Ιπτάμενη μοτοσυκλέτα

Ρωσικής κατασκευής Ηover Bike!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

6/9/2017

Η είδηση ότι μια ρωσική τράπεζα επενδύει πολλά εκατομμύρια δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή μιας ιπτάμενης μοτοσυκλέτας, θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα! Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις των επενδυτών και των δημιουργών της, "θα είναι μια επανάσταση στον τρόπο που ταξιδεύουμε". Οι πρώτες πληροφορίες για την εξέλιξη του project κάνουν λόγο για λανσάρισμα στην αγορά στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για την παραγωγή, ούτε έχει καθοριστεί η τιμή του, το Hover Bike αναμένεται να κοστίζει κάπου μεταξύ 40.000 και 78.000 δολαρίων (περίπου 33.500 και 65.200 ευρώ). Το επενδυτικό fund που υποστηρίζει την εξέλιξή του, φέρεται να ανήκει στην ρωσική τράπεζα Vnesheconombank.

Ο Alexander Atamanov, ο επικεφαλής της Hover Serf (όπως ονομάζεται η εταιρεία κατασκευής) έφτιαξε ένα βίντεο από την οπτική του… πιλότου του πρωτότυπου HoverBike S3, το οποίο έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του σε μια επίδειξη στην πίστα της Μόσχας. Ο ίδιος δήλωσε πως μετά απ' αυτό, η εταιρεία δέχτηκε έναν μεγάλο αριθμό προπαραγγελιών, κυρίως από την Ασία και την Μέση Ανατολή (τα πετροδόλαρα πάντα ψάχνουν πρωτότυπους τρόπους για να καταναλωθούν…). Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Ο Sergey Gorkov, πρόεδρος της Vnesheconombank, δήλωσε πως "σίγουρα δεν είναι μοτοσυκλέτα. Είναι μάλλον μια πρωτότυπη πλατφόρμα με πολυδιάστατο μέλλον. Πιστεύουμε στις δυνατότητές του. Σχεδιάζουμε να επενδύσουμε σ' αυτή την πλατφόρμα και θεωρούμε ότι θα χρειαστούμε πολλά εκατομμύρια δολάρια." Δήλωσε επίσης ότι τα Hover Bikes θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή και στην μεταφορά προϊόντων.

Ο Atamanov τόνισε πως η ασφάλεια του Hover Bike είναι ήδη επιβεβαιωμένη αν και βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των δοκιμών, ενώ ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να πείσει τον οποιονδήποτε πως είναι ασφαλές για αγώνες και για extreme sports.

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες