Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Kawasaki ZX7-RR αχρησιμοποίητο σε τιμή H2R!

Δεν έχει μπει ποτέ μπροστά

Ένα από τα τελευταία Kawasaki ZX7-RR που κατασκευάστηκαν ποτέ, χωρίς να έχει μπει ποτέ μπροστά και συντηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση, ανασύρθηκε από ιδιωτική συλλογή και βγήκε μπροστά στον φωτογραφικό φακό, βγαίνοντας σε δημοπρασία. Μαζί του κι άλλες εξωτικές μοτοσυκλέτες, όπως μία επίσης ολοκαίνουρια superleggera, ωστόσο το συγκεκριμένο ZX7-RR κλέβει την παράσταση. Δεν βλέπεις συχνά μία τέτοια μοτοσυκλέτα στην κατάσταση που είχε όταν έφυγε από την γραμμή παραγωγής, πριν από 25 χρόνια!

Στην Αγγλία, όπου και βρίσκεται το συγκεκριμένο ZX7-RR, υπάρχουν συνολικά 50 τέτοιες μοτοσυκλέτες αλλά μονάχα αυτό εικάζεται πως παραμένει σε τέτοια κατάσταση, ώστε να δικαιολογεί τα σχεδόν 45.000 Ευρώ που ζητά για να αλλάξει χέρια. Φθηνότερο από H2R δηλαδή...

Η έκδοση αυτή που ήταν φτιαγμένη για να ομολογκαριστεί η αγωνιστική μοτοσυκλέτα είχε αρκετές διαφορές που ξεκινούσαν από τις αναρτήσεις και τα φρένα και τελείωναν στο πλαίσιο και το υποπλαίσιο το οποίο ήταν και διαφορετικό. Όπως διαφορετικά ήταν και τα καρμπιρατέρ, ο στρόφαλος και το κιβώτιο. Από πλευράς διαφορών με την απλή έκδοση δικαιολογούσε το πρόσθετο R στο όνομα, τώρα έρχεται να δικαιολογήσει και την τιμή πώλησης, ώστε να καταλήξει σε μία νέα συλλογή, παραμένοντας -το πιθανότερο- για πάντα αχρησιμοποίητη, ένας θεματοφύλακας της εποχής: