Κερδίστε το αγωνιστικό Yamaha Tenere World Raid που θα συμμετάσχει Africa Eco Race 2022!

Στην κλήρωση δώρων της Yamaha για την οργάνωση Riders for Health
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/6/2022
Οι Riders for Health μέσω του τμήματος Two Wheels for Life έχουν ξεκινήσει μια διαδικτυακή κλήρωση με ακρως εντυπωσιακά δώρα της Yamaha. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και μια από τις εργοστασιακές αγωνιστικές Yamaha Tenere World Raid που θα συμμετάσχουν στο Africa Eco Race του 2022 με τους Alessandro Botturi και Pol Tarres!
 
Ακολουθεί το επίσημο δελτίο της Yamaha:
 
"Οι Riders for Health έχουν χρησιμοποιήσει τις μοτοσυκλέτες Yamaha AG100 και AG200 για τα προγράμματα υγείας, με τα οποία σώζουν ζωές στην Αφρική τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, καθώς αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι εξαιρετικά αξιόπιστες, ταιριάζουν απόλυτα στη συγκεκριμένη μορφολογία εδάφους και έχουν προσιτό κόστος αγοράς και χρήσης. Ωστόσο, πολλές από τις AG100 και AG200 που χρησιμοποιούνται έχουν πλέον παλιώσει και χρειάζονται επειγόντως αντικατάσταση. Επίσης, τα συνεργεία και τα γραφεία των Riders for Health χρειάζονται νέα εργαλεία και εξοπλισμό IT για να λειτουργούν αποτελεσματικά.
 
Για να αυξηθούν το κύρος, αλλά και οι ζωτικής σημασίας δωρεές για τα προγράμματα των Riders for Health στην Αφρική, η Yamaha και οι Riders έχουν ξεκινήσει μια τριετή συνεργασία, όπου ο οργανισμός γίνεται ο χορηγός τίτλου της ομάδας Ténéré World Raid Rally της Yamaha, η οποία θα συμμετάσχει στο Africa Eco Race του 2022, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15-30 Οκτωβρίου.
 
Τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας, η Yamaha και οι Riders for Health θα εστιάσουν τις ενέργειές τους για αναζήτηση πόρων, στο πρόγραμμα Riders’ Gambia. Ο στόλος μοτοσυκλετών AG100 στην Γκάμπια, έχει χρησιμοποιηθεί για την παροχή κρίσιμου προστατευτικού εξοπλισμού, όπως είναι τα δίχτυα κρεβατιών για την προστασία από την ελονοσία, καθώς και για τη λειτουργία τακτικών κλινικών εμβολιασμού ενάντια σε διάφορες ασθένειες. Αυτές οι μοτοσυκλέτες χρειάζονται συντήρηση ή αντικατάσταση. Μια επιχείρηση που απαιτεί 100.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί.
 
Προκειμένου να εξασφαλίσει νέες μοτοσυκλέτες και ανανεωμένο εξοπλισμό, το τμήμα εξεύρεσης πόρων των Riders for Health με τον τίτλο Two Wheels for Life και έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει διοργανώσει μια διαδικτυακή κλήρωση για εξεύρεση πόρων, με τα ακόλουθα δώρα που έχει προσφέρει η Yamaha Motor:
 
  • Μία (1) από τις επίσημες μοτοσυκλέτες Yamaha Ténéré World Raid (δεν είναι νόμιμη η χρήση της στο δρόμο), που συμμετέχει στο Africa Eco Race του 2022 + μια ημερήσια Yamaha Adventure Riding Experience με έναν από τους αναβάτες που συμμετέχουν στο Africa Eco Race, τον Alessandro Botturi ή τον Pol Tarrés
  • Τέσσερις (4) τυχεροί θα κερδίσουν ένα Yamaha Adventure Riding Experience με έναν από τους αναβάτες που συμμετέχουν στο Africa Eco Race, τον Alessandro Botturi ή τον Pol Tarrés,
  • Δέκα (10) φούτερ με κουκούλα Yamaha Ténéré World Raid με το λογότυπο της ομάδας
 
Η κλήρωση των δώρων ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και μετά τη λήξη του Africa Eco Race του 2022, στις 27 Νοεμβρίου.
 
Για να εισέλθουν στην κλήρωση δώρων, οι συμμετέχοντες πρέπει να κάνουν εγγραφή και να αγοράσουν εισιτήρια στον ειδικό ιστότοπο Yamaha Motor for Riders. Λεπτομέρειες για τα παραπάνω δώρα και για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να μπείτε στην κλήρωση, μπορείτε να βρείτε στους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στον ιστότοπο των Riders for Health.
 
Κάθε ευρώ που θα συγκεντρωθεί, θα βοηθήσει στο να σωθούν ζωές στην Αφρική και όσο πιο πολλά εισιτήρια αγοράσουν οι συμμετέχοντες, τόσο αυξάνοντα οι πιθανότητες, να κερδίσουν ένα από αυτά τα φανταστικά δώρα."

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες