Κατοχυρώθηκε το νέο ρεκόρ ταχύτητας 295,3 χλμ./ώρα για δικάβαλο με μοτοσυκλέτα

Το ρεκόρ είχε σημειωθεί στις 25 Μαΐου ωστόσο κατοχυρώθηκε επίσημα πριν από μερικές ημέρες από την επιτροπή του Guiness World Record
Guiness World Record
Από το

motomag

24/8/2023

Οι Allen Millyard και Henry Cole κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ ταχύτητας για δικάβαλο με μοτοσυκλέτα, αγγίζοντας τα σχεδόν 300 χλμ./ώρα. Η ιδιοκατασκευή του Millyard χρησιμοποιούσε έναν V10 κινητήρα της Dodge Viper 8.000 κ. εκ. απόδοσης 500 ίππων.

Για να καταφέρουν οι Millyard και Cole να επιτύχουν το συγκεκριμένο ρεκόρ έπρεπε να ξεπεράσουν το προηγούμενο των 291,98 χλμ./ώρα που είχαν πετύχει οι Αμερικανοί Erin Hunter και Andy Sills στο Bonneville Salt Flats το 2011. Ο Millyard με την ιδιοκατασκευή που είχε δημιουργήσει πριν 13 χρόνια μόνος του είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα 320 χλμ./ώρα, ωστόσο με συνεπιβάτη το έργο του ήταν πολύ διαφορετικό. Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανάφερε πως έπρεπε να σκέφτομαι πως οδηγώ μια μοτοσυκλέτα που ζυγίζει 600 κιλά, έχει έναν V10 κινητήρα 8.000 κ. εκ. απόδοσης 500 ίππων, δεν έχει φαίρινγκ και πλέον θα έχει και έναν ακόμη αναβάτη. Στην ουσία ήταν σαν να έχεις ένα topbox γεμάτο τσιμέντο.

Guiness World Record

Ο Millyard πρόσθεσε πως ήταν πολύ προσεκτικός κατά τη διάρκεια της ημέρας εκείνης, με τον ίδιο να αυξάνει σταδιακά την ταχύτητα του. Ο ίδιος έδωσε φυσικά τα εύσημα στον συνεπιβάτη του Henry Cole καθώς εκείνος έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στις οδηγικές του ικανότητες ενώ δεν πανικοβλήθηκε σε κανένα σημείο των προσπαθειών τους. Μπορεί να χρειάστηκαν κάποιοι μήνες ώστε να κατοχυρωθεί το ρεκόρ επίσημα από την επιτροπή του Guiness World Record ωστόσο πλέον οι δύο Βρετανοί μπορούν να περηφανεύονται πως είναι οι κάτοχοι του ρεκόρ ταχύτητας για δικάβαλο με μοτοσυκλέτα.

Guiness World RecordGuiness World Record

 

Voge Test Ride Experience - Σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα

Από 17 Μαΐου με πρώτη στάση στα Γιάννενα
Voge Test Ride Experience 2025 - Σε όλη την Ελλάδα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/5/2025

Η αντιπροσωπεία της Voge, Mototrend SA, ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες για test rides σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα για τα πιο εμπορικά μοντέλα της εταιρείας.

Ειδικότερα, η ελληνική αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνρίσει από πρώτο χέρι εφτά (7) εμπορικά μοντέλα της Voge. 

Τα μοντέλα που θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στα test rides είναι οι adventure/on-off μοτοσυκλέτες DS900X, DS525X, DS625X καθώς και τα scooter SR16, SR1 ADV, SR3 και SR4 Max Smart.

Το πρόγραμμα των test rides έχει ως εξής:

-ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 17-20 Μαϊου, Ζαβογιάννης, τηλ. 2651032297 
-ΑΡΤΑ: 22-25 Μαϊου, Παναγιώτου, τηλ. 2681071244 
-ΑΓΡΙΝΙΟ: 27-29 Μαϊου, Μπουσδούνης, τηλ. 2641052558 
-ΠΑΤΡΑ: 31 Μαϊου - 4 Ιουνίου, Λυρής, τηλ. 2610451102 
-ΑΙΓΙΟ: 6-9 Ιουνίου, Διαμαντόπουλος, τηλ. 2691302856 
-ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 18-21 Ιουνίου, Δημητρακόπουλος, τηλ. 2721020000 
-ΛΑΡΙΣΑ: 2-12 Ιουλίου, Μαϊμάρης, τηλ. 2410413161 


Ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα της αρεσκείας σας αρκεί για να δηλώσετε συμμετοχή στην πόλη της επιλογής σας. Απαραίτητα για τη συμμετοχή σας είναι το Δίπλωμα μοτοσυκλέτας και το σωστό ντύσιμο με τεχνικό, προστατευτικό εξοπλιμό μοτοσυκλέτας (κράνος, γάντια, μπουφάν μοτοσυκλέτας, κλειστά παπούτσια).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.