Γράφτηκε από: 
το motomag

IOMTT 2022 - Η διοργάνωση έδωσε λάθος όνομα νεκρού στα Sidecar!

Τώρα «πιστεύεται» πως νεκρός είναι ο οδηγός και όχι ο συνεπιβάτης
Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στον πρώτο γύρο του πρώτου αγώνα Sidecar για τους αγώνες TT του Isle of Man, είχαμε ένα δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το πλήρωμα των Cesar Chanal και Olivier Lavorel, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός. Κι όπως φαίνεται, ο νεκρός ΔΕΝ ήταν αυτός που αρχικά ανακοίνωσε η διοργάνωση του αγώνα!
 
Μετά το δυστύχημα, ο αγώνας σταμάτησε με κόκκινη σημαία, και το ιατρικό προσωπικό μαζί με έναν Travelling Marshal έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος.
 
Ο ένας από τους δυο αγωνιζόμενους υπέκυψε από τα τραύματα του, πριν προλάβουν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, ενώ ο δεύτερος ήταν αναίσθητος σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.
 
Το ιατρικό προσωπικό έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, πριν τον μεταφέρουν στο Noble’s Hospital, και κατόπιν μέσω αεροδιακομιδής σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ που ειδικεύεται σε ανάλογους τραυματισμούς. Προσέξτε ότι η διοργάνωση δεν αναφέρεται στους τραυματισμούς του και στο τι σημαίνει «ειδίκευση» σε αυτούς.
 
Η αρχική διαδικασία αναγνώρισης έγινε μέσω των διαδικασιών που προβλέπει το πρωτόκολλο του αγώνα, όμως όπως φαίνεται οδήγησε σ λανθασμένα αποτελέσματα!
Έτσι, εδώ και ΤΕΣΣΕΡΙΣ ημέρες, όλοι πιστεύαμε πως νεκρός ήταν ο Olivier Lavorel, για να έρθει στις 8/6/2022 η διοργάνωση να ανατρέψει το πρώτο ανακοινωθέν, δηλώνοντας πως: «τώρα πιστεύουμε πως ο αναβάτης που σκοτώθηκε στις 4 Ιουνίου ήταν ο Cesar Chanal. Ο Olivier παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ενημερώσαμε τις οικογένειες και των δυο αγωνιζομένων.»
 
Φανταστείτε πως εδώ και τέσσερις μέρες η οικογένεια του Olivier πενθούσε τον άνθρωπο της, και η οικογένεια του Cesar ένιωθε ανακούφιση που ο δικός τους άνθρωπος επέζησε. Και με μία ανακοίνωση, ανατράπηκαν όλα.
 
Η διοργάνωση ανακοίνωσε πως εν ευθέτω χρόνω θα επανεξετάσει λεπτομερώς τη διαδικασία αναγνώρισης αγωνιζομένων που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα / δυστύχημα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στο δυστύχημα πιθανώς να προκλήθηκε φωτιά, η οποία μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο για το τραγικό λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση.