KTM 450 SX-F Factory 2023 - Σε περιορισμένη παραγωγή

Φορτωμένη με καλούδια και με αγωνιστική βαφή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/12/2022

Καθώς η ΚΤΜ ετοιμάζεται για την έναρξη του ΑΜΑ Supercross με τους Cooper Webb και Marvin Musquin στη μεγάλη κατηγορία, παρουσίασε την κορυφαία 450 SX-F Factory Edition του 2023, πάνω στην οποία βασίζονται οι εργοστασιακές μοτοσυκλέτες των αναβατών της στις Η.Π.Α..

Πρόκειται για την κορυφαία ΜΧ έκδοση της ΚΤΜ, φορτωμένη με δεκάδες επίσημα αξεσουάρ από τον κατάλογο PowerParts των “πορτοκαλί”.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας βρίσκεται ο μονοκύλινδρος κινητήρας με τον μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής, αποδίδοντας 68 hp και ζυγίζοντας λιγότερα από 27 κιλά. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται σύστημα launch control, quickshifter, 2 χάρτες, ανασχεδιασμένο φιλτροκούτι, νέα εξάτμιση και πολλές ακόμα βελτιώσεις.

Νέο είναι το τρίγωνο του αναβάτη για βελτιωμένη πληροφόρηση, με το “anti-squat” concept του πλαισίου και των αναρτήσεων (με ενισχυμένο υποπλαίσιο αλουμινίου), να συνεργάζεται με τη νέα θέση κινητήρα για καλύτερη συγκέντρωση των μαζών.

Στις πλήρως ρυθμιζόμενες -χωρίς εργαλεία μάλιστα- αναρτήσεις υπεύθυνη είναι η WP, και στα φρένα η Brembo.

Για την έκδοση 2023 του 450 SX-F Factory Edition, η ΚΤΜ έχει χαρίσει μοναδική βαφή με πορτοκαλί πλαίσιο και Red Bull KTM Factory Racing γραφικά, φορτώνοντας παράλληλα τη μοτοσυκλέτα με εξοπλισμό: πορτοκαλί αγωνιστική σέλα, εργοστασιακούς τροχούς, τιμονόπλακα, carbon ποδιά, carbon μπροστινό προστατευτικό δίσκου, τελικό εξάτμισης Akrapovic, κάλυμμα συμπλέκτη Hinson, WP σύστημα εκκίνησης, πορτοκαλί γρανάζι πίσω, χρυσή αλυσίδα, ODI γκριπ, κ.α.

Η 450 SX-F Factory Edition 2023 θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή, σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την προ-παραγγείλουν μέσω των επίσημων dealer της ΚΤΜ, με τις παραδόσεις να αναμένονται τον Δεκέμβριο του 2022. Σημειώστε πως ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα διατεθούν και για την Ευρώπη.

Το Πρωτάθλημα AMA Supercross ξεκινά στις 7 Ιανουαρίου, ενώ έχει 17 γύρους, με την ΚΤΜ να συμμετέχει σε αυτό εκτός από τους προαναφερθέντες Musquin και Webb στα 450, και με τους Aaron Plessinger και Tom Vialle στα 250.

ΕΛΑΣ: Βρέθηκε ανήλικος 12 ετών να οδηγεί αυτοκίνητο!

Επιχείρηση σε οικισμούς της Δ. Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων
Traffic Police fines
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/6/2025

Συντονισμένη επιχείρηση σε οικισμούς των Άνω Λιοσίων, της Φυλής και του Ζεφυρίου στις 19 Ιουνίου πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω, πραγματοποιήθηκε πληθώρα ελέγχων και βεβαιώθηκαν 69 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ, όπως ενδεικτικά, για στέρηση άδειας οδήγησης, μη χρήση προστατευτικής ζώνης, μη χρήση κράνους και φθαρμένα ελαστικά, ενώ ακόμα ακινητοποιήθηκαν 10 οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των ελέγχων, στην περιοχή του Ζεφυρίου βρέθηκε ανήλικος 12 ετών να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας της μητέρας του, η οποία αναζητήθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ζεφυρίου, όπου και σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία για έκθεση ανηλίκου.Traffic Police fines

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και της αντιμετώπισης τροχονομικών παραβάσεων σε οικισμούς της Δυτικής Αττικής.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.