Το KOVE 400 RR πετά το γάντι στον ανταγωνισμό προβάλλοντας τον τετρακύλινδρο κινητήρα του!

Με 68 ίππους και σπορ προσανατολισμό
KOVE 400RR
Από το

motomag

18/4/2023

Το KOVE 400 RR, με τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 68 ίππων και ξεχωριστή εμφάνιση, θέλει να βρει τον δρόμο του προς τις αγορές.

Η κινέζικη KOVE MOTO που πραγματοποίησε επαναλανσάρισμα στην περσινή EICMA και αυτομάτως τράβηκε τα βλέμματα με τα μοντέλα που έδειξε, φαίνεται πως έχει θέσει στόχο να μπει δυναμικά στις πωλήσεις μοτοσυκλετών μεσαίου και μεγάλου κυβισμού στην Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ όπως είπαμε αναμένουμε να έρθει επίσημα και στην Ελλάδα.

Στην EICMA 2022, στο περίπτερο της εταιρείας παρουσιάστηκε το KOVE 400 RR, το οποίο ξεχώρισε με το καλημέρα λόγω της ξεχωριστής εμφάνισης αλλά και των τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Οπτικά το νέο KOVE 400 RR θα κάνει τα κεφάλια όλων να γυρίσουν και διαδραματίζει τον δικό του ρόλο στην συγκέντρωση των φώτων σε αυτή την κατηγορία κυβισμού. Οι αιχμηρές γωνίες στο εμπρός μέρος σε συνδυασμό με τα αεροδυναμικά βοηθήματα που συναντάμε κυρίως στις μοτοσυκλέτες του MotoGP, προσθέτουν σπορ στοιχεία στην επιτηδευμένη εμφάνιση του 400 RR.

Το πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι και η μεγάλη οθόνη TFT - η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω διακοπτών τύπου joystic - δείχνουν πως ο κινέζος κατασκευαστής που φέτος πήρε μέρος και στο Dakar, ποντάρει στον πλούσιο εξοπλισμό.

KOVE 400RR

Το τετρακύλινδρο KOVE 400 RR, με τους 68 ίππους δείχνει πως μπορεί να ξεχωρίσει και στον τομέα των επιδόσεων. Οι 68 ίπποι του κινητήρα των 399 κ. εκ. υπόσχονται ικανοποιητικές τουλάχιστον επιδόσεις για τα μόλις 152 κιλά της μοτοσυκλέτας, ενώ η γεωμετρία του πλαισίου έχει σπορ στοιχεία, με γωνία κάστερ 25 μοιρών, γεγονός που οδηγεί σε ίχνος 98,2 χιλιοστών, λιγότερο από ό,τι είναι στην BMW S 1000 RR!

Το KOVE 400 RR σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να φτάσει την τελική των 220 χλμ./ώρα, ενώ για τα 0-100χ.α.ω. θα χρειαστεί κάποιος 4,2 δευτερόλεπτα. Η σπορ προσέγγιση υπάρχει και στα υπόλοιπα γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Οι διαδρομές της ανάρτησης των 120 χιλιοστών εμπρός και των 130 χιλιοστών πίσω, χαρίζουν σπορ αίσθηση. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, ενώ τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 120/70 ZR 17 εμπρός και 160/60 ZR 17 πίσω.

Όσον αφορά τα φρένα, το KOVE 400 RR εξοπλίζεται με δύο δίσκους διαμέτρου 300 χιλιοστών εμπρός, έχοντας πλευστές δαγκάνες διπλού εμβόλου. Στο πίσω μέρος το αλουμινένιο ψαλίδι Gullwing δίνει ακόμη περισσότερους πόντους στον τομέα της εμφάνισης.

KOVE 400RR

Το KOVE 400 RR, έκανε αναμφίβολα δυναμική εμφάνιση στην EICMA και σίγουρα θέλει να έρθει στην Ευρώπη, ωστόσο δύο παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του, η τσουχτερή τιμή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό και η μη δυνατότητα αγοράς από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους δίπλωμα κατηγορίας Α2.

KOVE 400RR

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες