IPONE Νέα γκάμα λιπαντικών: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ & ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Πλούσια γκάμα λιπαντικών από την IPONE
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

18/6/2018

Τη Πέμπτη 14 Ιουνίου, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΕ που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τα λιπαντικά Ipone στην ελληνική αγορά διοργάνωσε, στο Golden Age Hotel στο κέντρο της Αθήνας, την πρώτη επίσημη παρουσίαση- τεχνικό σεμινάριο των προϊόντων της Γαλλικής εταιρείας στους συνεργάτες της. Προσκεκλημένος και εισηγητής ο κος Christophe Lli από το τμήμα ερευνάς και εξέλιξης της Ipone που με τη βοήθεια του Κου Ελευθερίου Άγγελου, κλήθηκαν αφενός μεν να παρουσιάσουν αναλυτικά την ευρύτατη γκάμα προϊόντων, κι αφετέρου να δώσουν απαντήσεις σε κάθε απορία που έθεσαν οι συμμετέχοντες.

Η Ιpone βρίσκεται στο χώρο των λιπαντικών μοτοσυκλέτας από το 1985, αντλώντας τεχνογνωσία μέσα από τους αγώνες, έχοντας παράλληλα επενδύσει σε ένα προηγμένο τμήμα έρευνας κι εξέλιξης.

Από το 2014 η γαλλική εταιρεία έχει εμπλουτίσει ιδιαίτερα τη γκάμα των προϊόντων της προσθέτοντας επιπλέον εξειδικευμένα λιπαντικά, και πλέον ο κατάλογος της περιλαμβάνει πάνω από 140 διαφορετικούς τύπους λαδιών για κάθε είδος μοτοσυκλέτας και κινητήρων:

Δίχρονων και  τετράχρονων για κάθε χρήση, από καθημερινή μετακίνηση ως και τους αγώνες.

Ειδικότερα για τα λιπαντικά των δίχρονων κινητήρων συνεχίζει μέχρι και σήμερα την εξέλιξη τους, παρά το γεγονός της μειωμένης κατανάλωσης, στοχεύοντας να καλύψει τις σύγχρονες off road νέες μοτοσυκλέτες με τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις.

Μετά την αναδιαμόρφωση της γκάμας της το 2014, προχώρησε το 2015 στη δημιουργία μιας σειράς λιπαντικών για κινητήρες θαλάσσης ενώ το 2016 δημιούργησε μια σειρά προϊόντων φροντίδας για τη μοτοσυκλέτα και τον εξοπλισμό αναβάτη και το 2017 ολοκλήρωσε το κατάλογο της δημιουργώντας την κορυφαία αγωνιστική σειρά λιπαντικών.

Με τα δεδομένα που διαρκώς συλλέγουν από τους αγώνες τονίζουν πως τα λιπαντικά τους με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και πρόσθετα, προσφέρουν μειωμένες τριβές στα κινούμενα μέρη του κινητήρα καθώς δημιουργείται ένα προστατευτικό φιλμ πάνω στις επιφάνειες και κατ’ επέκταση καλύτερη ευστροφία.

Όμως επειδή η διαφορά αυτή είναι κάτι που ο τελικός καταναλωτής δύσκολα θα αντιληφθεί χωρίς εξειδικευμένες μετρήσεις, εστίασαν παράλληλα και σε κάτι πιο άμεσα αντιληπτό.

Βελτιώνοντας την λειτουργία του κιβωτίου, θέλοντας να δώσουν μια πιο μαλακή αίσθηση μέσω της ήδη υπάρχουσας φόρμουλας ώστε η διαφορά στον λεβιέ να γίνεται άμεσα αισθητή σε σύγκριση με τα παλιά λιπαντικά.

Υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από εμφανή καθώς μόνο το 30% των αναβατών που συμμετείχαν στο πείραμα της Ipone, δεν μπόρεσαν να διακρίνουν την αλλαγή στη λειτουργία του κιβωτίου όταν δοκίμαζαν στις μοτοσυκλέτες τους τα λιπαντικά της εταιρίας.

