Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Kawasaki Z900 RS: Νέος χρωματισμός - φόρος τιμής

Εμπνευσμένη από το "Aitsu to lullaby"

Ο συγκεκριμένος χρωματισμός της Kawasaki στη Z900 RS δεν αποτελεί απλά έναν ακόμα ελκυστικό συνδυασμό για το 2019, αλλά έναν φόρο τιμής στην anime ταινία, με τίτλο "Aitsu to lullaby". Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1983 και το σενάριο της βασίστηκε στο ομώνυμο manga (όπως λέγονται τα κόμικς στην Ιαπωνία). Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Hishiki Kenji, ένας έφηβος μοτοσυκλετιστής που οδηγώντας ένα Z2 750, καταλήγει να κοντράρεται με τον αρχηγό μια συμμορίας μοτοσυκλετών, για τα μάτια μιας κοπέλας. Η ιστορία μπορεί να ακούγεται κοινότυπη αλλά είχε τεράστια απήχηση και η Ζ2 750, που οδηγούσε ο πρωταγωνιστής, είχε τη χαρακτηριστική διχρωμία λευκού και κόκκινου που φέτος η Kawasaki αποφάσισε να μεταφέρει από τον κόσμο των Anime στη πραγματικότητα.

Στην Ιαπωνική μοτοσυκλετιστική κουλτούρα δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε την Honda που έβγαλε στην παραγωγή το Vultus NM4 σε μια προσπάθεια να αντιγράψει τη μοτοσυκλέτα από μια άλλη γνωστή ταινία Anime, το Akira (1988). Η προσπάθεια της Honda ήταν άξια, ως προς τον τομέα της εμφάνισης, όμως το αποτέλεσμα ήταν άνευρο, δίχως να εξιτάρει οδηγικά, όπως θα περίμενε κανείς από μία μοτοσυκλέτα επηρεασμένη από τον Akira... Ωστόσο η γενναία επιλογή της Honda να φέρει στην παραγωγή μία τόσο φουτουριστική μοτοσυκλέτα ανταμείφθηκε, κατά κάποιο τρόπο, από Hollywood που την επέλεξε για την ταινία Ghost in the Shell, με την Scarlett Johanson, ενώνοντας έτσι δύο διαφορετικούς κόσμους των anime… από την άλλη βέβαια, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους θεατές που δεν γνωρίζουν την προϊστορία της εκάστοτε μοτοσυκλέτας όπως την διαβάζετε εσείς στο ΜΟΤΟ.

Επιστρέφοντας λοιπόν στην μοτοσυκλέτα του Kenji μπορεί ίσως να παρατηρήσατε πως πρόκειται για ένα διαφορετικό σε κυβικά μοντέλο από το θρυλικό Ζ1 που έχτισε τον μύθο των "Ζήτα", γεγονός που οφείλεται στις κατηγορίες των διπλωμάτων της Ιαπωνίας, με βάση την ηλικία του πρωταγωνιστή. Με τα δύο μοντέλα να είναι απολύτως ίδια εμφανισιακά δεν είναι μεμπτό που η Kawasaki εμπνεύστηκε από την συγκεκριμένη Ζ2, το ακριβώς αντίθετο θα έλεγε κανείς. Καθώς ακόμη κι αν δεν ασχολείται κάποιος με τα ιαπωνικά κόμικ, παραμένει ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον συνδυασμός χρωμάτων! Ο χρωματισμός θα βγει στη παραγωγή το 2019, όμως αυτό που δεν γνωστοποιήθηκε είναι αν θα εισαχθεί στην ευρωπαϊκή και αμερικάνικη αγορά. Συνεπώς το μόνο που μπορούν να κάνουν οι οπαδοί των anime, κι όλοι όσοι θα ήθελαν ένα ακριβώς ίδιο Ζήτα, είναι να περιμένουν λίγο ακόμη μέχρι τα παγκόσμια σαλόνια, που το MOTO θα είναι εκεί, να εκμεύεσει μια επίσημη απάντηση από την Kawasaki

Tags: