Ισπανική Πρωταπριλιά: Η Suzuki επιστρέφει στα MotoGP

Γιορτάζουν την “el Día de los Santos Inocentes” στις 28 Δεκεμβρίου
Ισπανικό ψέμα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/12/2022

 

Ένα ποστάρισμα του Alex Rins στα κοινωνικά δίκτυα ήταν αρκετό για να φέρει από το πρωί αναστάτωση στο υπόλοιπο μοτοσυκλετιστικό κοινό της Ευρώπης πλην των ισπανόφωνων και σε όσους γνωρίζουν τα Ισπανικά έθιμα.

Ο Rins ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την επιστροφή της Suzuki στα MotoGP, ένα μήνα αφότου μας αποχαιρέτησε.

Σε σχόλιό του από κάτω ζητά συγνώμη από όσους το πίστεψαν και ενημερώνει για το έθιμο της «ημέρας των αγαθών στο πνεύμα» που γιορτάζουν οι Ισπανοί στις 28 Δεκεμβρίου και που σε τίποτα δεν διαφέρει από την δική μας πρωταπριλιά.

 

Ισπανικό ψέμαΩραία χρώματα, ωραία φωτογραφία, ωραία συγκυρία καθώς μόλις εχθές ο Livio Suppo (φωτό: αριστερά) έκανε δηλώσεις για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν η Suzuki παρέμεινε, και μπόλικο συναίσθημα καθώς δεν υπάρχει φίλαθλος που να μην θέλει να δει κάτι τέτοιο να γίνεται πραγματικότητα και τελικά δεν είναι καθόλου περίεργο που αρκετοί το πίστεψαν.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως η Suzuki – δυστυχώς – δεν ακυρώνει την απόφασή της να φύγει από τα MotoGP και πως έτσι κι αλλιώς ο Rins έχει ήδη ομάδα, οπότε και σε μία τέτοια τραβηγμένη περίπτωση, ο ίδιος δεν θα ήταν αναβάτης.

Για την ιστορία τώρα, μία σημαντική διαφορά από την δική μας Πρωταπριλιά, είναι πως για την Ημέρα των Αγαθιάριδων ή όπως θέλετε να την μεταφράσετε, διοργανώνονται ακόμη και φεστιβάλ ή φιέστες για να ακριβολογήσουμε και ο κόσμος μπορεί και να μεταμφιεστεί με περούκες και άλλα αστεία αξεσουάρ. Οι ημέρες αυτές είναι ήδη γιορτινές, οπότε η 28η Δεκεμβρίου έρχεται να προσθέσει σε όλο αυτό το χαρμόσυνο πνεύμα, παρόλο που κρατά τις ρίζες ως έθιμο από πιο σκοτεινές εικόνες και από τον Ηρώδη. Άγνωστο πότε μεταλλάχτηκε στην μορφή που έχει τώρα ωστόσο για το υπόλοιπο της ημέρας, μην πιστέψετε οτιδήποτε έρχεται από την Ισπανία

Cal Crutchlow - Δεν θα αγωνιστεί στο Mugello

Επιπλοκές από εγχείρηση στο δεξί του χέρι δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει ως wildcard στον ιταλικό γύρο
motomagCal Crutchlow – Δεν θα τρέξει στο Mugello
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/5/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα αγωνιστεί τελικά ως wildcard συμμετοχή στην πίστα του Mugello το τριήμερο 31/5 – 2/6 εξαιτίας επιπλοκών που προέκυψαν μετά από εγχείρηση στο δεξί του χέρι.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Cal Crutchlow αναμενόταν να κάνει τρεις wildcard συμμετοχές με την Yamaha στην διάρκεια του MotoGP 2024. Τελικά, η πρώτη εκ των τριών, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου μέχρι και 2 Ιουνίου, στα πλαίσια διεξαγωγής του ιταλικού GP στην πίστα του Mugello, ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Yamaha, της οποίας είναι αναβάτης εξέλιξης, αιτία για την απόσυρσή του είναι επιπλοκές που προέκυψαν μετά από εγχείρηση στο δεξί του χέρι. Ο λόγος του χειρουργείου ήταν κάποιοι πόνοι που ένιωθε ο Βρετανός εκεί -πιθανά να μιλάμε και σύνδρομο arm-pump, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά οι αναβάτες των MotoGP.

Για την ώρα, οι δύο ακόμη εμφανίσεις του σε Silverstone (2-4/8) και San Marino (6-8/9) ισχύουν κανονικά. Μάλιστα, στο Misano προβλέπεται και ένα τεστ την Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού τριημέρου, κάτι που δυστυχώς θα χάσει στο Mugello, όπου επίσης αναβάτες και ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε δοκιμές με την ολοκλήρωση του GP.