KTM - Bajaj: Η εκατομμυριοστή μοτοσυκλέτα της συνεργασίας τους

Εντυπωσιακό νούμερο από το εργοστάσιο του Chakan στην Ινδία
Bajaj - KTM 1 εκατομμύριο μοτοσυκλέτες στην παραγωγή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Η KTM και η Bajaj γιόρτασαν την παραγωγή της εκατομμυριοστής μοτοσυκλέτας της συνεργασίας τους από το εργοστάσιο του Chakan στην ομόσπονδη πολιτεία της Μαχαράστρα στην Ινδία, που ήταν ένα KTM 390 Adventure.

Για την περίσταση, στο εργοστάσιο της Bajaj στην Ινδία βρέθηκαν ο CEO της Pierer Mobility AG Stefan Pierer και ο CEO της Bajaj Auto Limited, Rajiv Bajaj, όπου φωτογραφήθηκαν με τη μοτοσυκλέτα που έκλεισε το εντυπωσιακό νούμερο.

Θυμίζουμε πως στο Chakan της Ινδίας παράγονται τα μικρά μοντέλα των KTM (125-390 κ.εκ.) & Husqvarna (125-401 κ.εκ.), με την παραγωγή να έχει ξεκινήσει το 2011, και με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να φτάνουν στην αγορά το 2012. Οι μοτοσυκλέτες του συγκεκριμένου εργοστασίου καταλήγουν τόσο στην ινδική αγορά, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η συνεργασία KTM - Bajaj (ή Bajaj - KTM, αναλόγως ποια εταιρεία γράφει τα δελτία τύπου), ξεκίνησε το 2007 όταν η Bajaj Auto International Holdings BV (BAIHBV) αγόρασε το 14,5% της KTM Power Sports AG και κατόπιν έγινε αντιπρόσωπος της αυστριακής εταιρείας στην Ινδία. Σταδιακά, η BAIHBV αύξησε το ποσοστό της στην ΚΤΜ μέχρι το 48%. Το 2021 KTM & Bajaj “απλούστευσαν” τη συνεργασία τους, με την BAIHBV να ανταλλάζει το 46,5% των μετοχών της στην ΚΤΜ για να πάρει ως αντάλλαγμα το 49,9% στην PTW Holding AG, τη μητρική δηλαδή εταιρεία της ΚΤΜ.

Η ΚΤΜ στην Ινδία διαθέτει πλέον περισσότερους από 450 dealer σε σχεδόν 350 πόλεις, ενώ ένα μεγάλο μέρος από τις συνολικές πωλήσεις των παραχθέντων δικύκλων του Chakan αφορά στη χώρα παραγωγής τους.

KTM - Bajaj

“Όταν σφραγίσαμε τη συνεργασία μας το 2007, θέσαμε στόχο να εξελίξουμε καινοτομίες ως στρατηγικός επενδυτής, ώστε να κάνουμε την ΚΤΜ και τη Husqvarna παγκοσμίως γνωστές. Φτάσαμε το ένα εκατομμύριο μοτοσυκλέτες. Και θα ακολουθήσουν πολλές περισσότερες”, δήλωσε στον ινδικό τύπο ο Rajiv Bajaj.

Αντίστοιχα, ο Stefan Pierer είπε μεταξύ άλλων: “Αυτό είναι ένα σημαντικό event για τις PIERER Mobility & Bajaj Auto. Η επιτυχία μας βασίζεται σε 4 πυλώνες: παγκοσμιοποίηση, συνεχής καινοτομία, υπάλληλοι με κίνητρα, και καταξιωμένες μάρκες. Ως ο Ευρωπαίος ηγέτης στην κατασκευή μοτοσυκλετών βρήκαμε στην Bajaj τον σωστό συνεργάτη με το ίδιο πάθος, για μια επιτυχημένη συνεργασία που μας γεμίζει εμπιστοσύνη για το μέλλον.”

Θυμίζουμε πως η Bajaj έχει ήδη συνάψει συνεργασία και με την Triumph, για την παραγωγή εισαγωγικών μοντέλων μικρού κυβισμού των Βρετανών, με τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες να έχουν φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών τους

Ετικέτες

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.