Η εταιρία τονίζει πως όλα της τα λιπαντικά πληρούν τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές όπως οι Ιαπωνικές JASO για μειωμένους ρύπους και καθαρότερη λειτουργία του κινητήρα, αλλά και τις αμερικανικές προδιαγραφές API, εξασφαλίζοντας λιπαντικά ανώτερης ποιότητας.

 

Από την παρουσίαση της γκάμας αναφέρουμε ενδεικτικά:

Το katana full power, ένα 100% συνθετικό λιπαντικό για αγωνιστική χρήση, που έχει κατασκευαστεί ειδικά για πολύστροφους κινητήρες ώστε να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να αλλοιώνεται η σύσταση του και να παρέχει πάντα τη κατάλληλη λίπανση και ψύξη στο κινητήρα.

Το katana Off-Road είναι και αυτό 100% συνθετικό για αγωνιστική χρήση εκτός δρόμου και έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την συχνότητα αλλαγής σχέσεων και όχι την πολυστροφία παρέχοντας την ίδια ποιότητα λίπανσης και ψύξης όπως το racing.

Δεν μπορούσε φυσικά να λείπει από την αγωνιστική γκάμα το Samurai racing που έχει δημιουργηθεί για δίχρονους κινητήρες που είναι 100% συνθετικό και διατίθεται είτε άοσμο είτε με άρωμα φράουλας, μια καινοτομία της Ipone που για πρώτη φορά εφάρμοσε το 1995 και έκτοτε αποτελεί το σήμα κατατεθέν της εταιρίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση των προϊόντων συντήρησης και φροντίδας όπως το Engine Cleaner που συνίσταται η χρήση όταν ο καταναλωτής επιθυμεί να αλλάξει εταιρία λιπαντικών ή μετά τις 60.000km πριν από κάθε 3η αλλαγή λαδιών.

Το καθαριστικό αυτό δρα διασπώντας και εξαλείφοντας αλλοιωμένα λάδια που έχουν συσσωρευτεί στον κινητήρα μετά την πάροδο των χρόνων.

Αντιστοίχως το Injection Cleaner χρησιμοποιείται στο σύστημα ψεκασμού της μοτοσυκλέτας καθαρίζοντας το από της κακής ποιότητας βενζίνες που είτε δημιουργήσει επικαλύψεις στα τοιχώματα του είτε το έχουν φράξει, αποφεύγοντας έτσι την υπερκατανάλωση βενζίνης.  

Τέλος η εταιρεία, εκτός από το άρτια ενημερωμένο κανάλι της στο youtube που έχει video με την εφαρμογή όλων των προϊόντων της, στην ιστοσελίδα της δίνει τη δυνατότητα στον  καταναλωτή να βρει τον κατάλληλο τύπο λιπαντικών για τη μοτοσυκλέτα του, καθώς όπως τονίστηκε και στην παρουσίαση, η χρήση 100% συνθετικού λιπαντικού που πολλοί θεωρούν καταλληλότερο, είναι για κάποιες περιπτώσεις, λανθασμένη επιλογή.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανέφεραν πως αν κάποιος επιλέξει το Samurai Racing για καθημερινή χρήση το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθούν επικαλύψεις στο έμβολο, από άκαυστο λάδι που οφείλεται στην αδυναμία του κινητήρα να το κάψει καθώς λειτουργεί σε μη αγωνιστικούς ρυθμούς, προκαλώντας σταδιακά το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ειδικά στην Ελλάδα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο να ζητά ο καταναλωτής λιπαντικά για αγωνιστική χρήση, θεωρώντας πως με την υπερβολή προστατεύει τον κινητήρα του, και κατ’ επέκταση είναι ένα χαρακτηριστικό που ισχύει για πολλές πτυχές της ζωής του μοτοσυκλετιστή.

Μέσα από την τεράστια γκάμα της, η Ipone θέλει να δώσει στον κάθε αναβάτη το λιπαντικό που του ταιριάζει καλύτερα, έχοντας επενδύσει δυναμικά στην εξειδίκευση μέσα από την χρήση, όπως τόνισαν επανειλημμένα κατά την παρουσίαση.

 

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες