ΚΤΜ 1290 Super Adventure S και R - Δύο χιλιάδες ευρώ φθηνότερα!

Και με δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω της Santander Consumer Finance
KTM - Μείωση τιμών στα 1290 Super Adventure
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/9/2023

H ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, επίσημος εισαγωγέας της KTM ανακοίνωσε μειωμένες τιμές για τα 1290 Super Adventure S και 1290 Super Adventure R, ενώ υπάρχει και δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω της Santander Consumer Finance.

Θυμίζουμε πως τόσο το Super Adventure S, όσο και το Super Adventure R της ΚΤΜ δέχθηκε βελτιώσεις σε πλοήγηση και τηλεφωνία για το 2023, ενώ διατίθεται σε νέα χρώματα και γραφικά, σε σχέση με πριν.

Ενώ το S στοχεύει περισσότερο την άσφαλτο, το R έρχεται σχεδιασμένο για πιο σκληροπυρηνική Off-Road χρήση. Τα 1290 Super Adventure είχαν δεχθεί τη μεγάλη τους ανανέωση το 2021, ενώ για το 23 η ΚΤΜ φρεσκάρει τα δυο μοντέλα με τις ίδιες μικρές βελτιώσεις.

Το 1290 Super Adventure S έχει νέο λογισμικό για το 2023, που παρέχει στον αναβάτη επιπλέον δυνατότητες τόσο στην πλοήγηση όσο και στην τηλεφωνία. Συγκεκριμένα, με το καινούργιο Turn by Turn+ ο αναβάτης μπορεί να αλλάξει την προγραμματισμένη διαδρομή του on the go, την ώρα που οδηγεί, χρησιμοποιώντας προκαθορισμένα waypoints (σημεία διαδρομής) χωρίς να χρειάζεται να σταματήσει και να αλλάξει κάτι στο smartphone του. Επιπλέον το σύστημα μπορεί τώρα να αποθηκεύσει 10 τηλεφωνικούς αριθμούς, ενώ θυμάται και τους τελευταίους 10 αριθμούς που σας κάλεσαν.

Κατά τα άλλα, η βάση της μοτοσυκλέτας παραμένει ως είχε, με τα ακόλουθα highlights:

  • V2 κινητήρας με απόδοση 160 hp και 14 kgm
  • Ατσάλινο πλαίσιο βάρους μόλις 10 κιλών
  • Ημιενεργητικές αναρτήσεις WP
  • IMU 6 αξόνων
  • LED φώτα
  • Δικάναλο ABS
  • Ride Modes
  • Traction Control
  • Ραντάρ και Adaptive Cruise Control
  • Ένδειξη πίεσης ελαστικών
  • Ρεζερβουάρ 23 λίτρων
  • Έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων 7 ιντσών με συνδεσιμότητα
  • Δυνατότητες πλοήγησης, τηλεφωνίας και μουσικής
  • Χαμηλή σέλα 869 ή 849 mm
  • Φωτιζόμενοι διακόπτες
  • Ελαστικά Mitas TERRA FORCE-R

Στον έξτρα εξοπλισμό περιλαμβάνονται quickshifter, βαλίτσες, top-case, σχάρες, αισθητικές βελτιώσεις, pro πακέτο αναρτήσεων, κ.α.

KTM

Αντίστοιχα, το 1290 Super Adventure R του 2023 κυκλοφορεί σε λευκό χρώμα με πορτοκαλί πλαίσιο και πορτοκαλί και μπλε λεπτομέρειες. Ο δικύλινδρος LC8 κινητήρας συνεχίζει να αποδίδει 160 hp και 14 κιλά ροπής, το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 23 λίτρων, και τα αραιά service γίνονται κάθε 15.000 χλμ. Η IMU 6D της Bosch χαρίζει cornering χαρακτηριστικά στα ηλεκτρονικά βοηθήματα της μοτοσυκλέτας, που περιλαμβάνουν Traction Control, Motorcycle Stability Control, RIDE MODES, ABS, κ.α. Το πλαίσιο από χρωμομολυβδαινιούχο χάλυβα ζυγίζει μόλις 10 κιλά, ενώ στις αναρτήσεις βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι 48 mm WP XPLOR και μονό αμορτισέρ πίσω. Οι ακτινωτοί τροχοί 21 και 18 ιντσών και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Bridgestone AX41 ολοκληρώνουν το πακέτο των εκτός δρόμου δυνατοτήτων του R. Για την άνεση των επιβαινόντων φροντίζουν η μεγάλη σέλα (σημειώστε πως συνολικά υπάρχουν 11 σέλες για το R), η ψηλή και ρυθμιζόμενη ζελατίνα, το ρυθμιζόμενο τιμόνι, οι εργονομικοί διακόπτες, κ.α.

Στα όργανα η μοτοσυκλέτα διαθέτει έγχρωμη ψηφιακή TFT οθόνη 7 ιντσών, ενώ η πολυτέλεια συμπληρώνεται με keyless σύστημα, Tire Pressure Management system και το προαιρετικό Quickshifter+. Για το 2023 το KTM 1290 Super Adventure R διαθέτει βελτιωμένη Turn-by-Turn+ πλοήγηση, με τη δυνατότητα να θέτεις προορισμούς και παρακάμψεις μέσω των διακοπτών στο τιμόνι, χωρίς να χρειάζεται να παρεμβαίνεις στο smartphone σου για αλλαγή του δρομολογίου. Το ίδιο εύκολη έχει γίνει και η τηλεφωνία, με τον αναβάτη να μπορεί να αποθηκεύει 10 αγαπημένους τηλεφωνικούς αριθμούς και να τους καλεί με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι. Φυσικά η ΚΤΜ διαθέτει μια εκτενέστατη λίστα επίσημων αξεσουάρ στον έξτρα εξοπλισμό για να φέρει ο αναβάτης τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα και στα γούστα του.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας τώρα η απόκτηση μιας KTM SUPER ADVENTURE μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη νέα προωθητική ενέργεια της ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. Αποκτήστε από τώρα ένα από τα δυο άμεσα διαθέσιμα μοντέλα, και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου μπορείτε να επωφεληθείτε των νέων μειωμένων τιμών.

Οι νέες τιμές λιανικής είναι:

  • ΚΤΜ 1290 SUPER ADVENTURE S €20.750
  • ΚΤΜ 1290 SUPER ADVENTURE R €21.650

Περισσότερες πληροφορίες για την προωθητική ενέργεια αλλά και τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της Santander Consumer Finance στο επίσημο δίκτυο συνεργατών ΚΤΜ.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.