Επένδυση στη νέα γενιά

Ένα ευχάριστο νέο έρχεται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» από την ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ ΑΕΕ, θυγατρική της γνωστής εταιρείας λιπαντικών και ψυκτικών Total. Το Ινστιτούτο Οδικής ασφάλειας χάρη στη βοήθεια της ΤΟΤΑΛ θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ασφαλώς Ποδηλατώ” σε διάφορα δημοτικά σχολεία της χώρας, εφοδιάζοντας έτσι τη νέα γενιά με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να απολαμβάνουν τις ποδηλατοβόλτες τους με ασφάλεια. Παράλληλα μέσω του προγράμματος, τα παιδία θα ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα, την αντίληψη και τις γνώσης τους σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ποδηλασίας και το αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο δρόμο.

Θεωρούμε το ποδήλατο βασικό πρώτο βήμα προς την οικογένεια της μοτοσυκλέτας, η οποία κάθε χρόνο συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο. Για αυτό και θέλουμε να βλέπουμε περισσότερα νέα παιδιά να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μαθαίνουν από νωρίς να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των ελληνικών δρόμων. 

Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ στηρίζει το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ»

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου, 2020 – Στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ προχωρά στην υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ» σε δημοτικά σχολεία της Ελλάδας.

Στην TOTAL η κοινωνική δράση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δέσμευσής της για προσφορά και παροχή καλύτερης ενέργειας. Ακολουθώντας το motto “Committed to Better Energy” και στοχεύοντας στο να βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο, έχει εντοπίσει τέσσερις τομείς στους οποίους εστιάζει προκειμένου να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον και να αντιμετωπίσει μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Αυτοί οι τομείς είναι: 1) Οδική Ασφάλεια, 2) Δάση & Κλίμα, 3) Ένταξη & Εκπαίδευση Νέων και 4) Πολιτιστικός Διάλογος και Κληρονομιά.,

Πιο συγκεκριμένα, στην TOTAL, η οδική ασφάλεια είναι βασικό στοιχείο της ευθύνης της ως βιομηχανική εταιρεία, καθώς και η κορυφαία αξία για όλο το δυναμικό της. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα σε όλες τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με τις μεταφορές. Επιδιώκει λοιπόν να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να μοιραστεί αυτή την τεχνογνωσία με τους επαγγελματίες και τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά με τα παιδιά και τους νέους, μέσω πρωτοβουλιών εκπαίδευσης, κατάρτισης και ευαισθητοποίησης, με κεντρικό άξονα την οδική ασφάλεια. Τα σωστά εργαλεία για την οδική ασφάλεια μπορούν να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο.

Σε αυτά τα πλαίσια, η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», θα υποστηρίξει το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα με τίτλο «Ασφαλώς Ποδηλατώ» που θα πραγματοποιηθεί σε 13 σχολεία της Αττικής και της Πάτρας, με σκοπό την επιμόρφωση 720 μαθητών, ηλικίας 9-12 ετών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, το Μάιο του 2020.

Η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ επικεντρωμένη στον τομέα της οδικής ασφάλειας, μένει σταθερή στη δέσμευση για ασφαλείς μετακινήσεις μέσω της απαραίτητης κατάρτισης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. 

Στόχος του προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ» είναι η εκπαίδευση των παιδιών για τις βασικές αρχές ασφαλούς χρήσης και μετακίνησής τους με ποδήλατο αλλά και η ενημέρωση των γονέων τους στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Έχει αναπτυχθεί από το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς από το εξωτερικό (όπως η Deutsche Verkehrswacht) και βασίζεται στη βιωματική εμπειρία και ενημέρωση παιδιών και γονέων. 

Στη διάρκεια του προγράμματος, με τη χρήση του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητές τους, όπως το ομαδικό πνεύμα, την αντίληψη, την ενίσχυση της γνώσης σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ασφαλούς ποδηλασίας και το αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο δρόμο.