Ιπτάμενες μοτοσυκλέτες

Δοκιμάζονται ήδη!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2017

Με ένα tablet ή ένα smartphone στο χέρι, η νέα γενιά μπορεί να “ταξιδέψει” μέσα σε κλάσμα του δευτερολέπτου σε οποιοδήποτε σημείο της γης ή να συνδεθεί με τις κάμερες ενός δορυφόρου ή ενός διαστημοπλοίου και να δει εικόνες πέρα από το πλανητικό μας σύστημα! Θα πείτε ότι αυτά είναι “εικονική πραγματικότητα” και δεν συγκρίνονται με ένα αληθινό ταξίδι.

Σύμφωνοι, αλλά ως εμπειρία η εικονική πραγματικότητα σου χορταίνει το μυαλό και σου σβήνει την επιθυμία να ταξιδέψεις και να εξερευνήσεις το… οτιδήποτε. Άλλωστε ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο κοστίζει μια περιουσία, σε τσιμπάνε χιλιάδες κουνούπια, κινδυνεύεις με ελονοσία και μετά από δέκα μέρες εκεί έχεις δει το ένα χιλιοστό της περιοχής. Αντίθετα στο tablet σου, μπορείς εντελώς τσάμπα να δεις εικόνες που μόνο οι πιο ριψοκίνδυνοι εξερευνητές έχουν αντικρίσει, με την δροσιά του air-condition να σου χαϊδεύει τα μαλλιά.  Το αποτέλεσμα είναι οι νέοι σήμερα να μην δίνουν δεκάρα για να εξερευνήσουν το άγνωστο και να ασχολούνται μόνο με εφευρέσεις που μειώνουν στο ελάχιστο οποιαδήποτε σωματική ασχολία.

Ακόμα και η οδήγηση ενός αυτοκινήτου τους είναι επώδυνη διαδικασία και εξελίσσουν πυρετωδώς την αυτόνομη οδήγηση.  Αντιθέτως για εμάς τους σκατόγερους, που μεγαλώσαμε με όνειρο να γίνουμε αστροναύτες, πιλότοι και είχαμε τη δίψα να ταξιδέψουμε σε όλο τον άγνωστο (τότε) κόσμο, οι μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα ήταν το μέσο της απόδρασής μας από τη μιζέρια του τόπου που ζούσαμε. Τα ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης ήταν η μόνη πηγή κινούμενων εικόνων που είχαμε, με τα βιβλία και τα περιοδικά να εξάπτουν τη φαντασία μας με τις φωτογραφίες τους, αντί να ικανοποιούν την ανάγκη μας  για γνώση. Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτή τη στιγμή οι νεαροί επιστήμονες στη Silicon Valley εξελίσσουν αυτόνομα οχήματα, ενώ ακριβώς δίπλα τους οι μεγαλύτερης ηλικίας επιστήμονες ετοιμάζουν τα πρώτα ιδιωτικά ταξίδια αναψυχής στο διάστημα και… ιπτάμενες μοτοσυκλέτες.

Αυτή εδώ που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι δημιούργημα του πρώην ιδρυτή της Google κυρίου Larry Page ο οποίος δήλωσε:  

 "Our mission is to make the dream of personal flight a reality. We believe when everyone has access to personal flight, a new, limitless world of opportunity will open up to them,"
 

Ποιος πιτσιρικάς έχει όνειρο την Προσωπική Πτήση στις μέρες μας; Ήδη κυκλοφορούν γυαλιά Virtual Reality που σου δίνουν την ίδια αίσθηση και κάνουν μόλις 400 ευρώ!  

 

 "Today we're announcing our first prototype of The Flyer, a personal flying machine that will become available for sale by the end of 2017."

Όπως βλέπουμε ο κύριος Larry μας υπόσχεται ότι έως το τέλος του 2017 θα μπορούμε να αγοράσουμε τη δική μας ατομική ιπτάμενη μοτοσυκλέτα. Διαθέτει 8 ηλεκτροκινητήρες, ζυγίζει 100 κιλά, πετάει σε ύψος 4,5 μέτρων και έχει μέγιστη ταχύτητα 45km/h. Περισσότερο ως γιγαντιαίο drone μοιάζει παρά σαν ιπτάμενη μοτοσυκλέτα. Πάντως η δημοσιογράφος Cimeron Morrissey που το δοκίμασε έγραψε:

"The prototype looks and feels a lot like a flying motorcycle. You mount the seat and lean forward, just like you would on a bike,"

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι και η Airbus δουλεύει πάνω στην ίδια ιδέα.

Να δεις που σε λίγα χρόνια οι γέροι θα κάνουμε επικίνδυνους ελιγμούς με τις ιπτάμενες μοτοσυκλέτες μας πάνω από τα κεφάλια των πιτσιρικάδων που θα φοράνε μάσκες Virtual Reality και θα κάθονται στα παγκάκια στις πλατείες, πάνω σε ηλεκτρικά αναπηρικά καροτσάκια… συγνώμη… σε αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα ήθελα να πω!

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες