Ιταλός συνταξιούχος επισκευάζει λακκούβα, κερδίζει πρόστιμο, του ζητάνε να ανοίξει και την τρύπα!

Διαστάσεις εθνικού debate έχει λάβει στην Monza το ζήτημα
Ιταλός συνταξιούχος επισκευάζει λακκούβα, κερδίζει πρόστιμο, του ζητάνε να ανοίξει και την τρύπα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/5/2023

Ο Claudio Trenta 72 ετών συνταξιούχος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών ποζάρει με το πρόστιμο που έλαβε από τον Δήμο επειδή επισκεύασε μία λακκούβα σε δημόσιο δρόμο κοντά στο σπίτι του, χωρίς να έχει άδεια.

Ο κύριος Trenta θα έπρεπε να πληρώσει 600 Ευρώ μέσα σε πέντε ημέρες αλλιώς το σύνολο του προστίμου 882 Ευρώ επειδή έκλεισε με πίσσα μία λακκούβα 30 εκατοστών στην Barlassina, μία μικρή πόλη στην Monza.

Η δημοτική αρχή της Barlassina στήριξε το πρόστιμο στο άρθρο 21/1-4 του ιταλικού κώδικα οδικής κυκλοφορίας που ξεκάθαρα αναφέρει πως απαιτείται άδεια για να εκτελεστεί οποιαδήποτε εργασία σε δημόσιο δρόμο.

Ζητούν από τον κ.Trenta επίσης να ανοίξει ξανά την τρύπα στην άσφαλτο και να αφήσει τον δρόμο όπως τον βρήκε!

Ιταλός συνταξιούχος επισκευάζει λακκούβα, κερδίζει πρόστιμο, του ζητάνε να ανοίξει και την τρύπα!

Η φωτογραφία με την οποία συνοδεύουμε το άρθρο δεν είναι μία γενική αρχείου, αλλά απεικονίζει την συγκεκριμένη λακκούβα που έγινε τοπική είδηση και έπειτα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και εξαπλώθηκε. Διότι προφανώς και ο νόμος σωστά απαιτεί άδεια για οποιαδήποτε επέμβαση σε δημόσιο δρόμο, αλλά οι τοπικές αρχές δεν χειρίστηκαν σωστά την συγκεκριμένη περίπτωση.

Κι αυτό γιατί ο Ιταλός συνταξιούχος επί τρεις μήνες ζητούσε να επισκευαστεί ο δρόμος, τονίζοντας μάλιστα πως η συγκεκριμένη λακκούβα είναι σε μία διάβαση πεζόν που δυσκολεύει και τους πεζούς και τα αυτοκίνητα, αλλά δεν λάμβανε την παραμικρή απάντηση για αυτό και αποφάσισε να κάνει κάτι ο ίδιος. Ξεκίνησε από την διαμαρτυρία, που δεν ήταν η πρώτη φορά καθώς στον λογαριασμό του στο Facebook δείχνει συνέχεια τα προβλήματα της γειτονιάς, αναμεμιγμένη με την καθημερινότητα των σκυλιών του, μέχρι που τελικά αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να ασχολείται τώρα ο ιταλικός τύπος με τις λακκούβες σε ολόκληρη την Monza.

Ο κος Trenta αρνήθηκε να πληρώσει, πόσο μάλλον να ξανά ανοίξει την τρύπα και κινείται με αγωγή κατά της δημοτικής αρχής. Ο κος Trenta δεν έχει απασχολήσει την δημοτική αρχή στο παρελθόν, αλλά είναι σε δικαστική διαμάχη με τον τωρινό δήμαρχο, Piermario Galli για παλαιότερη υπόθεση. Σύμφωνα με τον κο Trenta οι υπόλοιποι δημότες τον βλέπουν ως την μοναδική αντιπολίτευση που υπάρχει και τον στηρίζουν.

Ιταλός συνταξιούχος επισκευάζει λακκούβα, κερδίζει πρόστιμο, του ζητάνε να ανοίξει και την τρύπα!

Ο κος Trenta δεν θεωρεί αναρχία την πράξη του, ούτε πως πρέπει όλοι να αρχίζουν να σκαλίζουν τους δρόμους και κατηγορεί τον δήμαρχο για αναρχία, από την στιγμή που επί τρεις μήνες ούτε που απάντησε.

Προφανώς εμείς εδώ στην Ελλάδα ταυτιζόμαστε με την περίπτωσή του και υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι έχουν επισκευάσει με ό,τι τρόπο είχαν τις λακκούβες μπροστά στο σπίτι τους, εισπράττοντας και το μπράβο από την δήμαρχο, «γιατί δεν προλαβαίνει». Φυσικά αυτό δεν είναι πανάκεια, το σύνηθες είναι να μην κάνει κανείς τίποτα για τις λακκούβες, Δήμος και δημότες. Για αυτό και το καλύτερο παράδειγμα είναι η Ιαπωνία όπου τέτοια θέματα έχουν από αιώνες λυθεί και οι πολίτες θεωρούν υποχρέωση τους να λαμβάνουν δράση, με την διαφορά ότι σπάνια θα προλάβουν την δημοτική αρχή.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες