KTM - Bajaj: Η εκατομμυριοστή μοτοσυκλέτα της συνεργασίας τους

Εντυπωσιακό νούμερο από το εργοστάσιο του Chakan στην Ινδία
Bajaj - KTM 1 εκατομμύριο μοτοσυκλέτες στην παραγωγή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Η KTM και η Bajaj γιόρτασαν την παραγωγή της εκατομμυριοστής μοτοσυκλέτας της συνεργασίας τους από το εργοστάσιο του Chakan στην ομόσπονδη πολιτεία της Μαχαράστρα στην Ινδία, που ήταν ένα KTM 390 Adventure.

Για την περίσταση, στο εργοστάσιο της Bajaj στην Ινδία βρέθηκαν ο CEO της Pierer Mobility AG Stefan Pierer και ο CEO της Bajaj Auto Limited, Rajiv Bajaj, όπου φωτογραφήθηκαν με τη μοτοσυκλέτα που έκλεισε το εντυπωσιακό νούμερο.

Θυμίζουμε πως στο Chakan της Ινδίας παράγονται τα μικρά μοντέλα των KTM (125-390 κ.εκ.) & Husqvarna (125-401 κ.εκ.), με την παραγωγή να έχει ξεκινήσει το 2011, και με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να φτάνουν στην αγορά το 2012. Οι μοτοσυκλέτες του συγκεκριμένου εργοστασίου καταλήγουν τόσο στην ινδική αγορά, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η συνεργασία KTM - Bajaj (ή Bajaj - KTM, αναλόγως ποια εταιρεία γράφει τα δελτία τύπου), ξεκίνησε το 2007 όταν η Bajaj Auto International Holdings BV (BAIHBV) αγόρασε το 14,5% της KTM Power Sports AG και κατόπιν έγινε αντιπρόσωπος της αυστριακής εταιρείας στην Ινδία. Σταδιακά, η BAIHBV αύξησε το ποσοστό της στην ΚΤΜ μέχρι το 48%. Το 2021 KTM & Bajaj “απλούστευσαν” τη συνεργασία τους, με την BAIHBV να ανταλλάζει το 46,5% των μετοχών της στην ΚΤΜ για να πάρει ως αντάλλαγμα το 49,9% στην PTW Holding AG, τη μητρική δηλαδή εταιρεία της ΚΤΜ.

Η ΚΤΜ στην Ινδία διαθέτει πλέον περισσότερους από 450 dealer σε σχεδόν 350 πόλεις, ενώ ένα μεγάλο μέρος από τις συνολικές πωλήσεις των παραχθέντων δικύκλων του Chakan αφορά στη χώρα παραγωγής τους.

KTM - Bajaj

“Όταν σφραγίσαμε τη συνεργασία μας το 2007, θέσαμε στόχο να εξελίξουμε καινοτομίες ως στρατηγικός επενδυτής, ώστε να κάνουμε την ΚΤΜ και τη Husqvarna παγκοσμίως γνωστές. Φτάσαμε το ένα εκατομμύριο μοτοσυκλέτες. Και θα ακολουθήσουν πολλές περισσότερες”, δήλωσε στον ινδικό τύπο ο Rajiv Bajaj.

Αντίστοιχα, ο Stefan Pierer είπε μεταξύ άλλων: “Αυτό είναι ένα σημαντικό event για τις PIERER Mobility & Bajaj Auto. Η επιτυχία μας βασίζεται σε 4 πυλώνες: παγκοσμιοποίηση, συνεχής καινοτομία, υπάλληλοι με κίνητρα, και καταξιωμένες μάρκες. Ως ο Ευρωπαίος ηγέτης στην κατασκευή μοτοσυκλετών βρήκαμε στην Bajaj τον σωστό συνεργάτη με το ίδιο πάθος, για μια επιτυχημένη συνεργασία που μας γεμίζει εμπιστοσύνη για το μέλλον.”

Θυμίζουμε πως η Bajaj έχει ήδη συνάψει συνεργασία και με την Triumph, για την παραγωγή εισαγωγικών μοντέλων μικρού κυβισμού των Βρετανών, με τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες να έχουν φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών τους

Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 - MEGA Gallery με τα καλύτερα στιγμιότυπα της 1ης μέρας

Δείτε τα περίπτερα και τα μοντέλα του event, και φωτογραφίες από τα test-ride που επιμελείται το ΜΟΤΟ
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/3/2023

Πολλοί ήταν οι επισκέπτες την 1η ημέρα της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2023 που διοργανώνεται στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου -πρώην Tae Kwon Do, επισκέπτες που είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πληθώρα μοντέλων scooter, μοτοσυκλέτας και ATV, να παρακολουθήσουν το Stunt-Show του Λευτέρη Καρέτσου, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και φυσικά να οδηγήσουν 30+ δίκυκλα -θερμικά και ηλεκτρικά- στα test-ride που επιμελείται το ΜΟΤΟ και το California Superbike School.

Στα Test-Ride οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να οδηγήσουν μέχρι 3 μοντέλα, σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή και να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις μοτοσυκλέτες ή τα scooter που τους ενδιέφεραν.

Στα περίπτερα των εκθετών υπήρχαν πολλά από τα μοντέλα του 2023, αρκετά από τα οποία έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους. Δίπλα τους υπήρχαν και αγωνιστικά μοντέλα, με κορυφή το RC16 που οδηγούσε το 2022 ο εργοστασιακός αναβάτης MotoGP, Brad Binder, αλλά και το Husqvarna Factory Rally 450 του Luciano Benavides.

Test-Ride

Θυμίζουμε πως τα παιδιά μέχρι 12 ετών δεν χρειάζεται να πληρώσουν το εισιτήριο των 7 ευρώ, ενώ με αυτό το εισιτήριο οι ενήλικες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς άλλη χρέωση σε 3 test ride. Επίσης μην ξεχνάτε πως για τα test-ride είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχετε μαζί σας κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια μοτοσυκλέτας.

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 2 Απριλίου.

Δείτε παρακάτω σε υψηλή ανάλυση 177 φωτογραφίες από την 1η ημέρα της Έκθεσης.