KTM – Δύο νέες "άγριες" εκδόσεις για το 790 Adventure και μια "βασική" για το 1290 Super Adventure

Συμπληρώνει τα μικρά κενά στη γκάμα
KTM
Από το

motomag

8/8/2023

Με το KTΜ 790 Adventure να χτυπάει κέντρο με τη μία ελέω και της ανταγωνιστικής του τιμής, η αυστριακή εταιρεία ετοιμάζει δύο ακόμα πιο off-road εκδόσεις με προσιτή τιμή και ταυτόχρονα να προσφέρει μία βασική έκδοση του 1290 Super Adventure με στόχο να συμπληρώσει προς τα κάτω τις εκδόσεις S και R.

Το KTM 790 Adventure επανήλθε στη γκάμα της KTM για το 2023 θέλοντας να καλύψει το κενό μεταξύ των μονοκύλινδρων 690 R και δικύλινδρων 890 Adventure S/R, ενώ η ανταγωνιστική τιμή του στην Ελλάδα η οποία είναι στα 11.750 ευρώ του έδωσε τη δυνατότητα να κοιτάξει στα μάτια με το καλημέρα τον ιαπωνικό ανταγωνισμό της κατηγορίας όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό. Η βασική έκδοση του 790 Adventure απέχει αρκετά από την τιμή του 890 Adventure -15.490- κάνοντας το μια προφανή λύση για όποιον θέλει να αποκτήσει μία Adventure μοτοσυκλέτα της Αυστριακής εταιρείας. Ωστόσο είχατε διαβάσει στο MOTO πριν λίγο καιρό για το ενδεχόμενο να δούμε την επιστροφή της έκδοσης 790 Adventure R συμπληρώνοντας ακόμη ένα κομμάτι του παζλ που αφορά την χωμάτινη γκάμα του συγκεκριμένου μοντέλου.

KTM

Ταυτόχρονα, ήρθαν στη δημοσιότητα νέα έγγραφα που αφορούν μία βασική έκδοση για το KTM 1290 Super Adventure. Μέχρι τώρα η αυστριακή εταιρεία προσφέρει στο κοινό δύο εκδόσεις την S και την R, ενώ έχουμε δει και κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δείχνουν πως η αυστριακή εταιρεία ετοιμάζει το νέο KTM 1290 Super Adventure για το 2024. Ωστόσο στην φωτογραφία που υπάρχει βλέπουμε μία μοτοσυκλέτα πανομοιότυπη με την 1290 Super Adventure S, όπου απλώς λείπουν τα λογότυπα S όσο και το εμπρόσθιο ραντάρ, δηλαδή μια μοτοσυκλέτα με πιο λιτό εξοπλισμό, κάτι που θα έχει λογικά σχέση και με την τιμή της. Οι πληροφορίες για την παραγωγή ενός "βασικού" 1290 Super Adventure που θα έχει τιμή κοντά στα Honda Africa Twin 1100 και Suzuki V-Strom 1050 υπήρχε από το 2021, όμως έμεινε στον πάγο έως σήμερα. Φαίνεται πως αυτό θα αλλάξει!

Ετικέτες

Ματαιώθηκε η Intermot 2026 – Ραντεβού το 2027 σε νέες ημερομηνίες

Το πείραμα της ετήσιας έκθεσης της Κολωνίας δεν πέτυχε και αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε η ματαίωση της έκθεσης της επόμενης χρονιάς, ενώ αλλάζει πάλι στόχευση
intermot
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/2/2026

Μέχρι το 2019 η Διεθνής Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Κολωνίας, η γνωστή Intermot γινόταν κάθε δύο χρόνια τον Οκτώβρη, περίπου έναν μήνα πριν τη διοργάνωση της ετήσιας EICMA στο Μιλάνο.

Η ματαίωση της Intermot το 2021 εξαιτίας της πανδημίας covid-19 μετέφερε τη γερμανική έκθεση στο 2022, αλλά πια η κατάσταση είχε αλλάξει. Η έκθεση της Κολωνίας έψαχνε να βρει τη θέση της σε μια βιομηχανία που είχε μεταλλαχθεί, με τις περισσότερες πρεμιέρες να γίνονται πια διαδικτυακώς απλωμένες σε μια μεγάλη περίοδο αρκετών μηνών, ενώ οι κατασκευαστές στήριξαν την ιταλική έκθεση κρατώντας αρκετές αποκαλύψεις για το ετήσιο ραντεβού της.

Το 2022 η μόνη πρεμιέρα που φιλοξενήθηκε στην Intermot ήταν αυτή της Honda με το CB750 Hornet. Ούτε καν η συμπατριώτισσα BMW δεν παρέκκλινε της απόφασής της να απέχει από εκθέσεις και να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα αποκλειστικώς online.

Η Intermot έπρεπε να αλλάξει για να βρει ξανά τη θέση της στον κόσμο της Μοτοσυκλέτας και στο πλαίσιο αυτό το 2024 ανακοινώθηκε πως θα γινόταν κι αυτή ετήσια, στρέφοντας το ενδιαφέρον της σε νέα πεδία, όπως οι influencers και οι πάσης φύσης ψηφιακοί δημιουργοί.

Το ΜΟΤΟ παρέμεινε διαχρονικά πιστό στο ραντεβού της Κολωνίας, ωστόσο ήταν σαφές πως δεν υπήρχε πια ειδησεογραφία από τις μόλις δύο σάλες του εκθεσιακού κέντρου Koelnmesse που τη φιλοξένησαν.

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 η διοργανώτρια της Intermot, IVM (Industrie Verband Motorrad Deutschland e.V.) ανακοίνωσε πως η έκθεση της Κολωνίας δεν θα γίνει το 2026. Ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του Δεκέμβρη στο νέο πρόγραμμα που εγκαινίασε πέρυσι ως ετήσια, επιλέγοντας μια ημερομηνία μετά την EICMA που παραδοσιακά επιμένει στις αρχές Νοέμβρη, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί φέτος.

Αντ’ αυτού, η Intermot μεταφέρεται σε νέες ημερομηνίες, καθώς ανακοινώθηκε η επόμενη διοργάνωση από 12 ως 14 Φεβρουαρίου 2027. Αυτό σημαίνει πως η έκθεση θα μικρύνει και σε διάρκεια, καθώς από τετραήμερη που θα ήταν αρχικά γίνεται τριήμερη.

Περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον τις επόμενες ανακοινώσεις για το νέο προφίλ της Intermot, καθώς σε πρώτη φάση αυτό που καθίσταται πασιφανές είναι η συρρίκνωσή της.