Kawasaki ZX7-RR αχρησιμοποίητο σε τιμή H2R!

Δεν έχει μπει ποτέ μπροστά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/2/2021

Ένα από τα τελευταία Kawasaki ZX7-RR που κατασκευάστηκαν ποτέ, χωρίς να έχει μπει ποτέ μπροστά και συντηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση, ανασύρθηκε από ιδιωτική συλλογή και βγήκε μπροστά στον φωτογραφικό φακό, βγαίνοντας σε δημοπρασία. Μαζί του κι άλλες εξωτικές μοτοσυκλέτες, όπως μία επίσης ολοκαίνουρια superleggera, ωστόσο το συγκεκριμένο ZX7-RR κλέβει την παράσταση. Δεν βλέπεις συχνά μία τέτοια μοτοσυκλέτα στην κατάσταση που είχε όταν έφυγε από την γραμμή παραγωγής, πριν από 25 χρόνια!

Στην Αγγλία, όπου και βρίσκεται το συγκεκριμένο ZX7-RR, υπάρχουν συνολικά 50 τέτοιες μοτοσυκλέτες αλλά μονάχα αυτό εικάζεται πως παραμένει σε τέτοια κατάσταση, ώστε να δικαιολογεί τα σχεδόν 45.000 Ευρώ που ζητά για να αλλάξει χέρια. Φθηνότερο από H2R δηλαδή...

Η έκδοση αυτή που ήταν φτιαγμένη για να ομολογκαριστεί η αγωνιστική μοτοσυκλέτα είχε αρκετές διαφορές που ξεκινούσαν από τις αναρτήσεις και τα φρένα και τελείωναν στο πλαίσιο και το υποπλαίσιο το οποίο ήταν και διαφορετικό. Όπως διαφορετικά ήταν και τα καρμπιρατέρ, ο στρόφαλος και το κιβώτιο. Από πλευράς διαφορών με την απλή έκδοση δικαιολογούσε το πρόσθετο R στο όνομα, τώρα έρχεται να δικαιολογήσει και την τιμή πώλησης, ώστε να καταλήξει σε μία νέα συλλογή, παραμένοντας -το πιθανότερο- για πάντα αχρησιμοποίητη, ένας θεματοφύλακας της εποχής:

 

Ευρωπαϊκή αγορά μοτοσυκλέτας – Άνοδος 21% το πρώτο τρίμηνο

Όλες οι μεγάλες αγορές κινούνται θετικά το 2026
motorcycle
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/4/2026

Οι ταξινομήσεις στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης - Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο - έφτασαν τις 250 χιλιάδες μοτοσυκλέτες στο πρώτο τρίμηνο του 2026, σημειώνοντας αύξηση 21% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, στη Γαλλία ταξινομήθηκαν 42.058 μοτοσυκλέτες (αύξηση 10,2%), στη Γερμανία 45.549 (αύξηση  44,5%), στην Ιταλία 82.049 (αύξηση  14,3%), στην Ισπανία 58.027 (αύξηση 26,1%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο 23.079 (αύξηση 16,1%). Συνολικά ταξινομήθηκαν στις πέντε αυτές χώρες 250 χιλιάδες μοτοσυκλέτες μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, με την συνολική αύξηση να φτάνει το 21% σε σχέση με πέρυσι που ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 207 χιλιάδες.

Η αγορά μοτοσυκλέτας προχωρά θετικά μετά τη μετάβαση στα πρότυπα Euro 5+, με όλες τις παραπάνω χώρες να παρουσιάζουν ανάπτυξη ξεχωριστά το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι παγκόσμιες συνθήκες δεν ευνοούν τις πωλήσεις με τον πόλεμο στο Ιράν να έχει εκτοξεύσει τις τιμές καυσίμων, αλλά και με τη γενική αβεβαιότητα που επικρατεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει και στη χώρα μας, όπως διαβάσατε κι εδώ, με την αύξηση στην Ελλάδα να είναι στο 6% το πρώτο τρίμηνο και μάλιστα μόλις έχουμε εισέλθει στη δυνατή μοτοσυκλετιστική περίοδο, καθώς παραδοσιακά οι ταξινομήσεις μοτοσυκλετών αυξάνονται το διάστημα μεταξύ Μάρτη και Οκτώβρη, κάτι που δημιουργεί μία επιπλέον αισιοδοξία για την αγορά του 2026.