Κινητοποίηση για απεγκλωβισμό Γερμανού αναβάτη από μονοπάτι στην Ξάνθη

Επιχειρούσε να κάνει το Ελληνικό TET μόνος του με Yamaha Tenere
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/8/2022

Έκκληση για βοήθεια προς την κοινότητα που ακολουθεί το Trans Euro Trail (ΤΕΤ) έκανε χθες το βράδυ ένας Γερμανός αναβάτης που μπήκε με Yamaha Tenere στην διαδρομή του Ελληνικού TET μόνος του.

Το TET είναι μία μοτοσυκλετιστική κοινότητα με στόχο να αναδείξει μία χωμάτινη διαδρομή που θα διατρέχει κάθε χώρα από χωματόδρομους και ενίοτε μονοπάτια και θα είναι αρκετά χαρακτηριστική, ώστε αν κάνεις μόνο την συγκεκριμένη να μπορείς να πεις πως έχεις μία καλή εικόνα για την φύση της συγκεκριμένης χώρας.

Με τα χρόνια η κοινότητα του TET έχει αρχίσει να μεγαλώνει ιδιαίτερα από την στιγμή που αρκετοί εντουράδες έχουν αποκτήσει Adventure μοτοσυκλέτες που τους επιτρέπουν να καλύψουν τα χιλιόμετρα της εθνικής ξεκινώντας την διαδρομή κάθε χώρας ξεχωριστά.

Γνωρίζοντας τις διαδρομές του Trans Euro Trail μπορώ να πω ότι στην Ελλάδα το TET περιλαμβάνει ορισμένα κομμάτια που είναι από τα πλέον δύσκολα σε όλα τα Βαλκάνια για να τα διασχίσεις με μεγάλη On-Off αντί για Enduro τα οποία όμως και εύκολα μπορεί κανείς να τα παρακάμψει και να συνεχίσει την εξαιρετικά όμορφη διαδρομή, πράγμα που συνίσταται ιδιαίτερα αν ταξιδεύει στο ΤΕΤ μόνος του.

Ο Michael W. δεν έκανε κάτι τέτοιο και εγκαταλείποντας τον χωματόδρομο μπήκε σε ένα από τα δύσκολα κομμάτια μόνος του, το οποίο είχε και διπλάσιο βαθμό δυσκολίας εξαιτίας της βροχής.

Έφτασε σε σημείο που δεν μπορούσε να συνεχίσει χωρίς βοήθεια και γύρισε πίσω, στο χωριό Λειβαδίτης όπου περιστασιακά υπάρχουν άνθρωποι και καθώς δεν βρισκόταν σε κίνδυνο, δεν θέλησε να κινητοποιήσει τις αρχές, αλλά ζήτησε βοήθεια από την μοτοσυκλετιστική κοινότητα. Αυτή την ώρα φαίνεται πως έχει σπεύσει προς βοήθεια του Γερμανού μοτοσυκλετιστή άνθρωπος της Enduro North Star που δραστηριοποιείται στην περιοχή για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό του.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες