KTM - Bajaj: Η εκατομμυριοστή μοτοσυκλέτα της συνεργασίας τους

Εντυπωσιακό νούμερο από το εργοστάσιο του Chakan στην Ινδία
Bajaj - KTM 1 εκατομμύριο μοτοσυκλέτες στην παραγωγή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Η KTM και η Bajaj γιόρτασαν την παραγωγή της εκατομμυριοστής μοτοσυκλέτας της συνεργασίας τους από το εργοστάσιο του Chakan στην ομόσπονδη πολιτεία της Μαχαράστρα στην Ινδία, που ήταν ένα KTM 390 Adventure.

Για την περίσταση, στο εργοστάσιο της Bajaj στην Ινδία βρέθηκαν ο CEO της Pierer Mobility AG Stefan Pierer και ο CEO της Bajaj Auto Limited, Rajiv Bajaj, όπου φωτογραφήθηκαν με τη μοτοσυκλέτα που έκλεισε το εντυπωσιακό νούμερο.

Θυμίζουμε πως στο Chakan της Ινδίας παράγονται τα μικρά μοντέλα των KTM (125-390 κ.εκ.) & Husqvarna (125-401 κ.εκ.), με την παραγωγή να έχει ξεκινήσει το 2011, και με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να φτάνουν στην αγορά το 2012. Οι μοτοσυκλέτες του συγκεκριμένου εργοστασίου καταλήγουν τόσο στην ινδική αγορά, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η συνεργασία KTM - Bajaj (ή Bajaj - KTM, αναλόγως ποια εταιρεία γράφει τα δελτία τύπου), ξεκίνησε το 2007 όταν η Bajaj Auto International Holdings BV (BAIHBV) αγόρασε το 14,5% της KTM Power Sports AG και κατόπιν έγινε αντιπρόσωπος της αυστριακής εταιρείας στην Ινδία. Σταδιακά, η BAIHBV αύξησε το ποσοστό της στην ΚΤΜ μέχρι το 48%. Το 2021 KTM & Bajaj “απλούστευσαν” τη συνεργασία τους, με την BAIHBV να ανταλλάζει το 46,5% των μετοχών της στην ΚΤΜ για να πάρει ως αντάλλαγμα το 49,9% στην PTW Holding AG, τη μητρική δηλαδή εταιρεία της ΚΤΜ.

Η ΚΤΜ στην Ινδία διαθέτει πλέον περισσότερους από 450 dealer σε σχεδόν 350 πόλεις, ενώ ένα μεγάλο μέρος από τις συνολικές πωλήσεις των παραχθέντων δικύκλων του Chakan αφορά στη χώρα παραγωγής τους.

KTM - Bajaj

“Όταν σφραγίσαμε τη συνεργασία μας το 2007, θέσαμε στόχο να εξελίξουμε καινοτομίες ως στρατηγικός επενδυτής, ώστε να κάνουμε την ΚΤΜ και τη Husqvarna παγκοσμίως γνωστές. Φτάσαμε το ένα εκατομμύριο μοτοσυκλέτες. Και θα ακολουθήσουν πολλές περισσότερες”, δήλωσε στον ινδικό τύπο ο Rajiv Bajaj.

Αντίστοιχα, ο Stefan Pierer είπε μεταξύ άλλων: “Αυτό είναι ένα σημαντικό event για τις PIERER Mobility & Bajaj Auto. Η επιτυχία μας βασίζεται σε 4 πυλώνες: παγκοσμιοποίηση, συνεχής καινοτομία, υπάλληλοι με κίνητρα, και καταξιωμένες μάρκες. Ως ο Ευρωπαίος ηγέτης στην κατασκευή μοτοσυκλετών βρήκαμε στην Bajaj τον σωστό συνεργάτη με το ίδιο πάθος, για μια επιτυχημένη συνεργασία που μας γεμίζει εμπιστοσύνη για το μέλλον.”

Θυμίζουμε πως η Bajaj έχει ήδη συνάψει συνεργασία και με την Triumph, για την παραγωγή εισαγωγικών μοντέλων μικρού κυβισμού των Βρετανών, με τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες να έχουν φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών τους

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες