KTM Coffee Days 2019: test rides στην Πελοπόννησο

Ημέρες γεμάτες καφέ και οδήγηση
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

13/2/2019

Μετά την περσινή επιτυχία των Coffee Days, που πραγματοποιήθηκαν απ’ την KTM S.E.E. –επίσημο αντιπρόσωπο των μοτοσυκλετών KTM, Husqvarna και Bajaj- η εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει το έθιμο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, προσκαλώντας όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Οι αναβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες των εταιρειών που εισάγει η KTM S.E.E. και να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους, απολαμβάνοντας τον καφέ τους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις απαραίτητες προϋποθέσεις αλλά και τα μέρη που θα διεξαχθούν τα Coffee Days μαζί με τα test rides, μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Δελτίο Τύπου:

Η KTM South East Europe, επίσημη εισαγωγέας των μοτοσυκλετών KTM, Husqvarna και Bajaj ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να σας δώσει την ευκαιρία να οδηγήσετε μερικές από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες.

Τα Coffee Days ξεκίνησαν το 2018 και στέφθηκαν από πλήρη επιτυχία χάρη σε όλους εσάς, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, οδηγήσατε τις μοτοσυκλέτες και ανταλλάξατε απόψεις μαζί μας, απολαμβάνοντας τον καφέ σας σε μερικές από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως και πέρυσι, τα Coffee Days έχουν ως αφετηρία την Πελοπόννησο. Πέντε στάσεις έχουν προγραμματιστεί για καφέ, οδήγηση και κουβέντα. Θα ξεκινήσουμε από τo Αίγιο στις 18 Φεβρουαρίου στο Café Anko, θα είμαστε στην Πάτρα στις 19 στο Café Daboos, από εκεί θα πάμε στην Καλαμάτα στις 20 στο EntryCafé και στη Σπάρτη στις 21 στο Café Libre, ενώ θα ολοκληρώσουμε το “Tour de Peloponnese” στο Ναύπλιο στις 22 Φεβρουαρίου στο Café Μαύρος Γάτος.

Τις ημέρες αυτές ένα διάλειμμα για καφέ με τα μοντέλα της KTM και της Bajaj επιβάλλεται. Απαραίτητα αξεσουάρ το δίπλωμά σας, το κράνος και όρεξη για οδήγηση και κουβέντα.

Μοντέλα διαθέσιμα για Test Ride

ΚΤΜ RC390

KTM Duke 250

Bajaj Pulsar NS 125

Bajaj Pulsar RS 200

Bajaj Dominar 400

ΚΤΜ 250 DUKE: Η μόνη γυμνή μοτοσυκλέτα 250cc με αληθινά αγωνιστικά γονίδια. Εφοδιασμένη με πληθώρα κορυφαίων εξαρτημάτων, όπως ο συμπαγής και αποτελεσματικός υγρόψυκτος κινητήρας με τους 30hp, το εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο χωροδικτύωμα, το μοντέρνο σύστημα ψεκασμού, οι κορυφαίες αναρτήσεις της WP και το ψαλίδι-έργο-τέχνης από χυτό αλουμίνιο, η νέα KTM 250 DUKE προσφέρει γνήσια Ready to Race οδηγική απόλαυση σε κάθε, αστική και μη, διαδρομή.

KTM RC390: Ο πύραυλος στη στροφή! Συνδυάζοντας τη μέγιστη οδηγική απόλαυση με τη χρηστικότητα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το αστικό περιβάλλον, για κάθε δρόμο με στροφές, αλλά και την πίστα. Χάρη στο μικρό βάρος, τον πανίσχυρο τετράχρονο DOCH κινητήρα με ψεκασμό, ο οποίος αποδίδει 44hp, 43mm πιρούνι USD, ηλεκτρονικό ψεκασμό και φρένα με ακτινικές τετραέμβολες δαγκάνες απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιζητούν την κορυφή.

BAJAJ PULSAR RS 200: Αξιόλογη πρόταση όχι μόνον επειδή διαθέτει έναν ισχυρό μονοκύλινδρο, τετράχρονο, υγρόψυκτο, SOCH 4βάλβιδο κινητήρα με 3 μπουζί, 200cc και απόδοση 24hp, αλλά και επειδή έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρηστικότητα, την οικονομία χρήσης και τις επιδόσεις τόσο σε καθημερινή αστική χρήση, όσο και εκτός πόλης.

BAJAJ DOMINAR 400: Το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα της BAJAJ διαθέτει πολύπλευρο χαρακτήρα, άνετη θέση οδήγησης, κορυφαία ποιότητα κατασκευής και έναν ισχυρό κινητήρα 400cc που αποδίδει 35 hp! Επιπλέον, digital πίνακα οργάνων, φώτα τεχνολογίας LED παντού, σωστά μελετημένες αναρτήσεις και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή.

BAJAJ NS125 PULSAR: Το sport city commuter είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης με ασφαλή τρόπο και περίσσιο στυλ. Το μέγεθός του παραπέμπει σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει δύο ενήλικες αναβάτες. Άνετο, σύγχρονο με μοντέρνα σχεδίαση και τιμή κάτω από 2.000€. Με οικονομικό τετράχρονο, μονοκύλινδρο, αερόψυκτο, με τέσσερις βαλβίδες κινητήρα, που αποδίδει 15 ίππους, το νέο μοντέλο της Bajaj είναι έτοιμο να εκτελέσει ό,τι του ζητήσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

18/2 Αίγιο - Cafe Anko, Κορίνθου 9 - Info 6931138423
19/2 Πάτρα - Cafe Daboos, Αμερικής 1 - Info 210-5540640
20/2 Καλαμάτα - Entry Cafe, Νέα είσοδος - Info 27210-20000
21/2 Σπάρτη - Libre Cafe, Κ.Παλαιολόγου 50 - Info 6975772004 
22/2 Ναύπλιο - Μαύρος Γάτος Cafe, Σοφρώνη 1 - Info 210-5540640

Ετικέτες

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες