Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2018

Θα είναι όλοι εκεί!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/7/2018

Μια από τις σημαντικότερες μοτοσυκλετιστικές εκδηλώσεις για τα ελληνικά δρώμενα, βρίσκεται για άλλη μια χρονιά προ των πυλών. Οι "Ημέρες Μοτοσυκλέτας", όπως θα διαβάσετε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί, συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες συμμετοχές προς τέρψιν του κοινού που θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το event:

Δελτίο τύπου
"Λιγότεροι από τρεις μήνες απομένουν για την εκδήλωση Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2018 και οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν διαρκώς αυξάνονται.
Οι ωραιότερες και πλέον σημαντικές μοτοσυκλέτες ήδη έκλεισαν το ραντεβού τους στις Ημέρες Μοτοσυκλέτας, όπου θα κυριαρχήσουν θεματικές εκθέσεις με σπάνιες και ιδιαίτερες μοτοσυκλέτες από την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας και τη Λέσχη Κλασικής Ιαπωνικής Μοτοσυκλέτας, αλλά και Custom show με την επιμέλεια του caferacers.gr με νέες δημιουργίες και βραβευμένες κατασκευές.

Όμως, εκτός από τις δεκάδες custom και κλασικές μοτοσυκλέτες θα υπάρχουν και σημαντικές παρουσίες από σύγχρονα μοντέλα, με πολλά από αυτά να συνοδεύονται από τους προγόνους τους. Οι εταιρείες που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα την παρουσία τους στην εκδήλωση είναι οι Moto Guzzi, Ducati Scrambler, Triumph, Honda, MV Agusta, Harley Davidson, KTM, Royal Enfield, Indian, Husqvarna, Bajaj και Οrcal, ενώ αναμένονται να ακολουθήσουν και άλλες.
Oι Ημέρες Μοτοσυκλέτας του 2018 θα φιλοξενηθούν το τελευταίο τριήμερο του Σεπτεμβρίου (28-29-30/9) και κρατώντας το αρχικό τους concept θα εμπλουτιστούν με νέες ιδέες. Το διήμερο γίνεται τριήμερο, έτσι ώστε όλοι να το ευχαριστηθούν περισσότερο. Kαντίνες με ποιοτικό street food, Barber Shop, συναυλίες αλλά και καλλιτέχνες tattoo θα δώσουν στην εκδήλωση ένα διαφορετικό χρώμα, απευθείας από τις μεγαλύτερες αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υφήλιο, όπως τα Bike Shed, Wheels & Waves, Glemseck κλπ. Μείνετε συντονισμένοι, οι εκπλήξεις θα είναι πολλές ακόμα!"

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025